Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-01-14 14:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:busy
Mūzika:drgnbrth

IRC channel #folding on chat.delfi.lv
Tiem, kuriem dators ir ieslēgts visu laiku un palaisti dažādi softi. Piereģistrēju iekš chat.delfi.lv servera kanālu #folding, varbūt kāda publika tur varētu nolasīties un ar laiku ieveidoties noteikta informācijas apmaiņa un jautājumu risināšanas prakse, kā arī vienkārši diskusijas par un ap Folding@home un zinātnes tēmām (un ne tikai, protams).

irc://chat.delfi.lv/folding
Šo linku māk izmantot mIRC (un analogi).

Alternatīvi iespējams kanālā #folding tikt caur web: http://chat.delfi.lv/
(No sākuma jāievada nick, pēc tam teksta vietā jāuzraksta "/join #folding" (bez pēdiņām)).



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]suic
2005-01-14 19:27 (saite)
Vienkāršoti ņemot.

Ir šo olbaltumvielu "uzvešanās" (pat to spilvens solīja uzrakstīt) modelis, kas aprakstīts matemātiski. Programma kalkulē (prognozē / simulē) olbaltumvielas izturēšanos reālos apstākļos. Laboratorijas eksperimenti ir parādījuši, ka šis modelis darbojas. Tas nozīmē, ka nevajag veikt dārgus laboratorijas eksperimentus, bet var izkalkulēt matemātisko modeli, kas ir daudzmaz ekvivalents reālajiem procesiem dabā.

WU (work unit) ir darba vienība. Programma saņem no centrālā servera vienu darba vienību, izkalkulē pēc matemātiskā modeļa lielu datu apjomu un nosūta rezultātus atpakaļ uz centrālo serveri. Tas notiek pa datu gabaliņam. Viens gabaliņš ir viens work unit. Pēc katra gabaliņa nosūtīšanas tiek saņemts un kalkulēts nākošais. Jo ilgāk programma griežas, jo vairāk WU tiek izkalkulēti. Vienam work unit, atkarībā no procesora jaudas un gabaliņa sarežģītības, paiet no dažām stundām līdz pat nedēļai vai vairāk. Jo sarežģītāks gabaliņš, jo vairāk punkti tiek ieskaitīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?