biezpiena cepumi, ne gluži smilšu.

« previous entry | next entry »
Jan. 8th, 2013 | 10:09 pm

Parotaļājos ar ēdamlietām. Rezultāts ir ok, tādi forši pie alus uzkošami cepumiņi, bet ne tas, ko es gribēju, būs jāparotaļājas tālāk vēlkādreiz.

250 gr miltu
200 gr sviesta (istabas temp.)
1 tējk ar kaudzi sāls
1/2 tējk krievijas sinepes
1/4 tējk melni pipari
1/2 tējk karijs
1/4 tējk kurkuma
1/2 tējk kajenas pipari
1 tējk brūna cukura
~30 gr smalki rīvēta kreivijas siera
200 gr biezpiena
-
Samīca miltus ar garšvielām un sviestu, iemīca sieru un biezpienu.
Sarullē desā, ietin plēvē-> 1/2 h ledusskapī, sagriež pāris mm biezos cepumiņos, cep 200 grādos apm 20 min (līdz redz, ka vairāk cept nevajag).
Pirms cepšanas var noziest ar kultu olu, pārkaisīt ar sāli un ķimenēm vai kādu timiānu.
--
Secinājumi:
Varētu kādu kaltētu zaļumu iejaukt mīklā.
Citreiz jāliek vairāk miltu un vairāk biezpiena, = par treknu.
Un nepavisam nereprezentē sevi kā smilšu cepumi.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {7}

Strēlniece

(no subject)

from: [info]str
date: Jan. 8th, 2013 - 10:17 pm
Link

Sieru var pat tipa Latvijas / man reiz bija īstais aitas siers klāt- tie gan bija sāļi/, pikantāk

Reply | Thread


Strēlniece

(no subject)

from: [info]str
date: Jan. 8th, 2013 - 10:18 pm
Link

Aaaa, un līdzīgiem- ar biezpienu , mīklā lēja alu klāt:) arī labi

Reply | Parent | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Jan. 8th, 2013 - 10:30 pm
Link

nu es te šoreiz galīgi uz dullo, tip gribēju smilšu mīklas un biezpiena cepumus, līdz ar to improvizēju, balstoties uz to, no kā sastāv smilšu mīkla :)

Reply | Parent