: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūnijs 14., 2019


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:16
principā, nezinu, cīnos jau laikam daudz vairāk ar sevi šajā jaunajā statusā. nav jau tāda baigā manuāļa. un pat ja ir, tu tik un tā visu dzirdēto saproti tikai procesa laikā. vai arī tad, kad tas jau ir garām. tāpat kā ar kontrakcijām, - kamēr neesi izjutusi, tev nāk prātā tāda naiva doma, ka tu varētu nesaprast, ka tās ir sākušās, un zinoši cilvēki saka - kad sāksies, sapratīsi. bet tu taču tik un tā domā - ō, rekur kaut ko savilka, varbūt kontrakcija? lol, nē.
un kaut kā līdzīgi ar pārējām lietām arī. tā es te attapos, ka mani sāk tracināt darāmo darbu saraksts, kurš tikai aug un aug, un aug, jo paspēt visu izdarīt pa laiku, kamēr bērns guļ, nu, tas nav reāli. un teica taču, ka nebūs laika. un nebija un dažreiz aizvien nav. bet nu cik ilgi tā var? vakar man uznāca dusmīgs apnikums (tautā zināms kā z-jobs), jo, nu, cik var, es kaut ko acīmredzot daru ne tā, ja man nav laika darīt to, ko gribas darīt. un galvenā problēma jau ir tajā, ka cenšos darīt lietas tad, kad mazais guļ, un tas tagad ir tikai kādas 3 stundas un 10 minūtes dienas laikā, un nejau nepārtrauktas, loģiski. bet nu vakar es bez pašpārmetumiem (mazliet ar, bet purinu sevi un saku, lai nekāpju uz šitā sociuma grābekļa), ja nevarēju atstāt viņu uz paklājiņa, tad ņēmu un liku nora bee ligzdiņā-somā, no kuras viņš ar saviem 65 cm ir gandrīz pilnībā izaudzis (ne īpaši praktiska lieta, izmantoju tikai pēdējās dažas nedēļas, kaut paredzēts no dzimšanas līdz 3 mēnešiem), un stiepu līdzi. tā nu beidzot izrevidēju skapi un noslaucīju putekļus.
ja mēģina visus darbus padarīt un vispār - dzīvot, tikai tad, kad bērns guļ, tur nekas labs nevar sanākt. lai arī es jau no paša sākuma centos pārāk neiespringt, tomēr, acīmredzot, tik un tā iespringu par daudz uz to blakus būšanu un neatstāšanu (jā, jā, ar otro bērnu jau esot pavisam rasslabons). un tāpat jau nav viss tas laiks baigais kvalitī taims, nu, manī nav tik daudz, lai es katru minūti kā mūžīgais dzinējs spētu izdabūt no sevis kvalitatīvu kontentu, ir aktīvāki rīti, bet citreiz man nav, ko teikt, tā ka tikpat labi viņš var paskatīties, kā tiek veikti darbi šajā pasaulē. 


(16 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:14. Jūnijs 2019 - 10:18
(Link)
man protams nav tiesību neko teikt par bērnu audzināšanu, bet man liekas norm. Kā arī es domāju, mammas vērošana ir stipri labāka nodarbe kā ekrānu vērošana :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūnijs 2019 - 13:00
(Link)
un galvenais, tas uzreiz liek justies labi.
tāpat kā "happy wife = happy life", arī laimīga mamma ir visi citi laimīgi. tā ir, hehe
[User Picture]
From:[info]au
Date:14. Jūnijs 2019 - 10:28
(Link)
tūlīt tūlīt viņam sāks interesēt pašizziņa daudz vairāk par mammu un laiks parādīsies atliku likām. piemēram, Āpsi jau var atstāt uz paklājiņa stundu, ik pa brīdim pienākot, iebužinot un uzsmaidot, un dodoties tālākās gaitās kārtoties, gludināt, datorizēties, taisot ēst, mērot kleitas, utt.
un tieši tā, kā redīss saka - darbi, ko dara mamma ir tikpat interesanti kā rotaļas, jo tās ir "mammas rotaļas".
un tad jau pavisam drīz e sāks līst un visur līdīs līdzi, tad staigās un jau pats palīdzēs. tā kā laiks, kad ir vismazāk laika, Tev jau ir garām!


// bet to-do listu - īsini! dari tikai to, ko Gribas :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūnijs 2019 - 18:35
(Link)
balzamu uz sirdes lej virsū :)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:14. Jūnijs 2019 - 10:44
(Link)
Ar a ilgi gaidīju, kad viņa paaugsies un kļūs “kā agrāk”. Tikai pēc kāda laika sapratu, ka nekas nekad nekur neatgriezīsies. Ka izmaiņas ir uz palikšanu un jāmācas dzīvot no jauna. Vieglāk palika brīdī, kad es to sapratu un pieņēmu, ka tagad ir citādāk, bet tas nenozīmē sliktāk. Vienkārši citādāk.
[User Picture]
From:[info]217
Date:14. Jūnijs 2019 - 12:19
(Link)
+++
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūnijs 2019 - 18:36
(Link)
diemžēl mājas putekļi un visi citi netīrumi didn't get the memo :D
[User Picture]
From:[info]217
Date:14. Jūnijs 2019 - 12:25
(Link)
paldies, man uzlabojās garstāvoklis - es sasmējos riktīgi par kontrakcijām, man šķiet, es arī kko līdzīgu pirms viņām domāju - a kā es zināšu, ka sākušās īstās nevis tas otras fake kontrakcijas :DDD

viņiem īstenībā baigi labi ir redzēt visas tās ikdienas lietas, ko dari, tīrīšanu, kārtošanu, utt., viņi to visu uzsūc. piemēram, mēs, īsti Izabellai kurpes neesam vilkuši vēl, varbūt vienu vai divas reizes sen atpakaļ, viņa vakar sāka vilkt sev kājās mana drauga kurpes, man šķiet, tas no tā, ka vēro, kā viņš to dara.

lēnam paliks vairāk laika, un daudz maz ļoti daudz lietu vēlāk var darīt vnk esot tai pašā istabā, kur sīkais, kamēr šis apkārt pa paklāju vai plauktiem, atvilktnēm un kastēm šiverē. haoss gan arī vairojas ar katru dienu aizvien vairāk. es jau vnk padevos, ka maja varētu izskatīties kārtīga :D
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:14. Jūnijs 2019 - 13:47
(Link)
Man atkal, godīgi sakot, šķiet, ka ar laiku laika paliek mazāk. Tas ir, pēc gada vecuma viņi iemācas staigāt, bet guļ aizvien mazāk. Un tad vairāk enerģijas aiziet bērnu menedžējot.
[User Picture]
From:[info]217
Date:14. Jūnijs 2019 - 15:03
(Link)
nu, lietām, kam vajaga pilnībā pieslēgties ar prātu, jā, tām pa dienu vairāk laika nav, bet tam ir laiks vakarā, kad viņa aiziet gulēt. bet tādas tīri fiziskas lietas, kā trauku mazgāšana vai lietu kārtošana, tās sanāk, daudz lēnāk, jo, jā, jāmenedžē sīkā :D, un ik pa sekundei jāskatās, vai nesadarīs kkādas muļķības, bet man ir sajūta, ka ir labāk nekā sākumā (varbūt tāpēc ka man agrāk nebija vispār nekad laika, pat vakaros, jo viņa negulēja). bet iespējams, tas ir individuāli :)

es joprojām naivi ceru, ka tad, kad viņa sāks runāt, varēs sarunāt, lai viņa tagad spēlējas un es varu darīt savas lietas :DD
[User Picture]
From:[info]smille
Date:14. Jūnijs 2019 - 18:13
(Link)
Es necerētu :D :D
Vairāk laika ir tad, kad viņi ar kādu spēlējas
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūnijs 2019 - 18:41
(Link)
atliek cerēt, ka saskatīsies un metīsies palīgā, nevis paņems popkorna tūtu un vēros :)

jāatrod tas līdzsvara punkts, lai varu padarīt, ko gribas un tik, cik vajag, lai justos labi, jo kaut arī tagad varbūt ir citas lietas, kuras vajag, lai justos labi, bet tam mazumiņam ir jābūt. kā Tev ar tām 20 minūtēm vakara vannas.
[User Picture]
From:[info]santa_be
Date:15. Jūnijs 2019 - 08:06
(Link)
lasa šo ierakstu ar piena pumpi pie krūts, lai vīrs var pabarot atvasi, bet es pastaigāt pa pilsētu un apdarīt lietas.
[User Picture]
From:[info]au
Date:15. Jūnijs 2019 - 09:59
(Link)
Man tā nepatika pumpēt, ka ņēmu visur līdzi vai devu arī maisījumu, ja teātris vakarā.

P.S. Apsveicu! :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:15. Jūnijs 2019 - 10:19
(Link)
jau? apsveikumi :)

es tikai pēdējā laikā sāku apgūt pumpēšanu, vajadzēja agrāk, ļoti noderīgi.
From:[info]zurka
Date:17. Jūnijs 2019 - 21:41
(Link)
nu, katrs bērns un vecāks jau ir citādāks, tāpēc, ja arī manuāļi/ieteikumi/pieredzes stāsti ir, tie ne vienmēr atbilst tavai (plašākā nozīmē) situācijai
man, piemēram, kā reizi pirmie 5 mēneši bija brīnišķīgi - mierīgs un apmierināts bērniņš, gulēja visu nakti, lielāko daļu savā gultā, neiebilda, ja izgāju no telpas utt. (es gan viņu daudz nēsāju lakatā un vēlāk ergosomā, arī pa māju)
tagad, kad gandrīz 1,5 gadi, uz pirkstiem varu saskaitīt, cik reižu esmu normāli izgulējusies, notīrījusi putekļus no visiem plauktiem, mazgājusi logus, netraucēta aizgājusi uz tualeti vai mierīgi paēdusi. uz kino, teātri, koncertiem vai vēlās vakariņās ārpus mājas neesmu bijusi vispār. es gan apzinos, ka tas visdrīzāk vairāk izņēmums un tiešām parasti ir tā - jo lielāks/vecāks bērniņš, jo vecākiem vairāk laika (turklāt mēs dzīvojam tālu no radiem un tuviem draugiem)

> Go to Top
Sviesta Ciba