brīnišķā zupa
« previous entry | next entry »
Mar. 21st, 2015 | 12:06 pm
viss vārīšanas process ir ātrs, visilgāk jāvāra tikai asakas sākumā, pēcāk katras nākamās minētās sastāvdaļas pievieno, tikko zupa uzmet burbuli kopš iepriekšējām.
laša asakas un spuras liek vēsā ūdenī un vāra kopā ar dažiem piparu graudiem, lauru lapām, timiāna zariņu, citronzāli, pāris ingvera šķēlītēm, čili, seleriju, burkānu un fenheli. noputo. kad tas viss pavārījies, izkāš, atstājot gan buljonu, gan biezumus. buljonā iemočī rozetēs sadalītu brokoli, rīsu nūdeles, sauju saldētu mīdiju, zivju mērci un sojas mērci. No nokāstajiem biezumiem izlasa garšaugus, spuras un asakas, saplucina gaļu, liek atpakaļ zupā. iespiež ķiploku, nomenedžē sāli un asumu. ieber saldētus zaļos zirnīšus, saldētas garneles un pak choi. tikko zupa atkal sāk vārīties, slēdz nost. iespiež mazliet laima sulas un ieber sasmalcinātu puravu. mazliet maltu melno piparu. marinēti dzinumi varētu būt labs addišans, tad laimu mazāk, vai nemaz.
edits, vēl liku arī dažas plucinātas nori lapas.
laša asakas un spuras liek vēsā ūdenī un vāra kopā ar dažiem piparu graudiem, lauru lapām, timiāna zariņu, citronzāli, pāris ingvera šķēlītēm, čili, seleriju, burkānu un fenheli. noputo. kad tas viss pavārījies, izkāš, atstājot gan buljonu, gan biezumus. buljonā iemočī rozetēs sadalītu brokoli, rīsu nūdeles, sauju saldētu mīdiju, zivju mērci un sojas mērci. No nokāstajiem biezumiem izlasa garšaugus, spuras un asakas, saplucina gaļu, liek atpakaļ zupā. iespiež ķiploku, nomenedžē sāli un asumu. ieber saldētus zaļos zirnīšus, saldētas garneles un pak choi. tikko zupa atkal sāk vārīties, slēdz nost. iespiež mazliet laima sulas un ieber sasmalcinātu puravu. mazliet maltu melno piparu. marinēti dzinumi varētu būt labs addišans, tad laimu mazāk, vai nemaz.
edits, vēl liku arī dažas plucinātas nori lapas.
(no subject)
from: vilibaldis
date: Mar. 21st, 2015 - 01:11 pm
Link
eh, lūdz atkārtot publiski pieejamā variantā.
Reply