Pats par sevi - Makrobiotika, bļeģ

6. Jun 2008

 wowow@10:58 - Makrobiotika, bļeģ

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vecumam nākot sāku vairāk pievērst uzmanību savam organismam- daļēji sabiedriskās domas spiediena rezultātā, daļēji uz to vedina vecie un jaunie lūzumi un tad regulāri sanāk tā kā ieklausīties sevī un pamanīt visādas dīvainības. Nu piemēram, ka labās rokas plauksta svīst vairāk nekā kreisā. Uz ko kaulu dakteris saka, ka tā esot veģetatīvā nervu sistēma, kas labajā rokā pumpē vairāk asiņu un arī tas, ka uz labās rokas spalvas aug garākas un tumšākas, ir lūzuma sekas un gada laikā tam vajadzētu pāriet.

Nu labi, stāsts ne par to. Stāsts ir par ēšanu. Kautkad šonedēļ Dienā bija raksts, kur tika komentēta bērnu ēdienkarte, kuru komentēja "diētas speciālists". Īsumā- viss, ko vecāki var izdomāt, ir slikti un viss, ko dod bērnudārzā, arī ir slikti. Vienudien trūkst olbaltumvielu, citudien- vitamīnu. Biezpiena sieriņi ir nevērtīgi, jogurti- ar nepareizajām vielām, dārzeņi- ne tie un vispār. "Diētas speciālisti"- man atgādina svaigi izmācītus juristeļus, kas grib patvaļīgu līgumu apkarināt ar saviem labojumiem, jo jūtas tā, ka viņa "vērtība" ir iespējami daudz izmaiņu uzģenerēšanā. Un tas nekas, ka šis pats juristelis šo pašu līgumu pirms pusgada bija jau saskaņojis. Nu un "diētas speciālisti" ir no šīs pašas šlakas. Ja tu ēd biezpienu, viņš saka, ka vajag arī tomātu. Ja biezpienu un tomātu, viņš saka, ka vajag arī rupjmaizi. Ja ēd biezpienu, tomātu un rupjmaizi, "diētas speciālists" izsecina, ka tava maltīte ir "par smagu" un no kautkā ir jāatsakās. Tā teikt- "darbs nekad nebeidzas" (c) aizstrauta.

Nu lūk, šodien iemetu aci Numurā- nu tas lifestyle pielikums Dienas Biznesam. Nu pizģec. Makro (gara) biotikas (dzīves) speciālists Roberts Lācītis. Piedāvā masāžu ar īpašām eļļām, kas atvieglošot svara zaudēšanas procesu. Vai nu mazums brīnumlīdzekļu mūsdienās tiek reklamēts. Bet ne- tā nav maksas reklāma. Lācītim, redz ir viedoklis. Īsumā- ūdeni daudz dzert nevajag ("diētas ārsti" protams saka ka jādzer daudz), tas esot kapiltālisma diktēts uzskats kopš brīža, kad ūdeni sāka pārdot. Cepts ir vienlīdzīgs ar impotenci un frigiditāti. Jogurti ir "līķu bundžiņas" un organisms kautko tādu sajūtot uzreiz gribot no tā atbrīvoties. Siers- tīrākā inde, sievietēm izraisa krūts audzēju, vīriešiem- impotenci. Tomāti, tāpat kā kartupeļi, baklažāni un paprika ir cigarešu brāļi, jo nāk no nakteņu dzimtas, vārdu sakot- lielākais ļaunums, izraisa vēzi. Ja kautkas garšo- tā ir slimība, kas prasa savu specifisko ēdienu. Un Lācītis tik zīmē uz tāfeles diagrammu ar enerģijas virpuļiem, kas atbilstoši noteiktam ritmam virpuļo pa gremošanas sistēmu.

Pie tam, ar derīgo produktu izvēli vien esot par maz (tā arī nesapratu, kuri tad bija tie derīgie)- esot tos pareizi jāgatavo un tas prasot daudz laika. Es brīnos, kā Lācītim tam visam pietiek laika, velk uz sektantismu ar iesvētītajiem ticības brāļiem, kuriem pārdot savas zināšanas un supereļļas. Es gan Lācītim ieteiktu pārgriezt vēnas- būtu mazāk ķēpas.

(16 raksta | ir doma)

Comments:

shelly / 6. Jūnijs 2008@11:26
Ak kungs, esmu no tiesas saintriģēta!
(Reply to this) (Link)
rakstnieks_nr1 / 6. Jūnijs 2008@11:33
Nu nevajag jau arī tā pārspīlēt :D
Es vismaz domāju nākamnedēļ iziet tos kursus, jo intriga patiešām ir diezgan liela. Pie tam tajās makrobiotikas mājaslapās var izlasīt, ka galvenā uztura sastāvdaļa ir brūnie rīsi (un vēl arī kaut kāda miso zupa). Bet tad, kad biju vairumā tos rīsus iepircis, tad Lācītis aprādīja, ka ņifiga - latviešiem tie rīsi nav labi, pie tam kaut kādi "īstie brūnie" pie mums nav nemaz nopērkami. Īstā lieta esot grūbas. Un vēl arī drīkst putras in general.
Vispār šķiet, ka zināmas patiesības tur ir un tās var integrēt savā dzīvē, bet ar sirdi un dvēseli jau arī nav vērts katrā šādā ideoloģijā mesties iekšā, tāpat kā nav prātīgi to pilnībā noliegt.
(Reply to this) (Link)
viipsna / 6. Jūnijs 2008@11:40
man liekas, krii ar šito slimoja kādu brīdi.
(Reply to this) (Thread) (Link)
krii / 6. Jūnijs 2008@11:49
Jā, es pakļausīju ieteikumam, nebūdama iepriekš neko dzirdējusi nedz par šo kungu, nedz makrobiotiku kopumā. Tā bija kļūda.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
viipsna / 6. Jūnijs 2008@12:08
vērtīga pieredze, lai arī dārga un mokoša..
(Reply to this) (Parent) (Link)
krii / 6. Jūnijs 2008@11:46
HA!
Tieši pateicoties šim viedajam kungam, es pagājušoruden pusotru mēnesi nomocījos ar pretīgu diētu, kuras galvenie atļautie produkti bija prosas putra un žāvētas plūmes - sintētiskās miso zupas man pašai neradīja uzticību. Rezultātā visu laiku biju badā, nīgra, trauksmaina un pinkšķīga, iedzīvojos pastāvīgās galvassāpēs, gandrīz vai migrēnā, kas man nekad līdz tam nav bijis raksturīgi un zaudēju mazliet vairāk par 1 kg svara (nožēlojami!)- svara zaudēšana bija galvenais šīs diētas mērķis.
Vienīgais redzamais pozitīvais efekts bija sejas ādas uzlabošanās, ko es pati skaidroju ar tādām vispārzināmām lietām kā ceptu ēdienu, marinējumu un alkohola izslēgšana no ēdienkartes. Taču vai par šādu ieteikumu bija vērts samaksāt 60 latus, nopietni šaubos.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 6. Jūnijs 2008@11:51
60 lati????? Mnjā......
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
krii / 6. Jūnijs 2008@11:59
Par divām vizītēm. Otrās laikā manas pēdējās ilūzijas sagrāva tieši tā sektantiskā ievirze - tipa, "uzticies man, tad viss būs labi, es ZINU, kā vajag!", kā arī spiešana uz īpašajām jogurta tīrkultūrām, bez kurām mans ķermenis turpinās sabrukt.
Un, jā - visi grūti pamatojamie postulāti par tomātu un paprikas sātanisko dabu, kam es tā arī nespēju sevi piespiest noticēt, nekonsekvence, noliedzot ārzemju izcelsmes augļus, tieši tāpēc, ka tie nav vietējie un sezonai atbilstoši, vienlaikus cildinot sojas produktus un visādas citas japāņu figņas.
Ehhh, ko nu tur - pār neapdomību ir jāmaksā.:)
(Reply to this) (Parent) (Link)
rakstnieks_nr1 / 6. Jūnijs 2008@11:53
Uj, paldies, šitas bija reāli vērtīgi. Jo man līdz šim nebija nevienas reālas atsauksmes..
Nu jā, tā jau likās, ka tas kartupeļu un tomātu kaitīgums nemaz nav tik zinātniski pierādīts...
(Reply to this) (Parent) (Link)
murse / 6. Jūnijs 2008@11:57
lai iet dirst un ēd savus izkārnījumus. Tie ir veselīgi.
(Reply to this) (Thread) (Link)
shelly / 6. Jūnijs 2008@12:00
Dransas, murse, kā tu runā!
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
murse / 6. Jūnijs 2008@12:00
patiesība kož acīs??????!!!!!??!?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
shelly / 6. Jūnijs 2008@12:13
"Bet vispār jau smieklīgi.."
(Reply to this) (Parent) (Link)
silentio / 6. Jūnijs 2008@14:30
toties man beidzot ir skaidrs, no kurienes aug kājas teicienam "kas lācītim vēderā".
(Reply to this) (Link)
divi_g / 6. Jūnijs 2008@20:19
Māņi tas viss ir, jo glābj tikai Jēzus un urīnterapija! :]
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 8. Jūnijs 2008@18:21
un viss veselīgais, ko pārdod lielveikalos, ir skalots, mazgāts un pārmazgāts. Tāpēc jāiepērkais ekoveikalos, kurus tagad slien augšā tikpat naski kā savulaik benzīntankus. Un ceļmalā pirkti dārzeņi varbūt ir no Polijas dārzeņu rūpnīcām, bet zemenes - no tās pašas Spānijas. Par harizmātiskajie uztura guru jau uzrakstīts, tāpēc varu atgāzties un ļaut pārstrādāties aukstajai zupai bez bietēm.
(Reply to this) (Link)
blog counter