(no subject)

« previous entry | next entry »
Sep. 19th, 2015 | 12:59 pm

vai kāds (drīzāk- kāda) varētu lūdzu padalīties ar savu ultimate tomāti želejā recepti?
un latgales salātu :)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {12}

Strēlniece

(no subject)

from: [info]str
date: Sep. 19th, 2015 - 01:10 pm
Link

receptes man nav, bet latgales salāti ar mārrutkiem ir garšīgi ( skatā gan ne visai)

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:59 pm
Link

man patīk klasiskie ;)

Reply | Parent


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 03:11 pm
Link

Latgales salāti ir īzī - uz kīlo gurķu, kādi 400 g sīpolu, ēd.k. sinepju sēklu, ēd.k. sāls un cukura, 3 ēd.k. etiķa, 6 ēd.k eļļa.
Tomāti želejā parasti top uz izjūtu.

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:58 pm
Link

kā viņi vispār top? zinu tikai tik, cik var saprast ēdot..

Reply | Parent | Thread


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 07:59 pm
Link

visu kas griežams, sagriež glītās ripiņās, sajauc ar mērci no garš un konservantvielām, un liek uz stundām 4 vēsā vietā sakosties, tad pilda burkās un sterilizē 8 min. 75C

Reply | Parent | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Sep. 20th, 2015 - 01:34 am
Link

kas ir mērcē- želejā?
etiķis jau laikam un sāls, cukurs? un želantīns? cik??

Reply | Parent | Thread


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 20th, 2015 - 09:57 am
Link

sagriež un notur Latgales salātus (es kaut kāda neprecīza vakar :))
mērcē - sāls, cukurs eļļa un etiķis
želejai - sāls, cukurs un etiķis, visu savāra un tad padzisušam liek klāt želatīnu. man patīk tai karsēšanas procesā vēl drusku čillī pielikt un pēčāk izmest. nezinu aiz kam, bet ja čillī atstāj želet burkā drusku uz rūgtumu velk.

Reply | Parent | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Sep. 20th, 2015 - 12:03 pm
Link

o! un es kā reiz gribēju starp tiem tomātiem čili likt. :D

Reply | Parent


nova

(no subject)

from: [info]nova
date: Sep. 19th, 2015 - 04:08 pm
Link

bet Tev ir laba konservēšanas karma?:) man ir pilnas klades ar receptēm, bet visi mēģinājumi uztaisīt pēc tām receptēm ir izgāzušies.
tb, tomātos želejā saauga sēnes, bet visi Latgales salāti uzšāvuši vākus.
māsa taisa pēc tām pašām, viņai viss smuks un garšīgs un nesarūdzis.
a varbūt labāks pagrabs vai īstajā fāžē notrāpa.

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:57 pm
Link

neesmu vēl mēģinājusi, bet man ienācās neliels vezumiņš ar tomātiem un gurķiem, derētu ar to kaut ko sadarīt

Reply | Parent | Thread


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 08:02 pm
Link

no tomātiem var ekselentu mērci savārīt un tad no tās mērces želejas taisīt, ja kas.

Reply | Parent


vilibaldis

(no subject)

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 08:04 pm
Link

štrunts par fāzēm, fiška ir dzesēšanā pēc karsēšanas. savārītajai ēdmaņai nepatīk straujas temperatūras maiņas, tad nu apmet burku ar vāku uz leju un no augšas sasedz ar dvieli.
man stāv ķēķī zem galda un ne rūgst, ne sprāgst :)

Reply | Parent