Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-01-14 14:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:busy
Mūzika:drgnbrth

IRC channel #folding on chat.delfi.lv
Tiem, kuriem dators ir ieslēgts visu laiku un palaisti dažādi softi. Piereģistrēju iekš chat.delfi.lv servera kanālu #folding, varbūt kāda publika tur varētu nolasīties un ar laiku ieveidoties noteikta informācijas apmaiņa un jautājumu risināšanas prakse, kā arī vienkārši diskusijas par un ap Folding@home un zinātnes tēmām (un ne tikai, protams).

irc://chat.delfi.lv/folding
Šo linku māk izmantot mIRC (un analogi).

Alternatīvi iespējams kanālā #folding tikt caur web: http://chat.delfi.lv/
(No sākuma jāievada nick, pēc tam teksta vietā jāuzraksta "/join #folding" (bez pēdiņām)).



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]swf
2005-01-14 19:15 (saite)
vari saprotamā valodā paskaidrot ko tieši tā programma dara? kā ir iespējams skaitļot kautkaadus olbaltumus iekš datora? izklausās visai fantastiski..
un ka var dabuut vairaak wu vai ko tur?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2005-01-14 19:27 (saite)
Vienkāršoti ņemot.

Ir šo olbaltumvielu "uzvešanās" (pat to spilvens solīja uzrakstīt) modelis, kas aprakstīts matemātiski. Programma kalkulē (prognozē / simulē) olbaltumvielas izturēšanos reālos apstākļos. Laboratorijas eksperimenti ir parādījuši, ka šis modelis darbojas. Tas nozīmē, ka nevajag veikt dārgus laboratorijas eksperimentus, bet var izkalkulēt matemātisko modeli, kas ir daudzmaz ekvivalents reālajiem procesiem dabā.

WU (work unit) ir darba vienība. Programma saņem no centrālā servera vienu darba vienību, izkalkulē pēc matemātiskā modeļa lielu datu apjomu un nosūta rezultātus atpakaļ uz centrālo serveri. Tas notiek pa datu gabaliņam. Viens gabaliņš ir viens work unit. Pēc katra gabaliņa nosūtīšanas tiek saņemts un kalkulēts nākošais. Jo ilgāk programma griežas, jo vairāk WU tiek izkalkulēti. Vienam work unit, atkarībā no procesora jaudas un gabaliņa sarežģītības, paiet no dažām stundām līdz pat nedēļai vai vairāk. Jo sarežģītāks gabaliņš, jo vairāk punkti tiek ieskaitīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2005-01-14 19:26 (saite)
Kādēļ chat.delfi.lv? Labprāt sēdētu tajā kanālā, bet tad, ja tas būtu uz 118 vai irc.lv. 3 serveros šķiet pa daudz sēdēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2005-01-14 19:27 (saite)
mIRC jaunās versijas ļauj vienā mIRC klientā pieslēgties vairākiem serveriem vienlaikus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2005-01-15 01:08 (saite)
Es negribu sēdēt vēl vienā serverī tikai viena čana dēļ. tad galīgs sviests sanāk. varbūt uztaisi pollu, kurā serverī tauta vēlas..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-01-15 01:24 (saite)
Nu vispār jau nekāds īpašs sviests nesanāk - mIRC'ā par 2 lodziņiem vairāk - (1) delfi status logs + (2) #folding kanāla logs. Īpaši netraucē. Turklāt pie adekvāti nokonfigurēta mIRC tas viss atveras un notiek automātiski.

Bet par pollu padomāsim, ja būs kaut cik reāla tautas interese, kas varētu norādīt, ka pēc šāda kanāla ir vajadzība un tas kalpo labam mērķim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2005-01-15 14:15 (saite)
Jep. ir man sistēma, ka automātiski abos serveros iekonnektējas, katram serverim savs performs, nick u.t.t., bet ja mIRC'am atvēlu apmēram 1/5 no ekrāna, lai varētu vienlaicīgi pārskatīt mirc un strādāt, pie tam, switchbar,, tāpat kā vairumam, man stāv sānos, lai maksimāli daudz vietas atvēlētu chata logam, tad nu tie 2 lodziņi ir daudz, jo tā jau nevar pārredzēt visus čanus un ir drausmīgi neerti. Turklāt vēlviens serveris taisa bardaku. jau 2 man liekas daudz - trešais būtu izvirtība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bh
2005-01-14 20:57 (saite)
http://xchat.org/

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?