tante ([info]tante) rakstīja [info]gardumi kopienā,
Vācu desu zupa


4-6 personām
Gatavošanas laiks – 35 minūtes

2 lieli kartupeļi
1 burkāns
1 sīpols
3 seleriju kāti
1 bundža konservētu tomātu savā sulā (400 g)
3-4 cīsiņi
150 g žāvētas desas
150 g konservētu sarkano pupiņu
1 tējk. ķimeņu
½ tējk. malto balto piparu
1-2 pētersīļa zaļumi

Uzliec katliņu ar ūdeni uz vidējas uguns. Nomizo kartupeļus un burkānu. Sagriez kartupeļus un burkānus kubiņos. Sīpolu rūpīgi nomazgā ar visu mizu un nogriez saknes bārkstis. Seleriju kātus nomazgā, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez 3 mm biezos gabaliņos. Konservētos tomātus sagriez palielos gabaliņos. Cīsiņus sagriez 1 cm biezās ripiņās. Žāvēto desu sagriez plānās šķēlītēs. Konservētās pupiņas noskalo zem tekoša ūdens.

Verdošajā ūdenī liec kartupeļus, burkānus, konservētos tomātus, seleriju kātus, veselu nemizotu sīpolu un tējkaroti ķimeņu. Vāri uz nelielas uguns 15-20 minūtes, kamēr burkāni mīksti. Pievieno konservētās pupiņas un vāri vēl 5 minūtes. Pievieno cīsiņus un žāvēto desu un vāri vēl 3 minūtes. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Pēc vienas minūtes izslēdz uguni.

Uzliec katliņam vāku un ļauj zupai pastāvēt 5 minūtes, lai garšas savelkās. Pasniedz karstu. Katrā šķīvī var iekaisīt sasmalcinātus pētersīļus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?