tante (tante) rakstīja gardumi kopienā, @ 2006-10-20 10:31:00 |
|
|||
2 mandarīni
400 ml jebkura vājpiena jogurta
1 paciņa želatīna
dažādi sīkumi pēc izvēles dekoram (šim izmantoti žāvēti ķīrši, riexti cukurā, rīvēta šokolāde)
Želatīnu pārlej ar auxtu ūdeni un uzbriedina. Kamēr briest želatīns, mandarīnus nomizo un sadala daivās. Ja gatavo desertu porciju traukos, tad katru trauciņu izklāj ar pārtikas plēvi, ja kopējā traukā tad ar pārtikas plēvi izklāj to. Mandarīnu šķēles vienmērīgi noklāj trauka dibenā. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina - kā nu kurš - kurš ūdens peldē, kurš vienkārsi uz nelielas uguns nepārtraukti maisot. Ar putojamo slotiņu nepārtraukti kuļot izšķīdināto želatīnu, tievā strūkliņā lej iekšā želatīnā jogurtu. Rūpīgi visu sakuļ, lai želatīns sajaucas vienmērīgi. Sakulto masu tievā strūkliņā lej pa virsu mandarīniem. katru trauciņu (vai kopējo trauku), cieši pārklāj a rpārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.
Sastingušo desertu izgāž uz šķīvja, dekorē ar ko grib. Var pasniegt vienu pašu, var pasniegt ar vaniļas mērci.