(no subject)

« previous entry | next entry »
Jul. 21st, 2017 | 12:56 pm

luc palīdzību no zāles.
Dārgie Cibiņi, kas būtu tas, kam patiešām ir jāpievērš uzmanība, meklējot dzīvokli īrei? kuri ir tie jautājumi, kurus noteikti jāuzdod?
Loģiski- vidējais komunālo maksājumu apjoms, siltums, ūdens.
Kas vēl?
Skaņas izolācijas līmenis? Vai netek griesti? Vai dzīvoklis nav mitrs, ar tieksmi uz pelējumu?

Vai tradicionāl tiek parakstīts īres līgums?
Vai "pēdējā mēnēša maksa" parasti tiek zaudēta kā depozīts/nolietojuma segums, jeb es reāli varu tur nodzīvot šo pēdējo mēnesi, pasludinot, ka jau samaksāts?

Anything else i forgot to ask?
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

Ho=Taï

(no subject)

from: [info]hotai
date: Jul. 21st, 2017 - 01:25 pm
Link

vai augšā, apakšā, sānos nav dzērāj-narkomān kaimiņi, kas taisa troksni, smaku un nepatikšanas.

Reply


austra

(no subject)

from: [info]au
date: Jul. 21st, 2017 - 01:30 pm
Link

Elektroinstalācija - vai ieslēdzot kopā tējkannu un veļasmašīnu, neizsitīs korķus. Siltums ziemā - cik grādu ir tādā janvārī/februārī.
Bet. Ja Tu tikai īrē, tad svarīgi ir vairāk šodienas komforta - skaļums, smakas, kaitinoši kaimiņi - lietas, ne, piemēram, vai var pārbūvēt sienas vai Tevis minētais pelējums.

Reply


telefontubbie

(no subject)

from: [info]telefontubbie
date: Jul. 21st, 2017 - 01:38 pm
Link

Pelējumu noteikti paskaties vai tas gadījumā nav iemeties vannasistabā. Jo no turienes to praktiski vairs nedabūt ārā, ja tas tur iemeties. Nu uz flīzēm vēl daudz maz var dzīvot, bet ja tas ir pa pus-sienu arī citur - bēdz. :D

Pajautā, kas dzīvo kaimiņos. Ir starpība, vai penži, vai ģimene ar 3 bērniem, vai studenti vai MŪŽĪGAIS praktiskais remontētājs. :D

Noteikti pajautā arī par to, vai drīksti kaut ko pašrocīgi urbt, ir saimnieki, kas psiho par atstātiem caurumiem sienās priekš plauktiem u.c. mēbelēm (es tā nedaru, bet esmu redzējusi saimnieces reakciju uz cita īrnieka sastrādāto). :D

Vēl var painteresēties par namu pārvaldnieku, vai attiecīgajā ēkā tiešām kaut kas ir darīts pēdējos gados.

Reply


mākonis debesīs

(no subject)

from: [info]negaisiic
date: Jul. 21st, 2017 - 04:52 pm
Link

Pēdējā mēneša maksa parasti nozīmē to, ka pēdējais mēnesis tiešām ir apmaksāts, bet tas jāskatās arī līgumā pie reizes, kā tur minēts. To dažkārt mēdz ieturēt, ja pēc īrnieka jāveic kādi nopietnāki remontdarbi.

Vēl ir labi, ja visa māja ir ar īres dzīvokļiem un ir pieejams pārvaldnieks/strādnieki, kas kādu neražu gadījumā uzreiz var ierasties ko izlabot.

Un, protams, trepju telpas smirdīguma/remonta līmenis, kas dzīvo kaimiņos . Ja ir vecā māja, tad kaimiņu radītais troksnis noklusinās.

Pelējums un tekoši griesti pats par sevi.

Ja ir mēbelēts, tad var jautāt, vai ilgstošas dzīvošanas un vēlmes gadījumā mēbeles un iekārtojumu var arī mainīt, it īpaši, ja mēbeles ir gandrīz vecākas par Tevi pašu. Kā arī jāatrunā gadījumi, ja salūzt kāda no saimnieka tehnikas vienībām vai arī ir vēlme apgādāties kādu jaunu - vai saimnieks piedalās tādos kopīgos uzlabojumos un cik daudz.

Reply