* ([info]inese_tk) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-02-01 19:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:labu apetīti
Mūzika:Markscheider Kunst

lieliskais ābolu pīrāgs
mīklai:
2,5 glāzes miltu
4 - 6 ēdamkarotes auksta, auksta ūdens [nu cik tieši varēs redzēt pēc mīklas konsistences]
2 ēdamkarotes cukura
mazliet sāls
apm. 100g sviesta vai margarīna [mazāk nē, mazliet vairāk var, jā]
pildījumam:
4-5 lieli āboli
cukurs - pusglāze [var likt vairāk. vnk man nepatīk mežonīgi salds + jāskatās kādi āboli]
ūdens
kanēlis
mīklas pagatavošana:
izsijātiem miltiem pievieno cukuru, sāli, margarīnu, bāž rokas bļodā un mīca [piezīme tādiem pašiem cirslīšiem kā es - ieteicams novilkt gredzenus], ik pa brīdim pielej mazliet ūdens, kamēr masa izveidojas mīksta, gluda un elastīga. tad sadala 2 daļās, izrullē diezgan plānu. forma - atkarībā no pannas, kurā paredzēts cept [nu apaļu, protams, labāk - smukāk un pīrādzīgāk], ieliek starp pārtikas plēvēm un noglabā ledusskapī uz stundiņu.
pildījuma pagatavošana:
sagriež nomizotus ābolus, saber katliņā, kur apakšā ieliets mazliet ūdens, pieber cukuru un kanēli un pavāra, kamēr āboli sāk šķīst, bet neizšķīst pavisam. nu kamēr izveidojas tāda pļuriņa ar ābolu gabaliem iekšā. vispār šito visu var darīt gan daudz sarežģītāk - ar ābolu gabaliņu karamelizēšanu sviestā un cukurā, gan arī vēl vienkāršāk - pildījumam izmantot vienkārši kādu zaptīti - piemēram, ķiršu vai to pašu ābolu utt.
finišs:
ieeļļotu pannu izklāj ar vienu izrullēto mīklas daļu, maliņas uzlocot uz augšu. sagāž iekšā pildījumu, liek pāri otru izrullēto mīklas daļu, cieši aizspiež maliņas un vidū izveido caurumiņu - lai tvaikam kur palikt.liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apm. stundu.
ēšana:
galarezultāts ir pīrāgs no drupenas un cietas mīkliņas ar slapju un sulīgu pildījumu.
pasniedz karstu. pliku vai kopā ar saldējuma vai putukrējuma pļocku. arī auksts ir ļoti garšīgs.
labu apetīti!
p.s. neesmu vēl izmēģinājusi, bet domāju, ka šitā pat sanāktu arī labs sāļais dārzeņu pīrāgs, tikai tad, protams, mīkliņai mazāk cukuru un vairāk sāli.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zimbabve
2008-02-01 19:12 (saite)
O, šis ir labs:) Ar to cukuru arī interesanti - es parasti taisu ar Granny Smith āboliem, pirmajā dienā liekas salds, nākamajā laikam skābums no āboliem sasūcas un tad ir pavisam forši:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-02-01 20:01 (saite)
Oi, man gandrīz vai žēl paliek, ka Tev toreiz tas pīrāgs nepadevās. Aš siekalas mutē saskrēja, visu šito lasot ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?