vēl viens vakars rajonā

« previous entry | next entry »
Jun. 18th, 2012 | 02:10 pm

kā jau minēju, vietējiem patīk tusēt un uztusēt un doties vakariņot ārpus mājām.
viens no tādiem nacionāliem uzkožamo veidiem ir "tapa". gluži uzkoda mūsu izpratnē tā nav, tapas sevī ietver ļoti plašu ēdienu klāstu, sākot ar ceptiem kartupeļiem un beidzot ar sautētu gaļu, tsk dažādi jūraszvēri un uzkodu maizītes, ēdiens var būt gan auksts, gan karsts. faktiski- jebkas var būt tapa, pasniegts uz neliela šķīvīša ar tik dakšiņām, cik ēdāju.
par cik kādā citā apmeklējuma reizē vienā no āra kafejnīcām mūs painformēja, ka jūraszvēru pievedums ienākas svētdienās un arī Palašu ģimene te viesojās, svētdienas pievakarē izgājām uzēst gliemežus un astoņkājus.
Jāsaka uzreiz, ka piedāvājums rajonā nevar līdznāties tam, ko iespējams atrast centrā vai kādā kūrortmiestā.
Pirmkārt- cenas ir krietni zemākas. otrkārt, kvalitāte bija izcili laba.
protams lieki piebilst, ka visi galdiņi bija aizņemti un apkārt valdīja skaļš vakariņotāju sarunu un bērnu spiegšanas troksnis.
Vēl novērojām, ka praktiski visi vietējie dzer aliņus (man vietējais alus vispār tā ne visai), lai arī šķiet, ka Spānijai būtu jābūt vīnu zemei. Visdrīzākais tas tāpēc, ka Spānija ir arī karsta zeme.
tālāk bildēs

patatas bravas- gluži vienkārši cepti kartupelīši ar paasu mērci, līdzīgu kā LV nopērkamā tūkstošsalu (kečups + majonēze)



caracoles- šitādi gandrīz vai dārza gliemeži ir populāra uzkoda pie alus.



polpitos- mazi astoņkājīši



cepta sepija, sagriezta gabaliņos, ļoti garšīga



navajas- tip dārgāki gliemeži par tradicionālajām almejām. bet ja godīgi, man almejas patika labāk, neko tāādu, izņemot formu, šajos nesaskatīju



mazas uzkodiņas, sastāvošas no cepta kartupeļa, vietējā vītinātā šķiņķa un mazas ceptas oliņas




šis bija kaut kas dievīgs! Pulpo a la gallega. Burvīgi mīksts un maigs un pēc garšas šķita, ka tur kaut kādā viltīgā veidā būtu siers iebakāts.
[info]pikaczu stāstīja, ka šādas pašas 8kāja kājas viņi esot pasūtījuši vienā kūrortmiestā, bet tur tās esot bijušas nebaudāmas un gumijotas.



Ak jā, piebildei jāsaka, ka visi šie zvēri, 2 x ceptie kartupeļi, 4 aliņi, 2 sulas un 1 limonāde kopā izmaksāja zem 50 eur. centrā tas būtu x2 vismaz.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {6}

(no subject)

from: [info]dzeina
date: Jun. 18th, 2012 - 02:45 pm
Link

skrienu pusdienās :D

Tās nažgliemenes pāris veikalos Rīgā ir dabūjamas, bet es vienmēr esmu noskopojusies cenas dēļ, tā arī nav sanācis pamēģināt.

Reply


delvira

(no subject)

from: [info]delvira
date: Jun. 18th, 2012 - 02:50 pm
Link

uzkoda ar olu izskatas burvigi. bet tie gliemezisi.. oh well, lai tev laba apetite! :)

Reply


(no subject)

from: [info]vive
date: Jun. 19th, 2012 - 11:22 am
Link

Ņammīgi...palaimējies jums ar tādu krodziņu tuvumā!

Reply


(no subject)

from: [info]zeno
date: Jun. 19th, 2012 - 07:39 pm
Link

Nja. Barselõna tikko manā 'must visit' listē pakāpās pa 5 vienībām!

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Jun. 19th, 2012 - 08:09 pm
Link

atgriežoties LV, gastronomiskā ziņā bēdāšos :(

Reply | Parent


pikaczu

(no subject)

from: [info]pikaczu
date: Jun. 21st, 2012 - 12:49 pm
Link

labi, ka uz vienas no bildēm ir iemūžināts arī krodziņa nosaukums - cordoba. Jāpagūglē ar street wiew - lai atrastu arī adresi. Pavisam noteikti tā ir vieta, ko var ieteikt. Līdz šim mana attieksme pret tapas bija - māžošanās kaut kāda - ne īsti ēdis ne brīnījies, tikai šķīvis nosmērēts, bet šeit tiešām bija forši.

Reply