Latgales salāti ir īzī - uz kīlo gurķu, kādi 400 g sīpolu, ēd.k. sinepju sēklu, ēd.k. sāls un cukura, 3 ēd.k. etiķa, 6 ēd.k eļļa. Tomāti želejā parasti top uz izjūtu.
visu kas griežams, sagriež glītās ripiņās, sajauc ar mērci no garš un konservantvielām, un liek uz stundām 4 vēsā vietā sakosties, tad pilda burkās un sterilizē 8 min. 75C
sagriež un notur Latgales salātus (es kaut kāda neprecīza vakar :)) mērcē - sāls, cukurs eļļa un etiķis želejai - sāls, cukurs un etiķis, visu savāra un tad padzisušam liek klāt želatīnu. man patīk tai karsēšanas procesā vēl drusku čillī pielikt un pēčāk izmest. nezinu aiz kam, bet ja čillī atstāj želet burkā drusku uz rūgtumu velk.
bet Tev ir laba konservēšanas karma?:) man ir pilnas klades ar receptēm, bet visi mēģinājumi uztaisīt pēc tām receptēm ir izgāzušies. tb, tomātos želejā saauga sēnes, bet visi Latgales salāti uzšāvuši vākus. māsa taisa pēc tām pašām, viņai viss smuks un garšīgs un nesarūdzis. a varbūt labāks pagrabs vai īstajā fāžē notrāpa.
štrunts par fāzēm, fiška ir dzesēšanā pēc karsēšanas. savārītajai ēdmaņai nepatīk straujas temperatūras maiņas, tad nu apmet burku ar vāku uz leju un no augšas sasedz ar dvieli. man stāv ķēķī zem galda un ne rūgst, ne sprāgst :)
(no subject)
from: str
date: Sep. 19th, 2015 - 01:10 pm
Link
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:59 pm
Link
Reply | Parent
(no subject)
from: vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 03:11 pm
Link
Tomāti želejā parasti top uz izjūtu.
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:58 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 07:59 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Sep. 20th, 2015 - 01:34 am
Link
etiķis jau laikam un sāls, cukurs? un želantīns? cik??
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: vilibaldis
date: Sep. 20th, 2015 - 09:57 am
Link
mērcē - sāls, cukurs eļļa un etiķis
želejai - sāls, cukurs un etiķis, visu savāra un tad padzisušam liek klāt želatīnu. man patīk tai karsēšanas procesā vēl drusku čillī pielikt un pēčāk izmest. nezinu aiz kam, bet ja čillī atstāj želet burkā drusku uz rūgtumu velk.
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: zin
date: Sep. 20th, 2015 - 12:03 pm
Link
Reply | Parent
(no subject)
from: nova
date: Sep. 19th, 2015 - 04:08 pm
Link
tb, tomātos želejā saauga sēnes, bet visi Latgales salāti uzšāvuši vākus.
māsa taisa pēc tām pašām, viņai viss smuks un garšīgs un nesarūdzis.
a varbūt labāks pagrabs vai īstajā fāžē notrāpa.
Reply | Thread
(no subject)
from: zin
date: Sep. 19th, 2015 - 05:57 pm
Link
Reply | Parent | Thread
(no subject)
from: vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 08:02 pm
Link
Reply | Parent
(no subject)
from: vilibaldis
date: Sep. 19th, 2015 - 08:04 pm
Link
man stāv ķēķī zem galda un ne rūgst, ne sprāgst :)
Reply | Parent