Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-08-10 11:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
žurnālisti ir beidzot tikuši ārā no Chinvali, no kurienes tā arī praktiski nekādu vairāk mazāk ticamu ziņu vai arī fotogrāfiju fotogrāfiju līdz šim nav bijis
raksta savā LJ "newtimes" džeks, pieredzējis cilvēks

Все российские журналисты (27 человек) находятся во Владикавказе. Мы выехали колонной. В нас стреляли из гранотометов, но никто серьезно не пострадал. В этом аду остался только энтэвэшник Руслан Гусаров.
Сейчас могу сказать только одно: не верьте телевидению. Ни российскому, ни грузинскому (читай: западному). Жертв намного больше
(...)
Я такого ни в Чечне, ни в Беслане не видел. Тут Перевозкина истерила до хрипоты, паниковала. но она нас, по-моему, и спасла. После того, как сочинила текст для мирового сообщества с просьбой о коридоре(телефоны все прослушивали) огонь прекратился. Мы убежали, некоторые без вещей, без ноутов и документов. На выезде нас "проводили", хлопнув пару раз. После того, как выехали, бомбардировка возобновилась.

tā, ka pizģecs tur tomēr ir bijis, redz kā


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mdog
2008-08-10 11:47 (saite)
iedo linku, jo šitas http://newtimes.livejournal.com/ toč nav īstais!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-08-10 11:48 (saite)
http://m-romanoff.livejournal.com/34433.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2008-08-10 12:00 (saite)
"Я жив"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2008-08-10 11:53 (saite)
Nevienam neticiet, tikai man! - ņu, ņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-08-10 15:35 (saite)
katrā gadījumā tas ir pirmais cilvēks, kas chinvali atradās no karadarbības sākuma, un, cerams, drīzumā varēs pastāstīt sīkāk
bez tam viņš ir valdības opozicijas pusē (no "jabloko",cik saprotu) un diezin vai tur izteikt nodarbosies ar aģitpropu

nupat lasīju vēl kādu krievu reportieri no vladikaukāzas (kas tur ieradies ir gan no krievijas, nevis chinvali), tad viņš tipa apkopoja chinvali bēgļu iespaidus - krievu komandiera nogrieztā galva, ukraiņu naimīti izvaro sievietes, tanki pārbrauc vecenītem, karoče sviests kaut kāds, iespējams, ka no kara tur arī prātā sāk tauta jukt
vai nu arī tiešām parastās propagandas šausmas
http://gazeta.ru/politics/2008/08/09_a_2806163.shtml

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mdog
2008-08-10 17:18 (saite)
nū, ņemot vērā "jabloko" nostāju...aģitprops varētu būt nevājš!
Тем временем, недавно избранный лидер умеренно оппозиционной российской партии "Яблоко" Сергей Митрохин распространил заявление о поддержке военной интервенции России в Грузии.

"Необходимость немедленной защиты людей может служить основанием для действий, которые не прописаны напрямую в каких-либо нормах национального или международного права", - говорится в заявлении лидера "Яблока", которое цитирует Интерфакс.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2008-08-10 17:26 (saite)
Vismaz viņš pats tā apgalvo, ka ir tur bijis... :] Un enivei lielākoties sēdējis pagalmā, baidoties, ka kāds izseko viņa mobilā ieslēgšanu (čozanah).

Tas gazeta.ru gan pēc agitpropa izskatās - izvarojošie ukraiņu algotņi kaut kā baigi latviešu un igauņu "baltās zeķubikses" atgādina...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2008-08-10 11:55 (saite)
Телефоны стараются не включать, работающие мобильники привлекают артиллерийские удары. - paldies, autors mudaks, kreatīvs sūds.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fanija
2008-08-10 12:06 (saite)
;DDD labi, šitas tiešām smieklīgs, bet telefonsakari nudien pazuduši. Nez vai visi tur tos telefonus izslēguši, lai nepievilinātu bumbas. Drīzāk tiešām reāli sakaru traucējumi, kas noteikti ir viens no mērķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-08-10 12:14 (saite)
Nu, telekomunikāciju infrastruktūra ir diezgan vārīga, īpaši tās sistēmas, kuras kaut kādā punktā "saiet vienā trubā" - sakaru kanāls uz ārzemēm ir viens no tādiem, jo pietiek apcirst, izolēt vai iznīcināt šo punktu, lai pārtrauktu sakarus. Piemērs ir arī 1991.gads, kad melnās bubļickas uzreiz metās ieņemt Telekoma centrāles Dzirnavu ielās, jo tās kontrolēja visus sakarus ar ārzemēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]s
2008-08-10 21:30 (saite)
Ja pašlaik pārdošanā esoši mobilie telefoni jau spēj pēc mob. tel. torņiem notriangulēt paši savu atrašanās vietu, kas liek domāt, ka armijai būtu problēmas izvietot dažus mobilus uztvērējus, lai noteiktu mob.tel. atrašanās vietas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-08-10 21:37 (saite)
> mobilie telefoni jau spēj pēc mob. tel. torņiem notriangulēt paši savu atrašanās vietu,

Eeee? Atvaino, nesapratu? Ko, ko viņi tur dara un, galvenais, kā? Un kur to var redzēt? Un varbūt Tu varētu nosaukt kādu piemēru, vēlams, Nokias, jo ar to man sanāk visvairāk darīšana? Paldies! :)

> armijai būtu problēmas izvietot dažus mobilus uztvērējus, lai noteiktu mob.tel. atrašanās vietas?

Saki, gruzīnu armijai pēdējās pāris dienas nav nekā svarīgāka, ko darīt, kā izlikt Chinvali "mobilus uztvērējus", lai padzenātu dažus žurnālistus? Jap, laikam tā ir gan, jā :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]s
2008-08-10 22:51 (saite)
Ideja ir: ja tev ir vismaz trīs uztvērēji, kuru atrašanās vietas tu zini, tad vari noteikt, cik ilgs laiks paiet, nosūtot signālu no katra torņa uz telefonu. Pēc ilguma vari noteikt attālumu starp torni un telefonu - nu un tad, kad tev zināmi trīs tādi attālumi, tad skaties, kurā vietā visi trīs attālumi saiet kopā vienā punktā (t.i. kurā vietā saskaras rādiusi ap torņiem (http://en.wikipedia.org/wiki/Trilateration). Nokijas piemēra man nav ko iedot, jo tiem visiem, kam vajag noteikt vietu, jau ir GPS, taču iPhone tādā veidā meklē sevi uz kartes, tautā to nodēvēja par "poor man's GPS" (3g aifonam jau ir iekšā GPS, bet arī šito metodi tas izmanto, kad nevar uztver GPS signālu).

Man nav ne jausmas, vai viņi tiešām meklē tos telefonus, vai arī kāds žurnālists tur vienkārši saskata kaut kādas sakritības iekš nekā (drīzāk jau pēdējais), taču nereāli tas noteikti nav. Un ne tikai žurnālisti lieto mobilos - Irākā, piemēram, ceļmalas bumbas detonē ar mobilajiem, skat - http://www.engadget.com/2005/03/04/cellphone-bomb-detonator/.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-08-10 23:01 (saite)
Nē nu, tas viss ir labi un pareizi, taču Tev neliekas, ka tādas lietas kā "Mans telefons nosaka, kur atrodas" un "Kāds nosaka, kur atrodas mans telefons" nav viens un tas pats? Un "Mans telefons detonē bumbu" un "Kāds nosaka, kur atrodas mans telefons" arī ne.

Un tie daži žurnālistiņi nav tā vērti, lai viņu dēļ tā iespringtu. Žurnālista rakstītais ir buļļakaka un punkts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]s
2008-08-10 23:11 (saite)
Nu, telefons var noteikt pēc torņiem savu atrašanās vietu, vai arī paši torņi (kas, starp citu, tur pašlaik kontrolē mobilo sakaru tīklu?) var noteikt telefonu lokācijas.
Es absolūti nesaprotu, kas tur notiek, un kas pie kā vainīgs, tikpat labi tie varētu būt paši krievi, kas mazliet pašaudās aptuvenā žurnālistu virzienā, lai piebiedētu tādus šausmu stāstus rakstīt; un visdrīzāk jau tev taisnība, vienīgais, par ko iebildu, bija tas, ka konkrētais punkts par tiem telefoniem varētu arī būt reāls. Nu, un varētu arī nebūt, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-08-10 23:14 (saite)
Tehniski tas, protams, ir realizējams, taču praktiski nevienam ar to nebūtu vēlmes ņemties, ja runa nav par VIP mērķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]s
2008-08-10 23:29 (saite)
Visdrīzāk jau tā "ņemšanās" būtu kompja ieslēgšana, pieslēgšanās pie tīkla, palaid attiecīgo programmu un tik skaties, kurā virzienā tēmēt. Neba nu ar hronometru, cirkuli un logaritmu lineālu tur trijstūrus zīmē un vektorus rēķina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2008-08-10 23:42 (saite)
Ir jāzin, kur pieslēgties un jātiek šai vietai klāt, ir jāzina, ko palaist un ir jābūt, ko palaist, utt. Tādēļ vēlreiz - rakstītais ir buļļakakas. Visu labu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2008-08-10 12:24 (saite)
V pesdu!

neticu nevienam vārdam!

3 tankus parādīja? = parādīja!
viņi ko, tur bija nomesti no verķa? nihuja, kaujas notika - pie kam no Gruzijas puses šamie gruzīnu tanki nāca, ne no Vladikaukāza

4 tanku ekipāžu atšautu mežā parādīja? = parādīja!
viņi, ko uz Vladikaukāzu aiz Chinvali robežas rikšoja - dezertieri> jeb pie saviem atkāpās?

Gruzīnu nocietinātās uguns pozīcijas, no kurām apšāva Chinvali parādīja? = Parādīja!
šamās pozīcijas noteikti bija drošā vietā uz krievijas pusi, kur nešāva, vai ne?

Bļa - sašautas mājas Chinvali rādīja? = rādīja!


a kur 2 tūkstoši līķu bļa? evakuēti uz Gruziju?
jeb tiek vēl zīmēti?

neticu nevienam vārdam no melīgā rupora!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2008-08-10 12:48 (saite)
Vēl interesanti, ka jau 6. augustā viņš visiem ir ziņojis par to, ka viņš "ушел добровольцем на грузинскую войну". Kas interesanti, jo aktīvas militāras darbības sākās tikai 8. augustā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2008-08-10 13:20 (saite)
Arī uzmanību piesaistīja. Nu tālredzīgs cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2008-08-10 15:29 (saite)
abu pušu snaiperi sāka apšaudi jau piektajā datumā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2008-08-10 15:30 (saite)
es neko nesaprotu no tā, ko tu uzrakstīji

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2008-08-10 16:59 (saite)
šausmas ;)

saku, ka bez gruzīnu upuriem, ziņas par Chinvali genocīdu ir tikai un vienīgi runas - tāpat kā info par 2 tūkstoši civilo līķu

un tālāk loģiskais secinājums - ja uzņēma uz video gruzīnu līķus un tehniku un visu pārējo ko minēju, tad droši vien ir iemesls, kāpēc kameru nepavērsa uz civilajiem līķiem, kas spriežot pēc skaita būtu izkaisīti turpat līdzās plašā apkārtnē

un vot i domāju, kas ir tas iemesls

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2008-08-10 17:02 (saite)
pie šī paša - pa krievu tēvē rādīja Chinvali slimnīcas pagrabus ar lazareti

99,9% veči kaujas vecumā - un viena večiņa 89 gadi ar rokas traumu

ja tur bija gnocīds - kur ievainotie civilie?

jo arī no Vladivakaukāza rāda tikai veselus bēgļus - nevienas ievainoto kolinnas ar sievietēm un bērniem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-08-10 17:05 (saite)
ā, tas nu jā
es domāju, ka tur tādu vīriešveidīgo mierīgo iedzīvātoju nemaz nav, jo viņi visi ir militārajos spēkos un staigā apkārt ar kalašiem
kakojti, savukārt, uzskatīja, ka visi viņi ir miermīlīgie iedzīvotāji
nu kaut kā
moš arī pusotru štuku bojeviku osetīņu bojeviku noblieza

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]optimiste
2008-08-10 18:14 (saite)
Nu un kur tad ir tie 2000 nogalinātie civilie? Kāpēc viņus nekur nerāda? Un kur ir uzņēmumi no pilnīgi izpostītās Chinvali?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?