lindina ([info]lindina) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2004-10-08 15:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
jautājums
Pastāstiet man kā taisa lazanju?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lindina
2004-10-08 15:37 (saite)
Super! Paldies. Man dikti sagribējās lazanju, bet nezināju kas un kā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]misame
2004-10-08 15:56 (saite)
piezīme: tā nebūs lazanja klasiskā izpratnē :)
"īstā" lazanja tiek veidota no tām lazanjas plāksnītēm, ko var veikalos nopirkt, un pa vidu starp plāksnīšu kārtām liekot pildījumu.
Pildījumam, protams, ir daudzi varianti. Tur mēdz likt:
1) maltās gaļas mērci ar tomātiem (šķiet, saucas Boloņas mērce, kādu var dabūt arī veikalos, bet var diezgan viegli pagatavot no maltās gaļas, mizoto tomātu konserviem un nedaudz garšvielām, sīpoliem un baltā vīna. Papildus var pievienot mazos gabaliņos sagrieztu, apceptu cauraugušu žāvēto gaļu).
2) Kopā ar saldajiem pipariem apsutinātus/apcepinātus šampinjonus.
3) "Bešameļ" (vai kaut kā līdzīgi sauc) mērci, ko pagatavo no miltiem, piena, (ja pareizi atceros) olas, un kaut kā vēl - nu, būtībā balta miltu mērcīte.
... gan jau ir citi varianti arī daudzi. Piemēram, ir lazanja ar soju, ar spinātiem un vēl daudzas citas.
Daudzumus, protams, jāskatās pēc vajadzības. Kaut kur mājās man bija recepte ar skaitļiem, ko no galvas neatceros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lindina
2004-10-08 15:58 (saite)
Oooo! Šķiet ka būs izēšanās:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]misame
2004-10-08 15:59 (saite)
nu, lai veicas!
protams, aizmirsu to, ka
- cepam cepeškrāsnī, droši vien laiks būs 40min-1h vai tamlīdzīgi
- tam visam pa vidu visādās vietās siers. un augšā siers. bagātīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lindina
2004-10-08 16:01 (saite)
Siers! Mans mīļākais ēdiens. No tā gandrīz vien pārtieku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]itta
2004-10-14 09:10 (saite)
cepeškrāsnī vien cepot vajag 30 minūtes. 20 minūtes cep apsegtu ar foliju, pārējās 10 - bez, lai apcepas brūna garoziņa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]itta
2004-10-14 09:14 (saite)
ola gan tai Bešamela mērcei nava..:)
Sviestā apbrūnina miltus, tievā strūkliņā pievieno verdošu pienu. Samaisa tā, lai nav kunkuļu. Pievieno sāli, baltos piparus un nedaudz malta muskatrieksta. Un šito mērci smērē gan pirms lazanjas plākšņu ieklāšanas, gan katru plāksni. Nu un tad liek visu ko sirds kāro.

Siers vislabāk Parmazāns. Un labi daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-10-14 09:23 (saite)
nu, vooo :)
Paldies par korekciju!
Esmu tik vienreiz taisiijis beshanmel meerci un tas bija peec "instrukcijas" vadoties, kaa rezultaataa viss peec tam aizmirsaas. :)))

/asdfs/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?