Pilnmēness nogurdinātie - Pas de trois

About Pas de trois

Previous Entry Pas de trois27. Aug 2013 @ 17:39 Next Entry
Ikdienaa VID birojaa vecenes dzer kafiju, eed cepumus un aprunaa seriaalos redzeeto

Lūk. Nemēģinot kārt citas etiķetes un nespriežot par konkrēto iestādi, aizdomājos, ka man izskatās, ka ir tomēr kkādas kultūratšķirības tam, kā notiek laika neproduktīva pavadīšana darbavietās un ka šīs atšķirības, šķiet, korelē ar kolektīva lielākās daļas dzimumu.

Respektīvi, dofiga ir dzirdēts (un arī redzēts) par to, ka kkādās valsts iestādēs un šur tur privātajā sektorā dominantly sieviešu kolektīvos tieši tā arī notiek. Un es te, protams, nedomāju pusdienas pārtraukumu laiku.

Skaidrs, ka no dzimumu līdztiesības viedokļa kas līdzīgs būtu arī nospiedoši vīriešu darbkolektīvos. Bet kas tas varētu būt? Vienīgais, kas nāk pratā, ir datoriķu caurām dienām (un naktīm) geimerošana, bet vai tiešām tas aprobežojas ar konkrēto subnozari? Kādu analoģiju varam bīdīt par vīriešu darbadienas kūkgraušanu? Pīpēšanu uz ielas un jaunāko sporta notikumu apspriešana? Tas tā tiešām notiek ilgāk par vienu cigareti (pats nepīpēju, tamdēļ šādos rituālos nepiedalos)?
(ir doma)
From:[info]grey
Date: 27. Augusts 2013 - 17:59
(Link)
Man ir bijis tas prieks pasēdēt dažās sanāksmēs ar VID vairāku gadu garumā.

Varu pateikt to, ka, teiksim, salīdzinot ar 2012 gadu, pašlaik VID strādā aizvien vairāk jaunu cilvēku, kuru īpatsvars ietekmē arī kopējos neproduktīvās laika pavadīšanas paradumus. Darbinieku rotācija ir diezgan liela.

Pēc novērojumiem varu teikt, ka vīrieši tik ļoti nesocializējas, viņi sēž pie savām kastēm un meklē izklaidi interneta portālos. Pa brīdim iet uzpīpēt un ar kolēģiem runā par darbu, izvairoties no personiskām tēmām.
[User Picture Icon]
From:[info]zin
Date: 27. Augusts 2013 - 19:37
(Link)
es gan gribētu tādā vidā strādāt..
man nezinkāpēc sanāk pēc darba laika beigām sēdēt, jo ne vella nevar visu paspēt un reizēm neizdodas sevi pierunāt pat aizdoteis pusdienu pārtraukumā, jo tā taču ir vesela pusstunda!
jebkuras sapulces, kuras ir ilgākas par 15 min vispār uzdzen depresiju, nu cik var muldēt, cilvēkiem darbi deg.
no otras puses- es sevi par veceni neuzskatu un bulciņas neēdu...
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 27. Augusts 2013 - 21:27
(Link)
Es jau saprotu, tāpēc man arī bija tā piebilde, ka norobežojos no apgalvojumiem par konkrēto iestādi. :)
[User Picture Icon]
From:[info]zin
Date: 27. Augusts 2013 - 19:38
(Link)
un kafiju arī nedzeru biežāk kā pāris x mēnesī...
bet mok man cits vids ^^
[User Picture Icon]
From:[info]walkire
Date: 27. Augusts 2013 - 22:35
(Link)
Viens no maniem darbiem ir valsts iestādē, sieviešu kolektīvā. Tieši tā tas arī notiek.
[User Picture Icon]
From:[info]norkoz
Date: 27. Augusts 2013 - 22:59

īsti veči

(Link)
mauc prom no šitās govariļnas i darbā i mājās uz garāžu vai copi
[User Picture Icon]
From:[info]helvetica
Date: 28. Augusts 2013 - 00:00
(Link)
Manā ne pārāk garajā darba mūžā tā arī nav izdevies dabā sastapt šo arhetipisko bulciņas-ēdošo-kafiju-dzerošo zvēru un jāmin, ka manas sievieškārtas koleģes izvēlas ļoti daudzveidīgus brīvo brīžu (to RETO brīvo brīžu, kas parādās strādāšanas laikā, kad bieži vien par pusdienu pārtraukums tiek saīsināts vai nemaz netiek paņemts brīvs)pavadīšanas veidus, kā arī mēdz reizēm pagatavot sev un citiem kolēģiem kafiju, vai arī visa cita starpā apēst kādu Rimi pirktu pīrādziņu vai padalīties ar savu šokolādes tāfelīti, bet, ja pareizi saprotu, tad ieraksta mērķis ir fiksēt vīrišķās sabiedrības daļas uzvedību, kas, nākas secināt, nav tik ļoti folklorizējusies, taču, ja vismaz, vadoties pēc personīgās pieredzes, ir jāfiksē kādi vīriešu brīvā laika pavadīšanas veidi darbā, tad tie būtu:
- iet uzpīpēt
- nolīst kādā stūrī un glāstīt viedtālruni vai lasīt grāmatu.
- pēdējais nāk komplektā ar pēc iespējas ilgāku izvairīšanos no nepieciešamības atgriezties darba ierindā, tāpēc parasti tiek piemeklēti kaut kādi īpaši tāli un dziļi kakti :)
[User Picture Icon]
From:[info]tati
Date: 28. Augusts 2013 - 09:18
(Link)
iepriekšējā darbā trešdaļa kolēģu (arī vīrišķi) kafijoja un pīpēja vienu trešdaļu no darba laika, otru trešdaļu runāja pa telefõnu un trešo trešdaļu strādāja, ierakušies lielās kaudzēs, paralēli darbam, vaimanājot par lielo darba apjomu.
Normāla valsts iestādes huiņa, aim teling jū, it iz!
Un, tā kā priekšnieki ir liderīgas personas, kuras pārsvarā nav uz vietas un īpaši neiedziļinās darbinieku laika pavadīšanā, tad bulkcilvēkiem būs būt.
;]
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba