Depresīva troļļa piezīmes - Pasaules čempionāts skriešanā pusmaratona distance. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pasaules čempionāts skriešanā pusmaratona distance. [Oct. 1st, 2023|05:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

Lielisks pasākums, izcilas emocijas, desmitiem tūkstoši priecīgu cilvēku. 100 elites skrējēji no 50 valstīm, uzvarēja kenijieši, kāds pārsteigums (:
Gatavojies biju maz, septembrī noskrieti tikai 48K, tāpēc liku uz kārtīgi atpūtinātu un pabarotu miesu. Likme sevi attaisnoja. Laiks stunda un 45 minūtes, vidējais ātrums mazliet zem 5min/km. 3 jauni PB, pusmaratons, 20K un 10 jūdzes.

Gribēju ierasties uz startu laicīgi, bet kaut kā nesanāca, ierados 10 minūtes pirms, ieņēmu vietu pašās beigās. Tam gan ir bonuss, var apdzīt daudz daudz citus censoņus. Plānā bija sākt mierīgi un tad jau redzēs, jo vairāk par 10K vienā reizē nebija skriets kopš pavasara maratona. 2. kilometrā noķēru biedrus, laulātu pāri. Tas izsauca nelielu dežavū sajūtu, jo tieši tāpat bija gadījies pavasarī maratona skrējienā. Dažus kilometrus paskrēju ar viņiem ar ātrumu 6min/km, jūtos kārtīgi iesildījies, nolietoju sporta želeju un, atvadījies no biedriem, sāku skriet ātrāk. Skrējās ļoti labi, kādā 8. kilometrā sāku turēt tempu zem 5min/km. Spēki tā arī mani nepameta līdz pat finišam. Pāris km pirms finiša man blakus sāka skriet jaunietis RSU krekliņā, tā mēs draudzīgi motivējām viens otru skriet ar 4:20km/min, pēdējā kilometrā pulkstenis sāka rādīt jau 3:55, izcilas sajūtas, rezultātā pēdējais km 4:11min, lepojos ar sevi.

Pēc finiša jaunietis man spieda roku un teica, ka lielisks finišs, varēju viņam tikai piekrist un teikt paldies par motivāciju. Tiešām brīnišķīgi, ka miesa nevienu brīdi nepievīla un pat pietika spēka finiša spurtam.
Minūtes 20 izpriecājos par citiem finišētājiem, sagaidīju biedrus, apsveicu ar veiksmīgu finišu nopietnākajās sacensībās kādās mēs visdrīzāk jebkad būsim piedalījušies. Aizgājām līdz apbalvošanas vietai, tur bija bariņš kenijiešu un etiopiešu elites sportistu, uz brīdi paelpoju to pašu gaisu, ko viņi, nekaunīgi vienam pat paspiedu roku.

Nepārspējami lielisks pasākums, tagad jābauda endorfīnu sagādātās izjūtas un jāturpina priecāties par dzīvi, un piedalīties sacensībās, tas ir tā vērts, rekomendēju visiem. Tiešām bija izteikta svētku sajūta.

Ātrākais noskrēja zem stundas, vidējais latvietis tik ātri ar velo nebrauc :D
linkpost comment

Comments:
From:[info]antiprojekcija
Date:October 1st, 2023 - 06:30 pm
(Link)
👍
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:October 1st, 2023 - 10:08 pm
(Link)
Forši, ka piedalījies un uzrakstīji par priecīgajām emocijām.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:October 2nd, 2023 - 08:13 pm
(Link)
<3
[User Picture]
From:[info]usne
Date:October 2nd, 2023 - 06:05 pm
(Link)
nu tad nākošsestdien Stirnu buks.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:October 2nd, 2023 - 08:13 pm
(Link)
doma nav slikta, bet kaut kā dikti daudz naudas šosezon viņi prasa, ja neņem uz abonomentu uz visu sezonu.
bet jāpaskatās kur ta būs, ja netālu, mož jāiztērējas. viens taku skrējiens sezonā par ļaunu nevar nākt