Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 30th, 2016|10:31 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar izvērsās interesanta diskusija. Vai ir iespēja aizdoties pie vetārsta un sarunāt, lai nošpricē mājdzīvnieku, kuram nekas nekaiš.
Tā arī skaidrībā netikām. Itkā jau kustams īpašums, tātad vajadzētu varēt. Tā nav nežēlīga izturēšanās, jo ketamīna overdōza tak ir humāni.
linkpost comment

Comments:
From:[info]unpy
Date:July 30th, 2016 - 10:39 am
(Link)
Skaidrs, ka var.
[User Picture]
From:[info]usne
Date:July 30th, 2016 - 10:40 am
(Link)
Kaut kas jau vienmēr kaiš.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 10:43 am
(Link)
atkarīgs no vetārsta, protams. bet ir dzirdēts visai daudz stāstu par eitanāzijai atstātiem dzīvniekiem, kuri atstāti "vienkārši tāpat, jo nav kur likt". seko publisks autreidžs un adopcija. bet varbūt tie ir tie, kas ir neuzmanīgi, un es cenšos šobrīd neizklausīties pēc psihopāta.
From:[info]unpy
Date:July 30th, 2016 - 11:15 am
(Link)
Starp citu, jāpaprasa būtu kādam Civillikuma Lietu tiesību speciālistam, bet manuprāt, eitanāzijai nodotu dzīvnieku dāļāšana citiem nav likumīga, jo vetārstam nav īpašumtiesību uz to iemidzināšanai atdoto dzīvnieku.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:24 am
(Link)
Pat tad, ja dzīvnieks ir nobadināts un faktiski atstāts pie klīnikas durvīm ar zīmīti "lūdzu nošpricēt"? Linku uz gadījumu, ko domāju, diez vai vairs atradīšu (kāds pusgads or so), bet, ja pareizi atceros, šai gadījumā brīvprātīgā pārņēma un dabūja pie veselības. Ar ko beidzās, neatceros gan.
From:[info]unpy
Date:July 30th, 2016 - 11:29 am
(Link)
Tiešām nezinu, un nedomāju, ka par šo gadījumu kāds precīzi pateiks, visticamākais, tas būtu tiesas kompetencē, taču visos citos gadījumos, kad nepārprotami atdod, lai nošpricē(kas nav mazsvarīgi - samaksā par to), vetārstam, ja visu pareizi saprotu(un diezgan ticams, ka pareizi), jānošpricē un jāatdod kremēšanai un nav ne mazāko tiesību izdarīt ko citu.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:36 am
(Link)
Nu tur tā kā būtu skaidrs. Bet ja nemaksā, tad var uzskatīt, ka nav nekādas vienošanās par eitanāziju?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 11:39 am
(Link)
mhm.
+ visdrīzāk arī attiecīgajam lopam nav čipa un nav zināms īpašnieks.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:42 am
(Link)
šķirnes lopiņiem vēl var mēģināt sazināties ar audzētāju, jo LV jau maza. jorku, protams, daudz, bet retākas šķirnes bez problēmām
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 11:44 am
(Link)
es domāju, ka visi šķirnīgie ir čipoti.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:46 am
(Link)
ja ļevais audzētājs, tad neobligāti.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 11:52 am
(Link)
tad visdrīzāk arī nesanāks sazināties ar to ļevaku.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:July 30th, 2016 - 11:54 am
(Link)
čips vien neko nedod. LV vēl joprojām nav jēdzīgas vienotas datubāzes, ir mazas datubāzes kas citiem info nesniedz un nav pienākums čipētu dzīvnieku kādā no tām reģistrēt (jo tas taču ir dārgi. t.i +~10 eiro par reģistrāciju)
tādēļ jau bija tāda ņemšanās par to obligāto čipēšanu, ko atkal atlika, jo cilvēkam parastajam (tam teiksmainajam lauku viensētas īpašniekam, kura suņi plosa zemnieku aitas, stirnas, dzenā kaimiņu bērnus, ir agresīvi u.tml. nonāk patversmē un netiek savākti, jo lētāk ir paņemt citu un cerēt, ka nepaņems vagu) tas ir dārgi, nav pieejams pakalpojums, jo vetārsts tālu, ir dārgi u.tml.

tieši par šo jau dzīvnieku glābēji plosās, jo no-kill patversmēs no 15.dienas uzturēšanos sedz ziedotāji, dzīvniekus kastrē, vakcinē, tagad arī čipo un to pat no īpašniekiem, kas ir apzinīgi un atbrauc pakaļ. ne vienmēr var dabūt atpakaļ. ir gan arī dažas pašvaldības, kas ir par čipēšanu, jo ievēro likomdošanu, algo ķērājus un maksā par tām 14 dienām uzturēšanos patversmē

bet šis attiecas tikai uz suņiem, jo kaķiem čipēšana diez vai kādreiz būs obligāta
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 12:33 pm
(Link)
vo. kā reizi iedomājos, ka tu varētu zināt.
tad kā tur ir?
man ir iespēja pajemt kaķēnu, izpriecāties kamēr maziņš un tad pie pirmajām piedirstajām kurpēm nest iemidzināt? un tā pa apli.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:July 30th, 2016 - 03:39 pm
(Link)
teorētiski šāda iespēja ir. praktiski pirmās piedirstās kurpes (vai, ja ņem kaķenīti, jo tās taču ir mīļākas un dzīvos tikai dzīvoklī, tādēļ nekastrēs, jo tas taču dārgi/tā ir Operācija!!!11/man pašai ļoti patīk sekss, lai viņai arī tiek/tas ir Nedabiski pirmie kaķēni) rezultējas izlikšanā pie kādas kaķu kolonijas/aizskočotā kartona kastē un pie dzīvnieku patversmes/izlikšanā kāpņu telpā vai izlaišanā uz Vanšu tilta. jo iemidzināšana ir dārgi (eitanāzija+kremācija) un tad vēl vetārsts piepišas un kačā pravas /jo nu iedomājies kā tas izskatās jebkuram normālam cilvēkam, vēl jo vairāk tādam, kurš ikdienā bieži vien glābj gandrīz bezcerīgus slimniekus/.

līdz ar to praksē ļoti bieži vai nu grib lai iemidzina, bet negrib maksāt vai aprunājoties atstāj kādas naudiņas (cik nu sirdsapziņa ļauj) uzturēšanas izdevumiem cerībā, ka klīnika atradīs mājas. citi vienkārši pohujā samaksā pasaka dariet ko gribiet un ir laimīgi, ka tikuši vaļā. jo tādi gadījumi, kad paņem naudu, paraksta papīrus eitanāzijai un pēc tam to dzīvnieku nemidzina, bet atdod tālāk glābējbiedrībai nav īsti ētiski, man nav skaidrs kā ir ar to juridisko pusi, bet nu konkurences apstākļi pietiekoši lai neviens negribētu ar savu reputāciju riskēt.

un šis ir tas iemesls kādēļ glābējorganizācijas soc. tīklos un publiskajā saskarsmē bieži izskatās slikti: diskutē emocionāli, bieži vien histēriski, jo cilvēki noguruši no bezcerības, pārslogoti un finansiāli trūcīgi, jo visus brīvos (un ne tik brīvos) līdzekļus iegulda un nekad atpakaļ nedabūs.
man paziņu lokā ir ne viens vien gadījums, kad cilvēki vairākus gadus pēc kārtas peldēties braucot vienā konkrētā krustojumā atrod maisu ar kaķi. pirmo paņēma paši, 2.+3. atdeva radiem/draugiem un vienu gadu vnk apgriezās un brauca peldēt citur. mans bārlēns (strādā bankā, augstā amatā) no piemājas miskastes no rīta pirms darba vairākas reizes uzvalkā ir racies pa atkritumiem, tad starp b/d un darbu tesies uz klīniku ar tikko dzimušiem kaķēniem/kucēniem cerībā, ka atstās ziedojumu un viņi varēs iemidzināt, ja bezcerīgi izglābt vai nopirkt pieniņu, ja atrodas brīvprātīgi izbarotāji vai zīdoša kaķene/kuce. tā kā jā - tāda iespēja ir.
diemžēl likumdošana nav īsti sakārtota un izpildvara (poliči) ar dzīvnieku jautājumiem ļoti bieži nemaz negrib ķēpāties pat ja ir liecinieki un pierādījumi un attiecīgajā gadījumā viss ir juridiski skaidrs
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 04:34 pm
(Link)
paldies par izsmeļošo atbildi.

diezgan traģiski tas viss tomēr ir.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:July 30th, 2016 - 05:03 pm
(Link)
ir, jā. un man sirds sāp par tām patversmēm, kurās midzina dzīvniekus (jo nav tik daudz atbalstītāju/brīvprātīgo vai prasmes reklamēties soc.tīklos u.tml. nemaz nerunājot par slikto PR no citu glābēju puses tās pašas midzināšanas dēļ), jo ja lielākā daļa nemidzinātu, situācija, kura jau šobrīd nav nekāda spožā, vispār būtu bezcerīga. un tas ir briesmīgi, jo daļu problēmas varētu atrisināt ar kastrāciju, lai vismaz nevairojas. bet labi vismaz, ka ir pašvaldības, kas ir saņēmušās un ir pat mazpilsētas, kur bezsaimnieku dzīvnieku situācija ir ļoti laba. jo principā jau ja parēķinātu cik dzīvnieku mums ir uz iedzīvotāju skaitu, nu, es domāju tā attiecība nebūtu nekāda foršā, mēs mierīgi tādus varētu eksportēt

tā kā ja ir iespēja, ir vērts atbalstīt dzīvnieku glābējus, jo viņi cīnās ar vējdzirnavām. turklāt viņiem noder ne tikai naudiņa, bet arī dažādas sadzīves lietas
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 11:16 am
(Link)
nuja, es ar aizdomājos par to, ka lops tiek ievietots patversmē. bet runā, ka patversme ar eitanāzē pēc konkrēta laika, ja nav notikusi adopcija.

(atvainojos par kalambūriem, čota man šodien domas tādas smagas, slikti domājas.)
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:24 am
(Link)
Latvijā nē. Citur, īpaši USandA, jā (kill shelters vs no-kill shelters)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:July 30th, 2016 - 11:33 am
(Link)
lūk, šo es labi atceros, ka vēl nesen (nu, 90. beigās) špricēja pa labi, pa kreisi, jo "nav kur likt".
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:34 am
(Link)
tas ir vispār pizģec šitā darīt un (delfu komentāri, čau), tādus cilvēklopus pašus vajadzētu nošpricēt.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 30th, 2016 - 11:38 am
(Link)
visus vaig nošpricēt, par to bazara nav :)

ja salīdzina nošpricēšanu ar piesiešanu mežā pie koka, tad tā nošpricēšana šķiet labi, pareizi un atbalstāmi.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 30th, 2016 - 11:43 am
(Link)
nujā, tas ir kā napalms vs zyklon B.