Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 16th, 2022|10:23 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien uzzināju ļoti ticamu iespējamību par to, kas tad ir attēlots kristīgajā baznīcā ar to mataino un bārdaino vingrotāju bildēs un pie krusta. Iepriekš manis paša ticamāka spekulācija par tēmu bija, ka kāds uzgleznoja kādu augstmani un tas izrādījās smukulītis, un publika pavilkās. Skat mūsu kundziņš izliets Jēzuliņš.
A izrādās, ka kāds stipri augstu stāvošs garīdzniecības pārstāvis piesējies Mikelandželo par kādu gleznu, kurā attēlots nu jau mums visiem labi zināmais tēls. Mākslinieks nevēloties atklāt, ka tas ir viņa mīļākais, esot iestāstījis, ka tas ir mūsu saldais Jēzus. :D

Vottā. Tak kristietībā skaidri teikts - tev nebūs pielūgt viltus elkus.
Vai tad kāds klausa? Daļa pavelkas uz smuku geju, citi savukārt uz Jēzus māti, citiem atkal visvisādi svētie un aizbildņi.

Ko es ar to gribēju teikt? Jau iepriekš uzjautrinājos, kad mani apsaukāja par Jēzu dēļ gariem matiem un bārdu, tad tagad vispār ржу не могу.

Protams, ka nedrīkst izslēgt iespēju, ka tiešām bija gadījies, ka Jēzum bija gaiša ādas krāsa, mātus viņš nedzina, kā tas bija tolaik modē, kā arī viņam bija bārda. Zinot, ka viņš vēl arī sludināja mīlestību, nez cik % kristiešu šito atceras, sanāk viņš bija hipijs, kad tas galīgi vēl nebija populāri.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 16th, 2022 - 12:03 pm
(Link)
Protams, protams, visi vēsturiskie personāži bija geji un hipiji.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:November 16th, 2022 - 12:13 pm
(Link)
kāpēc visi? populācijās vidēji 10%
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 16th, 2022 - 03:16 pm
(Link)
Vēl pēc dažiem gadiem jau izrādīsies, ka 20 utt. Pagātnes sacerēšana padumjās savienības un krievu "vēsturniekiem" stilā.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:November 16th, 2022 - 03:19 pm
(Link)
dīvaini, bet manā realitātē šie dati nav mainījušies. arī pirms 30 gadiem bija 10

turklāt runa nav tikai par cilvēku populācijām, bet arī citu dzīvnieku.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2022 - 08:26 am
(Link)
Tu + vēsture = kā parasti viss ačgārni.
Pagātnes sacerēšana, t.i., klaja noliegšana saistībā ar šo tēmu notika tieši agrāk. Vēsturnieki tika pie tiešajiem avotiem par pagātnē ievērojamu cilvēku privāto dzīvi - vēstulēm, dienasgrāmatām, utml. Taču gadījumā, ja kāds no tiem cilvēkiem izrādījās gejs, lezbiete, biseksuāls, tad nedrīkstēja to publicēt, jo agrākās morālās normas to stingri nosodīja. Redaktori un grāmatu izdevēji nemaz neļautu to publicēt, bija risks pašiem zaudēt savu statusu sabiedrībā un darbu akadēmiskajā vidē, ja atļautos publicēt šādus atklājumus.
Btw, tieši tas pats bija arī zoologiem, kuri jau sen novēroja homoseksualitāti daudzās dzīvnieku sugās, bet nevarēja/neuzdrīkstējās šos novērojumus publicēt.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:November 17th, 2022 - 09:17 am
(Link)
Tad jau Platona dialogi arī būtu jāaizliedz, jo tur ir par jaunekļu mīlestību. Lai gan noteikti bijuši posmi vēsturē, kad tie pilnā tekstā nebija vēlami, pat ja tiešā tekstā par homoseksualitāti tur nav.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2022 - 09:20 am
(Link)
Btw, joprojām ir vēsturnieki, kuriem ļoti nepatīk cilāt tēmu par homoseksuālismu Senajā Grieķijā un kuri to parasti noraida ar vājām atrunām, ka mēs piešķiram neadekvātu tulkojumu platoniskām attiecībām.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:November 16th, 2022 - 05:14 pm
(Link)
Ikonās nav nekādu šķebīgu smukulīšu. Nē nu l labi, arī renesanses gleznās simbolisma daudz, bet vairāk miesai pietuvināti, jo cilvēks kļuvis par dievu.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:November 16th, 2022 - 09:28 pm
(Link)
> sanāk viņš bija hipijs, kad tas galīgi vēl nebija populāri.

šāda interpretācija pastāv kopš hipiju laikiem, jā.