tante ([info]tante) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-10-20 10:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
jogurta deserts ar mandarīniem

2 mandarīni

400 ml jebkura vājpiena jogurta

1 paciņa želatīna

dažādi sīkumi pēc izvēles dekoram (šim izmantoti žāvēti ķīrši, riexti cukurā, rīvēta šokolāde)

Želatīnu pārlej ar auxtu ūdeni un uzbriedina. Kamēr briest želatīns, mandarīnus nomizo un sadala daivās. Ja gatavo desertu porciju traukos, tad katru trauciņu izklāj ar pārtikas plēvi, ja kopējā traukā tad ar pārtikas plēvi izklāj to. Mandarīnu šķēles vienmērīgi noklāj trauka dibenā. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina - kā nu kurš - kurš ūdens peldē, kurš vienkārsi uz nelielas uguns nepārtraukti maisot. Ar putojamo slotiņu nepārtraukti kuļot izšķīdināto želatīnu, tievā strūkliņā lej iekšā želatīnā jogurtu. Rūpīgi visu sakuļ, lai želatīns sajaucas vienmērīgi. Sakulto masu tievā strūkliņā lej pa virsu mandarīniem. katru trauciņu (vai kopējo trauku), cieši pārklāj a rpārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.

Sastingušo desertu izgāž uz šķīvja, dekorē ar ko grib. Var pasniegt vienu pašu, var pasniegt ar vaniļas mērci.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2006-10-20 10:43 (saite)
putot tikaj ar slotinju, masa jaalej zhelatiinaa, nevis otraadi.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-10-20 10:47 (saite)
Ahā, skaidrs. Rodas, protams, problēma - man ir tikai viena bļoda, kurā tiek kults putukrējums, un attiecīgi nav trauka, kamā viņu pārliet :) Tātad, jānopērk vēl viena bļoda :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-10-20 10:48 (saite)
nu jaa - bljodas kjeekjii vaik vairumaa un labaak katru 2 exemplaaros - lai pietiek visaam atrakcijaam.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]envija
2006-10-20 10:58 (saite)
Ai, nevajag tik sarežģīti pieiet jautājumam - vispirms pie želatīna pielej bišķi masas - tik cik ieiet tai želatīna bļodiņā, samaisi ij pēc tam visu želatīnu lej pie putukrējuma un viss ir OK:)
Un es vispār želatīnu kausēju mikrenē - 30 sekundes un viss gatavs, nevajag ne katliņus, ne ūdens peldes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-10-20 10:59 (saite)
nekad neiru mikrenee zhelatinu kauseejusi.. cik graados tas jaadara?...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]envija
2006-10-20 11:01 (saite)
uz parasto Reheat režīmu (man veca mikrene, nekādi grādi nav rakstīti), ieslēdzu uz 15 sekundēm, tad apmaisu un vēl mazliet pakausēju. Pie kam brīdī, kad zhelatīns ir jau izkusis, tas nebūt nav tik karsts kā būtu, ja kausētu uz plīts, līdz ar to krēms ātrāk gatavs:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-10-20 11:03 (saite)
oj bljin, un kaa laj es atrodu to Reheat, ja man ir graadi?.:((
ko veel tamjaa Reheat rezhimaa tu dari (taa mosh izkalkuleeshu cik graados tas ir)...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]envija
2006-10-20 11:05 (saite)
Reheat režīms manā mikrenē domāts ēdienu uzsildīšanai, ne gatavošanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-10-20 11:05 (saite)
aha - nu tad es zinu kura sadalja taa ir.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2006-10-20 11:03 (saite)
Uz plīts kausēto taču atdzesē, pirms lej klāt pie masas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-10-20 11:04 (saite)
njifiga neatdzeseeju.:) kaa izkuust, taa arii leju klaat masu.:))
es prosta uz uguns kauseeju, bez jebkadaam cucibaam ar uudens peldeem.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]envija
2006-10-20 11:04 (saite)
bet, protams, ka atdzesē - bet tam vajag laiku:) A laika man nekad nav :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?