neziniitis ([info]neziniitis) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2006-02-28 21:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Karsh Kale - Indus Railway

olīveļļa
Kada ir atšķirība gatavojot starp olīveļļu un augu/saulesspuķu/rapšu eļļu? Kur/kad labāk to lietot? Un vai ēdot ar olīveļļu gatavotus ēdienus (izslēdzot it kā krutos veselības iespaidus) garšas ziņā ir kāda atšķirība?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2006-02-28 21:08 (saite)
Garšas ziņā noteikti ir atšķirība, vismaz salātos. Man, piemēram, negaršo, citiem atkal garšo.
Cepšanā - hvz, varbūt sākumā smarža atšķiras, bet citādi - neesmu pamanījusi.

(Atbildēt uz šo)

(Nodzēsts puksts)

[info]neziniitis
2006-02-28 21:24 (saite)
nemaz i ne... rapsis ir tīri ok...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]neziniitis
2006-02-28 21:34 (saite)
pieradusi ;)
bet nebija jau ko pierast o.0 jau no sākuma likās nu kā normāla eļļa. Turklāt cept kartupeļus tādā ir, ai kur forši.... ^.^

bet eļļas smakošana arī ir atkarīga no tās kvalitātes... man vienmēr licies, ka saulesspuķu eļļa baisi smird, bet tā tik tāda bērnības trauma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]negaisiic
2006-02-28 21:50 (saite)
olīveļļai ir tāda kā rūgtuma, sāļuma /vecuma/ piegarša nedaudz, bet, ja piešauj nedaudz ābolu etiķa, tad tā piegarša pazūd un ir ēdams! /tas salātos/
bet cepšanai, nez, man tās visas liekas līdzīgas, kaut gan olīveļļai var just to dīvaino garšu nedaudz!
Galu galā, labāk jau izvēlēties augu vai saulespuķu, jo pie mums /jums/ nevar zināt cik tā olīveļļa kvalitatīva, jo uz vietas tak netaisa!

(Atbildēt uz šo)


[info]blondaa_truba
2006-03-01 01:08 (saite)
man garsho nerafineeta saulespukju. jaa.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?