Pats par sevi -

11. Apr 2021

 wowow@11:36

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(18 raksta | ir doma)

Comments:

artis / 11. Aprīlis 2021@16:13
Krišjāni! Tev ir jāpazūd, jo tāda ir Cibas iekļaujošās, žēlsirdīgās un progresīvās daļas griba. Citu cilvēku sirdsmiers ir svarīgāks par Tavu vārda brīvību. Mēs neesam no tērauda! Mums ir tiesības rakstīt par dārzu apzaļumošanu, karsto jogu u.tml., netiekot traucētiem ar Taviem nenogurstošajiem un, godīgi sakot, kaitinošajiem iebildumiem, iestarpinājumiem, jautājumiem, noraidījumiem, kritiku, precizējumiem un "atspēkojumiem".

Neviens taču nevar būt tik sasodīti naivs, ka dzīvo ilūzijās par mūsu sabiedrību kā tādu, kas augsti vērtē vārda brīvību. I've got news to you — tā ir tikai jauka legāla fikcija. Par patiesi svarīgiem jautājumiem nekādu vārda brīvību nedrīkst pieļaut. Tu esi drauds mūsu liberālajai sabiedrībai un dienaskārtība. Ir rinda pamatpieņēmumu, kurus pieklājīgā sabiedrībā nedrīkst pat pieminēt, kur nu vēl apšaubīt. Tava lielākā kļūda ir uzskatīt, ka tie ir izrunājami un apspriežami jautājumi. Nē!

Vēršot uzmanību uz šiem pamatpieņēmumiem, Tu laupi mūsu sirdsmieru. Mēs esam labi cilvēki un negribam nedēļas nogali pavadīt ar sajūtu, ka mūsu pozīcija ir uz ļodzīgiem pamatiem vai māla kājām. Aborts ir morāli problemātisks? Beidz. Tā ir nedaudz ķepīga medicīniska procedūra. Jā, nepatīkama. Apm. kā aiziet pie zobārsta un higiēnista.

Tavi jautājumi un dusmas ir profānas un zaimojošas. Tu traucē sabiedrisko mieru. Tu esi nokodis par lielu kumosu, puis! Kā teica klasiķis, "Весь вопрос—кто кого опередит?". Še, labāk izlasi rakstu, kas Tev palīdzēs attapties un labāk orientēties jaunajā realitāte:

"The erstwhile commitment to free speech and open debate, with the goal of persuasion through reason and the marshalling of superior arguments—the very foundation of the Western democratic tradition—has been replaced by the Leninist desire to annihilate one’s opponent. And so amidst the deepening political chaos in the West, the kto-kogo imperative ultimately means that the outcome is not a reasoned argument but the crude binary: “we” win, “they” disappear."

https://www.the-american-interest.com/2018/08/10/the-triumph-of-the-prison-yard/

(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
scorpse / 11. Aprīlis 2021@17:39
For, nevis to.
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 11. Aprīlis 2021@18:10
Nevis jāpazūd, bet mazliet jāizdzēšas, jāatdziest un jāpareflektē (ja viņš uz ko tādu ir spējīgs, par ko mazliet šaubos), kāpēc kādā cibas daļā lietotāju neuzskata viņu par patīkamu sarunas biedru un kādus secinājumus no tā izdarīt. Pēc tam var dzēsties atpakaļ un ietusēt kādā mazākā, saprotošā, pieņemošākā lokā (piem. Cibas neiekļaujošajā, ļaunajā un regresīvajā daļā) vai rakstīt savus apcerējumus pie sevis pret ko, manuprāt, nevienam nebūtu iebildumu. Bet var jau būt ka konservatīvam domātājam pašrefleksija ir grēks, tiešām nezinu.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
artis / 11. Aprīlis 2021@18:58
Viduslaikos varbūt arī cēla arhitektūras brīnumus — gotiskās katedrāles ar arc-boutant, izgudroja dažās noderīgas un praktiskas ietaises (ūdens un vējdzirnavas, iespiedpresi, smago arklu, mehāniskos un smilšu pulksteņus, domnas krāsnis, ķeras, magnētisko kompasu, apģērba pogas, zirga iemauktus, pakavus, spoguļus, vīna spiedes, tecīlas, kvadrantus, astrolābes, stūres lāpstas kuģu pakaļgalos, brilles), skaitīšanas sistēmu, algebru, mūzikas pierakstu, glezniecību ar eļļas krāsām utml., radīja tādas institūcijas kā ģildes, klosterus un universitātes, tomēr skolās apguva tikai absolūto minimumu — trivium/quadrivium/corpus juris civilis/magna carta. Viņiem ir šādi tādi sasniegumi loģikā (skat. viduslaiku domātāju Viljamu Okamu), bet baidos, ka ar "pašrefleksiju" viņi pārāk neaizrāvās. Līdz ar to, man ir nopietnas šaubas, ka to var prasīt arī no t.s. Cibas regresīvās daļas.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 11. Aprīlis 2021@19:41
Tādā gadījumā - tikai mierīga lūgšanās lai modernie liberāļu izgudrojumi - internets, tviteris un sviesta ciba nesalauž konservatīvo domātāju nākamos sasniegumus.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
artis / 11. Aprīlis 2021@20:04
Interneta radīšanu aukstā kara laikā sponsorēja U.S. Defense Department — nekādi nebūt modernie liberāļi, bet reāli rīkļu rāvēji. Šo stafeti pārņēma tādi "venture capital" milži kā In-Q-Tel. In-Q-Tel ir CIP investīciju kompānija. Visu mīļoto mesindžeri "Signal" sākotnēji sponsorēja "Open Technology Fund", kas naudu, savukārt, saņem no (you've guessed it) U.S. State Department. To pašu var teikt arī par GPS (Global Positioning System), kas ir iebūvēta Jūsu mīļajā gadžeta. Kas to izstrādāja? Pareizi, U.S. Defense Department, 1978. gadā palaižot satelītu "NAVSTAR". Datorpeli? Arī viņi. Un kas izdomāja Apple iOS "Siri"? Liberālis Stīvs Džobs, vai tomēr DARPA ar savu "Perceptive Assistants that Learn (PAL)"? Varētu ilgi turpināt, bet lai jau paliek. Jums tāds ļoti naivs (?) priekšstats par tiem "liberāļu izgudrojumiem".
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu / 11. Aprīlis 2021@20:47
Vispār daudz ko tiešām vērtīgu rada šāda, nevis hipijveida cilvēki
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 11. Aprīlis 2021@22:33
Paldies par tādu interesi par man mīļo gadžetu komponentēm, to izcelsmes vēsturi un Jūsu selektīvo izvēli lai varētu izteikt argumentu par manu naivumu. Timam Bērneram Lī un Stīvam Džobsam varbūt būtu iebildumi jūsu pamatojumos, taču labāk neturpināsim, citādi abi pārvērtīsimies krišjānī ar vajadzību teikt pēdējo vārdu ikvienā komentāru ķeskā.
(Reply to this) (Parent) (Link)
ctulhu / 11. Aprīlis 2021@18:21
Nez , man galīgi nav iebildumu pret viņa klātbūtni, bet es varbūt neesmu progresīvā daļa :D
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter