Pats par sevi -

18. Apr 2013

 wowow@21:20

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Tā, nāksies vien ķerties pie sociālā kapitāla un lūgt atbalstu cibā, mans tvitera sociālais kapitāls iesūkā, par spīti lielākiem absolūtajiem skaitļiem :)

Es tagad esmu (laimīgais?) Android lietotājs ar stingru apņemšanos izturēt vismaz 60 dienas (pieradums izveidojoties apmēram 2 mēnešu laikā :)

Man vajag palīdzību.

Frendi, Android lietotāji ar pieredzi - kādas appas jūs lietojat un varat ieteikt - vienalga kādā jomā. Tas, kas atrodas Google Play ir atsevišķas pērles milzīgā draņķīgu un visai viduvēju aplikāciju kaudzē. Ko jūs izmantojat kontaktu menedžēšanai? Android 4.2 defaultā Google Contacts aplikācija, manuprāt, ir kaut kāds pārpratums vai ļauns joks. Kaut kāds Do not disturb analogs (lai naktīs sūtītās Swedbank īsziņas par automātiskajiem maksājumiem neuzmodina)?

Un sakiet, kā jūs to vispār to Androīdu varat izturēt? :)) Nu labi, tas ir retorisks jautājums. Cik ilgs laiks pagāja, kopš vairs neskatījāties uz telefonu ar WTF izteiksmi sejā?

(22 raksta | ir doma)

Comments:

blond / 18. Aprīlis 2013@21:38
Kāpēc, bet kāpēc android?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 18. Aprīlis 2013@21:41
Tāpēc, ka vēlos izprast šo platformu labāk, saprast kur tā virzās, (ar vienas Android app uztaisīšanu nepietiek). Tāpēc, ka gribu saprast, kas ir otrpus žogam, izkāpt ārpus komforta zonas un vienkārši interesanti :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
blond / 18. Aprīlis 2013@21:53
Lūdzu, ziņo par rezultātiem, ja ne katru dienu, tad vismaz reizi nedēļā:)
(Reply to this) (Parent) (Link)
kinskis / 18. Aprīlis 2013@22:06
manam GSII ir tā dēvētais smart alarm, kā iestatījumos iespējams liegt trobelēt noteiktā dienas laikā, kā arī salikt izņēmumus, kuri numuri šim liegumam tiek cauri. kontaktu menedžēšana man laikam nav mežonīgi aktuāla, jo, kad kāds jāsalūko, pietiek kontaktu meklētājā ierakstīt pirmos vārda burtus, ka jau sarindojas tie vārdi, kas šādi sākas. neko sarežģītāku man nav vajadzējis.
par pēdējo jautājumu kopu - hmm, pirmais smartfons bija htc desire, ļoti labs un pārdomāts, pēc kura lietošanas gada garumā reiz uz nedēļu nācās iztikt ar 3gs un tad gan bija wtf sajūta. desire man ļoti patika jau no pirmās dienas, un kad pārgāju uz GSII jutos tīri labi apgreidojies. pēc iphone neilgojos.
(Reply to this) (Link)
spicausis / 18. Aprīlis 2013@22:18
Ar SMSiem es daru tāpat, kā ar e-pastu: es neļaujos traucēties un pievēršos tikai tad, kad man ir laiks un vēlme tiem pievērsties, attiecīgi jebkāda manāma to notifikācija man ir atslēgta vispār;

Diemžēl, telefongrāmata — un viss process "piezvanīt kādam" — uz androīda ir kaut kāds nenormāli vājprātīgi sarežģīts pārpratums, saprātīgākais ir izcelt vajadzīgākos kontaktus vienā no titullapām ar ikonām, uz kurām spiežot, uzreiz zvana.

Aplikācijas, pirktās, ne-spēles: Sygic — navigācija, ArchOS video — kino,

Bezmaksas — Aldiko book reader (vienas grāmatas vienu trešdaļu izlasīju, bija ok), AndSMB — izkopēt kko no šāres, Chrome webam, Clockwork Tomato pātadziņai, ConnectBot — ssh, Kitchen Timer — taimerītis (paldies androīdam par normāla stock taimera izmešanu no distribūcijas), RealCalc — kalkulators.

Motorola Razr Maxx.
(Reply to this) (Link)
siltavieta / 18. Aprīlis 2013@22:22
pirmo nedēļu metu telefonu pret sienu, pēc tam jau pieradu. sakačāju aplikācijas visādas, bet tāpat beigās atgriezos pie defaultajām. tapēc , ka vietas maz telefonā. man ir htc wildfire. pirmais viedtaalrunis manā mūžā, bez citas pieredzes. nekad nav bijis aifons. bet karoč, mans galvenais mesidžs ir tāds, ka telefons nav paredzēts svešam aplikācijām, tāpat pietrūks vietas.
(Reply to this) (Link)
vedjmah / 18. Aprīlis 2013@23:07
Man ir tikai Androīdi. Nekad dzīvē neesmu lietojusi nevienu Apple produktu un nupat jau ar to lepojos. Man nav wtf izteiksme sejā, nu, vismaz ne dēļ telefona.

Lietoju MyDays, MyTracks, Chrome, Cardiograph, Lookout, MP-1, RAS Plus, ScanLife, varbūt vēl kaut ko, ātrumā nepateikšu. Viss patīk, piezvanīt arī spēju.
(Reply to this) (Link)
vistu_zaglis / 19. Aprīlis 2013@01:38
Ātrumā —

Airdroid — lai mājās esot nav jābakstās ekrāniņā
File Experts — oldskūlīgai failu dzenāšanai
AndFTP — vēl oldskūlīgākai failu dzenāšanai
Photoresizer — norakstīts kopš pēdējā kameras softa apdeita
Where's My Droid — tputputpu
MX Player — rāda teju visu, kabatas VLC, principā
Opera — Single column view ir neaprakstāma jauda
Shazam — smieklīgi, bet ir noderējis
ColorNote — shoppinglistiem
GPS Status — bez viņa visādi endomondo dzen depresijā
Endomondo — sobbsna depresija
Nu un visādi skaipi, trilliani, svedbankas un čupa neko neizsakošu lokālo softu transportam, vārdnīcām, utt
(Reply to this) (Thread) (Link)
vistu_zaglis / 19. Aprīlis 2013@01:41
Ah jā, un šitentāds Llama visādiem profiliem atkarībā no laika, atrašanās vietas, utt. (Pats gan novācu dēļ nevajadzības, jo truba vienkārši atrodas permanentā DnD režīmā, ciest nevaru pēkšņus trokšņus)
(Reply to this) (Parent) (Link)
divi_g / 19. Aprīlis 2013@08:39
A kālab swedenē neuzlikt, lai pa nakti sms nesūta?
(Reply to this) (Thread) (Link)
biezpientaure / 19. Aprīlis 2013@08:55
nekad naktī no šiem neesmu saņēmis īsziņas, bet iespējams, masu izsūtīšanām operators nakts laikā dod atlaidi vai tmldz.
nezinu, vai dienas laikā tas varētu būtiski ietekmēt tīkla noslodzi.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
divi_g / 19. Aprīlis 2013@09:02
Imho tehniski sms pārslodze ir sliktaka par sarunu pārslodzi, tomēr ar masu sūtīšanu to panākt nevar enivei.
(Reply to this) (Parent) (Link)
smejmoon / 19. Aprīlis 2013@09:49
"Cik ilgs laiks pagāja, kopš vairs neskatījāties uz telefonu ar WTF izteiksmi sejā?" Nedēļa. Bet es lielākoies skatos e-pastus un vilcienu sarakstu. :)

Windguru, train and bus in latvia, shazam, skype, send to kindle.
(Reply to this) (Link)
putana / 19. Aprīlis 2013@09:54
Personiga lietosana man nav ne Android, ne iPhone. Bet ar abiem ir nacies bakstities darba ietvaros. Vienigais, ar ko es Android atrodu labaku, ir, ja tu nomaini savam wifi paroli, tad Android atlauj mainit tikai paroli tam wifi. Whereas iPhone regulari vienkarsi jadzes ara viss wifi un jasak no sakuma. Bet citadi, es Androidu atrodu par nereali neertu ierici.
(Reply to this) (Link)
pzrk / 19. Aprīlis 2013@10:32
Telefona kontaktus menedžēju datorā (vienkārši Gmailā), arī man telefons kontaktu menedžēšanas ziņā rāda brīnumus, bieži vien gadās, ka neatpazīst zvanītāju - vai arī otrādi, atpazīst zvanītāju, bet telefona grāmatā neatrod cilvēku ar tādu vārdu (ko tikko atpazinis saņemtā zvana laikā). Šai ziņā tas tiešām ir murgs.

Kopumā aplikāciju skaitu esmu samazinājis līdz absolūtam minimumam, jo esmu sapratis, ka ar šo telefonu (Samsung Galaxy Gio) esmu iegrābies niecīgās iebūvētās atmiņas ziņā. Tikai 180 MB!

Dažas no aplikācijām, kuras esmu paturējis (tb pusotra gada laikā izturējušas sīvā konkurencē par vietu uz telefona):

* GO Launcher EX - aizstāj noklusējuma sākuma ekrānus, kopumā ir ļoti labs, lai gan ir dažas traucējošas lietas; pa laikam apsveru to mainīt (bet ne atpakaļ uz noklusējumu);
* KeePassDroid - paroļu menedžments (uz datoriem izmantoju šī paša softa desktopa versiju), apvienojumā ar Dropbox aplikāciju man uz telefona ir pieejamas visas miljons paroles;
* DiskUsage - nelaimīgās brīvās vietas čekošanai, kontrolei un vainīgo aplikāciju izmešanai iknedēļas izlozē :)
* Eesti ühistransport - Igaunijas sabiedriskais transports, esmu šausmīgi apmierināts ar šīs aplikācijas esamību, interfeiss gan ir tikai igauņu valodā;
* Twicca - Twitterim. Pēdējā laikā gan baigi lēna tā aplikācija palikusi;
* Catch Notes - piezīmēm;
* Out of Milk Shopping List
* Opera Mini

nu un vēl šis tas, kas vai nu jau pieminēts vai arī nekas pārlieku īpašs, vai arī tur konkrētiem sociālajiem tīkliem noklusējuma aplikācijas.

No senāk instalētām pieminēšanas vērtas:
* Word Hero - raisa atkarību
* imo messenger
* Perfect Piano
* Sky Map
* TeamViewer
(Reply to this) (Thread) (Link)
spicausis / 24. Aprīlis 2013@10:44
Ouuu, WordHero nudien ir heroīns (hero, ore, sore, hone, hon, hons, one, ones, ores)!
(Reply to this) (Parent) (Link)
rasbainieks / 23. Aprīlis 2013@22:41
o, man te ienāca prātā viens. google sky maps ir kaut kas tāds, kas ieliek iosam.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 23. Aprīlis 2013@23:15
Nope, neieliek, uz iOS ir StarMap, StarWalk un Distant Sun un lērums citu ne mazāk labu :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
rasbainieks / 23. Aprīlis 2013@23:17
none of them free :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 23. Aprīlis 2013@23:20
Starmap Lite versija ir free. Un es stingri uzskatu, ka maksas aplikācijas kā likums ir labākas par bezmakasas analogiem (ar dažiem izņēmumiem, kā Google, kad pats kļūsti par produktu :)
(Reply to this) (Parent) (Link)
smejmoon / 22. Maijs 2013@16:25
kāds ir tavs saraksts?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 22. Maijs 2013@16:26
Pamazām veidojas :) Kad beigsies 60 dienu pārbaudījums, iepublicēšu.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter