Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-03-23 14:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par saita dizainu...
Divas dizaina skices jau tika piedāvātas, bet, godīgi sakot, man nepatika neviena no tām. Kāpēc? Tāpēc, ka autori nav ņēmuši vērā daudzos un dažādos datus, kas pārskatāmās kategorijās un apakškategorijās būtu jāatspoguļo lietotājam. Manuprāt, visupirmām kārtām ir vērts padomāt nevis par pašu dizainu, bet gan par navigāciju - kā tiks strukturēts viss materiāls pa sadaļām un apakšsadaļām.

Tāpēc varbūt, pirms ķeramies klāt pie tā saita, iespējamos autorus un interesentus, es lūgtu veltīt stundu vai divas un mazliet pabakstīt citu komandu saitus, lai saprastu 1) kāda veida lietas un informācija var būt saistīta ar Folding@home; 2) kādā veidā to visu var izkārtot; 3) kādi ir labāki un kādi - sliktāki risinājumi; un 4) pie reizes paskatīties kādas idejas var aizņemties arī banneriem, logučiem un citiem risinājumiem.

Tā ka aicinu visus uz diskusiju par to, kādam vajadzētu būt www.folding.lv saitam. Varam paralēli apspriest arī jebkuru no zemākminētajiem citu komandu saitiem (kā arī zemākneminētus saitus) gan dizaina, gan piemērotības F@h, gan jebkurā citā aspektā.

Pieiesim lietai nopietni - saits būs mūsu komandas seja un to mēs taisam vienreiz, bet stāvēs ilgi. Un no sākotnējā iespaida ļoti daudz kas būs atkarīgs.


Team AnandTech
Portugal@Folding
Overclockers Australia
www.overclockers.com
Team Rage3D
Team Tech Report
Alliance Francophone
2CPU.com
Team Egg Roll
p2p-community
Team MacOS X
Dutch Power Cows
Folding@Malaysia

Russia
Lithuania
Rechenkraft.net - Germany


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jealousy
2005-03-23 15:16 (saite)
vai nu ir jēga tā saspringt par to visu? Vai tad nepietiks ar vispārīgo informāciju, kā piemēram, cu piedāvātajā variantā. savukārt visa aktīvā virtuve ar spriedelēšanu utt paliktu tepat cibā.

manuprāt mums oficiālais saits ir vajadzīgs tikai kā reklāma, ar ko ķert potenciālos locītājus. tāpēc nav jēgas pārgāzt lapu ar briesmīgo informāciju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mmk
2005-03-23 15:18 (saite)
100% piekriitu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skyfishs
2005-03-23 15:21 (saite)
Es gan domāju, ka ja būs savs forums - tad ciba kļūs lieka. Nevajag izmētāt resursus! Vienīgais ko varētu - jaunajā lapā jaunumu sadaļu ar RSS (vai kā viņu tur) iebarot savām frendlistēm!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cu
2005-03-23 15:51 (saite)
biju domājis, ka tā jaunumu sadaļa manā skicē ir šī paša community virsraksti - iebaroti caur rss, speciāli pielāgotu stilu vai kā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-03-23 16:02 (saite)
Jā, es arī tā sapratu! Tas ir ok.
Galvenais - saita struktūra! To kāds varētu izdomāt pietiekami labā līmenī.

Es piedāvātu variantu, ka mūsu saits ir maksimālais saits - ar pēc iespējas plašāku infas klāstu (līdzīgi Australia Overclockers) nevis minimālais saits - līdzīgi dažām lapiņām, kurās gandrīz nekā nav. Saturiski tas, protams, taps laika gaitā, bet strukturāli šīs daudzās lietas jāņem vērā jau tagad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]suic
2005-03-23 15:51 (saite)
Nepiekrītu. Saitā jābūt pēc iespējas vairāk informācijai.

Tāpēc jau ir liels uzsvars uz navigāciju - lai šis informācijas daudzums nenopludina lietotāju, bet gan ir ērti pārskatāms un lietojams.

Vienmēr ir lietotāji, kas izlasa tikai abstraktu ideju un ķeras klāt un citi, kas izlasa visu iespējamo infu, izstaigā pa linkiem un vēl paši rokas. Mūsu saita primārais mērķis ir piesaistīt jaunus lietotājus un kalpot par centrālo Team Latvia resursu, taču tas nenozīmē, ka ne par ko citu nevajadzētu padomāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cu
2005-03-23 15:56 (saite)
Protams, navigācijai jābūt pārdomātai. Tomēr, manuprāt, pirmajai lapai būtu jākalpo kā afišai, reklāmai. Ieraugot lapu, kas pārbāzta ar saitēm, vienalga kā sastrukturētām, noskurinos, aiztaisu un mēģinu aizmirst.
Ja dabūsi, ka nejaušais apmeklētājs izlasa mazo tekstiņu, ievēro atslēgvārdus "zinātne, AIDS, palīdzi!, sacensības" un ieinteresējas, tad āķis ir lūpā un viņš līdīs dziļāk lapā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-03-23 16:07 (saite)
Nu ok, tam es piekrītu, ka sākumlapai jābūt iepazīstinošai un jākalpo kā kopsavilkumam par projektu.

Bet šis tavs variants... jādomā. Citādāk jāstrukturē saita sadaļas, pret vizuālo pusi un sākumlapu tik daudz iebildumu nebūtu.

Bet tekstam tomēr jābūt. Ar 4 teikumiem nepaķersi, vajag nelielu eseju par notiekošo vispārsaprotamā un mazliet abstraktā valodā. Nu pieļauju, ka tas varētu būt pie kaut kāda "lasīt vairāk" vai vēl kaut kā...

Nu, ok, domājam...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyfishs
2005-03-23 16:20 (saite)
Vēlreiz aicinu uzmest aci Team Rage3D ! Vai sākumlapā tāpat kā tur nevajadzētu mest jaunumus? Un pietiekami skaidri augšā ir redzamas navigācijas sadaļas JOIN un ABOUT! Arī FAQ tur ir pietiekami labi manāms! Domājams, ka mazliet izbesīs esošus foldotājus ikreiz atvērt lapu vietā, kas aicina pievienoties. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-03-23 16:37 (saite)
Iesaku uzmest aci Overclockers Australia un padalīties ar pārdomām, kādā veidā mēs Team Rage3D dizainā sagrūdīsim tik daudz infas.

Ja varam, tad nekādu problēmu - Team Rage3D saits nav tas pats sliktākais risinājums no redzētajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?