Moon River and Me
polkovņika atkritumi
rīta besīgais teksts 
10.-Sep-2013 11:58 am


es arī sākumā ierēcu par šo bildi, bet tikai kā par mazu smieklīgu epizodi, kas notverta, bez kaut kādiem vispārinājumiem. vienkārši lielā tautas dzejnieka bēres un ģevuški romaški. fotogrāfs noķēris kadru, mirkli, kurš jau nākamajā brīdī bija citāds. ne jau grende visu bēru laiku staigāja smiedamās, kaut kādā pārejā no vienas vietas uz otru pasmaidīja un tika nofiksēta, bet tagad tas tiek izvērsts par nezin kādu raksturojošo vispārinājumu. galvenais, ka paši ņirdz par to bildi, bet moralizē, cik briesmīgi, ka bērēs tā uzvedās, un vēl ar tādu ļaunu prieku, re, kā mēs noķērām īsto kadru. tā kā tādas kaimiņienes, kas caurām dienām sēž pagalmā uz soliņa un apmazgā kauliņus garāmgājējiem. re, re, tā tur bērēs smējās, ļaļaļa, tri rubļa, grende smējās ziedoņa bērēs. kurš bērēs nav smējies, kas visi baigi adekvātie? man šausmīgi nāca smiekli manas mīļās omes bērēs, tikai dēļ stulbas izvadītājas, kas lasīja tik nenormāli primītīvus, patētiskus un smieklīgus sēru tekstus, ka neviens normāls cilvēks nevarētu noturēties nesmējies. un lai tik kāds man padirš, ka es savu omi nemīlēju. un tas bija pie vaļēja zārka, tā smiešanās. bet te miris dzejnieks, kas nav ne tēvs, ne vīrs, ne brālis. ok, skumjš notikums latviešu kultūrā, bet tāpēc visai tautai nav jālec šim dzejniekam līdzi kapā ar munka kliedzienu sejā. kad mēs glabājām linardu, vienu džeku liepājā, kuru zvērīgi noslepkavoja kaut kādi armijas čurkas, mēs, viņa draugi, dziedājām viņa mīļākās dziesmas, un daudzas no tām bija arī jautras, atcerējāmies viņu un centāmies uzturēt gaišu, pozitīvu atmosfēru, jo kaut kāda sēdēšana ar drūmu seju salātu šķīvī likās vienkārši nepieklājīga pret sevi un pret mirušo turklāt blakus linarda mamma ļoti raudāja un bija tik sabrukusi, ka vajadzēja kaut kā arī viņu uzmundrināt. un vispār sēdēšana bērēs ar speciāli bēdās savilktu seju ir vēl briesmīgāks blefs par jebkuru citu, bet adekvātu reakciju. un par kaut kādām minikleitām. da cilvēks var atnākt uz bērēm kaut vai puķainā kleitā, kāda starpība, varbūt viņam gaume tāda, bet ja viņa pienesums mironim ir tieši tikpat liels, cik melnā tērptajiem, tad kāda starpība. jo ne jau kleitas ir vajadzīgas mironim, bet aizlūgums.
Comments 
10.-Sep-2013 12:32 pm
jap, totally.
10.-Sep-2013 12:32 pm
ļoti labi pateiks par bērēm, man kādreiz ir gribējies šito noformulēt, Tev lieliski sanācis.
10.-Sep-2013 12:40 pm
"tāpēc visai tautai nav jālec šim dzejniekam līdzi kapā ar munka kliedzienu sejā"

žora, es tevi mīlu!
10.-Sep-2013 12:45 pm
Neesmu gan padziļināti interesējies, bet latviešiem bērēs taču ir ierasts padziedāt un vakara gaitā arī uzdejot, pacilājot glāzītes par aizgājušo. Kā Mirtas tantes bērēs. Un tādas bēres es arī atceros no bērna kājas, cik ir nācies būt, kur skumjas izdzied un vēl izdejo.
Un nekad neiedomātos, ja kāds iesmējies bēru procesijas laikā, ka tas uzreiz būtu necienīgi. Ir taču nozīme, kādā brīdī, kādā mirklī, kas tiek darīs un kā.
10.-Sep-2013 12:59 pm
Ai, šitās lielās plaši pazīstamo cilvēku bēres vispār ir kaut kāds farss.
10.-Sep-2013 01:00 pm
tāpat kā dombrovskis aglonā
10.-Sep-2013 01:09 pm
Sākumā tur bija vairāk šādu pērļu. Gandrīz žēl, ka nepaglabāju. Nē, tomēr nav žēl.

Bet joprojām tur ir gana daudz demagoģijas un piektās klases līmeņa klaču.

Tomēr jaunākais sasniegums, piereģistrēt biedrību ar nosaukumu "kultūras alianse", un tad vispirms uzstāties tā, it kā tā būtu īstā KA, tas tomēr pārsit visu. Un piedevām, kad pamanījuši, ka īstā KA sagatavojusi norobežošanās vēstuli, tad viltvārži aicina īstās KA biedrus to neparakstīt.

Upd: Un draud ar tiesvedību īstajai KA, ja tā izmantos savu nosaukumu bez saskaņošanas ar viltvāržiem.

Tādu "kultūru" mums nevajag.

millionreasonswhylatviaisthebestcountryintheworld.com
10.-Sep-2013 01:14 pm
fakts, ka nevajag. bet ar tām klačām un tenkām, brauca man virsū, tenkas, tenkas, bet reāli tā obstanovka tāda arī ir, ja paskatās apkārt.
10.-Sep-2013 01:13 pm
man kā introvertam jebkuras bēres šķiet farss - priekš manis sēras un samierināšanās ar tuvinieku aiziešanu ir ļoti intīms pārdzīvojums, neredzu jēgu nākt un publiski paraudāt. Ja aiziešanu gribas atzīmēt kopistiski, tad tiešām labāk ar smiekliem un jautriem stāstiem par aizgājušo utt. Kurš gan sev nenovēlētu tādas bēres
10.-Sep-2013 01:58 pm
vaidieniņ, kurš ta nomira?
10.-Sep-2013 02:01 pm
nu tak ziedonis un nu pēc ilgiem laikiem kāds uzracis kompromatu
25.-Sep-2013 09:00 pm
"mēs, viņa draugi, dziedājām viņa mīļākās dziesmas, un daudzas no tām bija arī jautras, atcerējāmies viņu un centāmies uzturēt gaišu, pozitīvu atmosfēru, jo kaut kāda sēdēšana ar drūmu seju salātu šķīvī likās vienkārši nepieklājīga pret sevi un pret mirušo"


=> http://www.youtube.com/watch?v=aSizSjiUq74
This page was loaded Maijs 19. 2024, 12:11 am GMT.