Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 16th, 2022|10:23 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2022 - 08:26 am
(Link)
Tu + vēsture = kā parasti viss ačgārni.
Pagātnes sacerēšana, t.i., klaja noliegšana saistībā ar šo tēmu notika tieši agrāk. Vēsturnieki tika pie tiešajiem avotiem par pagātnē ievērojamu cilvēku privāto dzīvi - vēstulēm, dienasgrāmatām, utml. Taču gadījumā, ja kāds no tiem cilvēkiem izrādījās gejs, lezbiete, biseksuāls, tad nedrīkstēja to publicēt, jo agrākās morālās normas to stingri nosodīja. Redaktori un grāmatu izdevēji nemaz neļautu to publicēt, bija risks pašiem zaudēt savu statusu sabiedrībā un darbu akadēmiskajā vidē, ja atļautos publicēt šādus atklājumus.
Btw, tieši tas pats bija arī zoologiem, kuri jau sen novēroja homoseksualitāti daudzās dzīvnieku sugās, bet nevarēja/neuzdrīkstējās šos novērojumus publicēt.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:November 17th, 2022 - 09:17 am
(Link)
Tad jau Platona dialogi arī būtu jāaizliedz, jo tur ir par jaunekļu mīlestību. Lai gan noteikti bijuši posmi vēsturē, kad tie pilnā tekstā nebija vēlami, pat ja tiešā tekstā par homoseksualitāti tur nav.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 17th, 2022 - 09:20 am
(Link)
Btw, joprojām ir vēsturnieki, kuriem ļoti nepatīk cilāt tēmu par homoseksuālismu Senajā Grieķijā un kuri to parasti noraida ar vājām atrunām, ka mēs piešķiram neadekvātu tulkojumu platoniskām attiecībām.