ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-01-14 10:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Selerijas sakne vs seleriju kāti

Vai kāds seleriju burvis varētu man palīdzēt? Gribu uztaisīt šo ēdienu, visas sastāvdaļas man ir, tikai pārpratuma pēc selerijas saknes vietā ir nopirkti seleriju kāti. Vai tā ir liela nelaime? Varbūt var likt kātus saknes vietā un būs labi tāpat? Nekad neesmu neko gatavojusi ne ar selerijas sakni (nemaz nezinu, kā izskatās), ne ar seleriju kātiem.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zum
2009-01-14 11:26 (saite)
Oj seleriju kāti ir pavisam, kas cits. Saknes es varu ēstlielos daudzumos, bet seleriju kātus - nu nē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ululate
2009-01-14 11:29 (saite)
bet kā tā sakne izskatās? tāda liela, balta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2009-01-14 11:31 (saite)
tjipa apalja, grubuļaina, dzeltenīga no ārpuses.:)
kad nomizo tad iepelēki balta.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2009-01-15 19:36 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2009-01-14 11:30 (saite)
es tev kādreiz iebarošu zupu ar seleriju kātiem un pēc tam tu tos kātus grauzīsi pilnīgi labprātīgi un pēc pašas vēlmes.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ululate
2009-01-14 11:44 (saite)
Varbūt var palūgt tādas noslēpumainas zupas recepti? man to kātu ir daudz šobrīd :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2009-01-14 11:51 (saite)
Vācu desu zupa


4-6 personām
Gatavošanas laiks – 35 minūtes

2 lieli kartupeļi
1 burkāns
1 sīpols
3 seleriju kāti
1 bundža konservētu tomātu savā sulā (400 g)
3-4 cīsiņi
150 g žāvētas desas
150 g konservētu sarkano pupiņu
1 tējk. ķimeņu
½ tējk. malto balto piparu
1-2 pētersīļa zaļumi

Uzliec katliņu ar ūdeni uz vidējas uguns. Nomizo kartupeļus un burkānu. Sagriez kartupeļus un burkānus kubiņos. Sīpolu rūpīgi nomazgā ar visu mizu un nogriez saknes bārkstis. Seleriju kātus nomazgā, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez 3 mm biezos gabaliņos. Konservētos tomātus sagriez palielos gabaliņos. Cīsiņus sagriez 1 cm biezās ripiņās. Žāvēto desu sagriez plānās šķēlītēs. Konservētās pupiņas noskalo zem tekoša ūdens.

Verdošajā ūdenī liec kartupeļus, burkānus, konservētos tomātus, seleriju kātus, veselu nemizotu sīpolu un tējkaroti ķimeņu. Vāri uz nelielas uguns 15-20 minūtes, kamēr burkāni mīksti. Pievieno konservētās pupiņas un vāri vēl 5 minūtes. Pievieno cīsiņus un žāvēto desu un vāri vēl 3 minūtes. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Pēc vienas minūtes izslēdz uguni.

Uzliec katliņam vāku un ļauj zupai pastāvēt 5 minūtes, lai garšas savelkās. Pasniedz karstu. Katrā šķīvī var iekaisīt sasmalcinātus pētersīļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zum
2009-01-14 12:36 (saite)
Cik nu tur to seleriju. Es pati reiz sev kātus mēģināju iebarot, neizdevās, vizmaz salātos nē, tur ir jābūt īpašām spējām, šitos kātus sagremot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]b_bumbuls
2009-01-26 09:43 (saite)
Vai bez desas ar būs ēdams?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2009-01-26 15:43 (saite)
nav ne jausmas - es iru gaļēdājs un tāpēc bez desas nemaz neesmu provējusi vārīt, bet pieļauju, ka ēst varēs.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]el
2009-01-14 12:29 (saite)
varu tikai apstiprināt.
es ar agrāk nesapratu to burvību.
un tad reiz kādā itāļu restorānā nejauši pasūtīju zupu, kuras sastāvā viņi bija.
tagad graužu vienkārši tāpat.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?