Tue, Aug. 21st, 2012, 04:45 pm

Gy. Es esmu traki maigas dabas cilvēks, pa ietvi eju, modri sarāvies čokurītī un skanēju apkaimi, vai netuvojas velosipēdists. Velosipēdistus es cienu un godāju, cik vien mana riebīgā dvēsele spēj, totāls respekts, nudien.

Bet tas izdzimtenis, kas pa Valdemāra ielas ietvi (ne pa to pusi, kur ir veloceliņš, protams) laida, gaiņādams gājējus ar saspiesta gaisa signāltauri, nav pelnījis ne godu, ne cieņu, vispār neko, pat sava stulbā suņa mīlu viņš nav pelnījis. Lāsts pār viņu.

Tue, Aug. 21st, 2012, 05:31 pm
[info]biezpientaure

mieru, tikai mieru. šādi braucēji agrāk vai vēlāk atbrauc līdz uzņemšanas nodaļai.

Tue, Aug. 21st, 2012, 05:36 pm
[info]rasbainieks

tas nav nekāds mierinājums, līdz morgam savā veidā aizklunkurē visi.

Tue, Aug. 21st, 2012, 05:46 pm
[info]biezpientaure

nu kā, vismaz uz to laiku iet pa ietvi būs mierīgāk.

Tue, Aug. 21st, 2012, 05:56 pm
[info]unpy

Iespējams, tas bija Valdības Velosipēds? Bākuguņu nebija?

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:11 pm
[info]sursurs: kas vainas signāltaurei?

Signāltaure un strinkšķis absolūti nenozīmē "es te viss tāds kruts braucu - lasieties malā!" Tas vnk nozīmē to, ka velobraucējs pabrīdina, ka viš tur ir un viņam nav jādara kā man pirms katra gājēja skaļā, labi nostādītā balsī atkārtojot "vai jūs, lūdzu, varētu palaist garām?"
Vnk to bļaušanu pa gabalu dzirdēt nevar (tb gājēji neattiecina to uz sevi), bet ja tā tiek veikta no tuva attāluma, gājēji pārbīstas un lec pa gaisu. Taure/zvaniņš ļauj pabrīdināt jau no attāluma un gājējam nav jālec pa gaisu no šausmām, ka pēkšņi tieši aiz muguras ir VELO...

Dažiem gājējiem izskatās vnk ir greiza UZTVERE! :P

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:28 pm
[info]biezpientaure: Re: kas vainas signāltaurei?

man kā gadījuma riteņbraucējam ir sajūta, ka dot ziņu par savu klātbūtni uz veloceliņa ir svēta lieta, bet uz ietves nav mana teritorija - tātad, vai nu apbraucu, vai piebremzēju.

saspiestā gaisa taure, es nez, izklausās ar' draudīgi, var jau būt ka patiesība tā skan maigi, melodiski un draudzīgi apkārtējiem. es kā jūtīgais tips, ejot pa ielu, reaģētu pozitīvi uz uzrunu vai zvaniņu, bet pasūtītu uzstājīgu taurētāju.

Tue, Aug. 21st, 2012, 08:50 pm
[info]sursurs: Re: kas vainas signāltaurei?

vnk tā taure ir labāk dzirdama un var būt situācija, ka uz ietves pietiek vietas visiem, vnk velobraucējam un visiem ir drošāk laikus paziņot, ka viš tur ir, lai nebūtu baigi jābremzē (galu galā arī kājām ejot man nesagādā problēmas paiet soli pa labi/kreisi, ja kāds zvana/taurē - katrā ziņā labāk tas ir nekā, ne čiku/ne grabu pielāvās no aizmugures un gaida iespēju izspraukties)..

A uz veloceliņa vispār nekādi zvaniņi vai taures - ja cilvēks slāj pa veloceliņu, virsū ar kaujas saucieniem uz lūpām!!

karā ziņā manā skatījumā signālture un strinkšīs nebūtu jāuztver tāpat kā auto pīpināšana, jo auto galu galā brauc satiksmes plūsmā, kur visiem jāievēro kkādi noteikumi, un par to neievērošanu var pīpināt, bet uz ietves nav nekādu noteikumu, tāpēc, ja velosipēdists nemēģinās pievērst uzmanību, lai tiktu garām, viņš teorētiski var pusRīgai braukt cauri aiz to gājēju mugurām..

Tue, Aug. 21st, 2012, 09:21 pm
[info]eermaniitis: Re: kas vainas signāltaurei?

trinkšķis ir trinkšķis bet saspiestais gaiss tam braucējam trūkst pie klizmas taisnajā zarnā - vot kad uzšaus divarpus atmosfēras ānā, tad zinās kā ir labi un kā ne visai

nav ko cilvēkus baidīt(tm) ar slapju lupatu es saku - es kurš ar ričuku katru dienu veic 20 km un kuram ir maigs zvaniņš i pofig vai uz veloceļa vai ietves

Wed, Aug. 22nd, 2012, 12:05 am
[info]cloned_pt: Re: kas vainas signāltaurei?

cik atripināts šosezon?

Wed, Aug. 22nd, 2012, 12:21 am
[info]eermaniitis: Re: kas vainas signāltaurei?

signāltaurei moš nekas - bet kājāmgājējam var likties par šokējoši skaļu

par to cik apripināts es nez - otrā ķēde ;) es spidometru izmetu nahui pēc trešās sezonas - draņķis un mēsls - vai nu salūzt vai nestrādā vai vispār nah!

Wed, Aug. 22nd, 2012, 08:03 am
[info]sursurs: Re: kas vainas signāltaurei?

nju, piem., man šobrīd nav nekā (izlīdzos ar pieklājības frāžu (uz ietves) vai lamu vārdu (uz veloceliņa) bārstīšanu mežonīgā ātrumā un skaļumā), un kkā vairāk simpatizē signāltaure nevis zvaniņš - mok jāiemācās tā taure tā "maigāk" pataurēt :D
Vnk es tik reti esmu uz ietves, ka taure būtu noderīgāka, jo ar to pacenšoties var dabūt iespaidīgāku troksni, lai autovadītāji arī dzird :D

Wed, Aug. 22nd, 2012, 08:53 am
[info]sirdna: Re: kas vainas signāltaurei?

konkrēto tauri nevar taurēt maigāk vai nemaigāk. Tai ir divi stāvokļi - 90 decibeli vai klusums.

Wed, Aug. 22nd, 2012, 12:56 pm
[info]sursurs: Re: kas vainas signāltaurei?

a žaļ... :(

Wed, Aug. 22nd, 2012, 08:39 am
[info]sirdna: Re: kas vainas signāltaurei?

rīlī? Signāltaure, tas nav mīlīgs gumijas bumbelītis ar taurīti galā. Tas ir saspiesta gaisa balons ar tauri. Tas taisa krietni pamatīgāku trobeli nekā auto signāls, lai arī skan diezgan līdzīgi. Zini, kāda ir sajūta, ejot pa ietvi un sadzirdot aiz muguras skaļu automašīnas signālu, kas strauji tuvojas? Diezgan sūdīga sajūta tā ir.

Wed, Aug. 22nd, 2012, 12:57 pm
[info]sursurs: Re: kas vainas signāltaurei?

bildi studijā!!! (signāltaurei nevis pārbiedētam gājējam) :D

Wed, Aug. 22nd, 2012, 01:19 pm
[info]sirdna: Re: kas vainas signāltaurei?

konkrētā braucēja izmantoto variantu es smalki neizpētīju. Kaut kas no šīs tēmas : http://www.speeding.co.uk/acatalog/philshandatlast.JPG

Wed, Aug. 22nd, 2012, 03:35 pm
[info]sursurs: Re: kas vainas signāltaurei?

āāāāā...
Tādai tok nav kur maigi ieķerties...
Es tik nesaprotu, kāda iksa pēc šubjektam bija jāizmanto tāda nevis parastā velo taurīte :O

Wed, Aug. 22nd, 2012, 04:31 pm
[info]sirdna: Re: kas vainas signāltaurei?

Jo viņš ir atbaidošs deģenerāts, ļauns, pretīgs un stulbs?

Tue, Aug. 21st, 2012, 09:17 pm
[info]eermaniitis

cieti!