piezīme: tā nebūs lazanja klasiskā izpratnē :)
"īstā" lazanja tiek veidota no tām lazanjas plāksnītēm, ko var veikalos nopirkt, un pa vidu starp plāksnīšu kārtām liekot pildījumu.
Pildījumam, protams, ir daudzi varianti. Tur mēdz likt:
1) maltās gaļas mērci ar tomātiem (šķiet, saucas Boloņas mērce, kādu var dabūt arī veikalos, bet var diezgan viegli pagatavot no maltās gaļas, mizoto tomātu konserviem un nedaudz garšvielām, sīpoliem un baltā vīna. Papildus var pievienot mazos gabaliņos sagrieztu, apceptu cauraugušu žāvēto gaļu).
2) Kopā ar saldajiem pipariem apsutinātus/apcepinātus šampinjonus.
3) "Bešameļ" (vai kaut kā līdzīgi sauc) mērci, ko pagatavo no miltiem, piena, (ja pareizi atceros) olas, un kaut kā vēl - nu, būtībā balta miltu mērcīte.
... gan jau ir citi varianti arī daudzi. Piemēram, ir lazanja ar soju, ar spinātiem un vēl daudzas citas.
Daudzumus, protams, jāskatās pēc vajadzības. Kaut kur mājās man bija recepte ar skaitļiem, ko no galvas neatceros.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: