White Shadow ([info]white_shadow) rakstīja,
@ 2006-05-30 14:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Jade Redd - Into the Night

Šķiet, sapratu, kas man nepatīk daudzās "pašattīstības" un/vai "maģijas" sistēmās.

Parasti ar jēdzienu "vara" saprot - "es varu panākt, ka notiek tā, kā es vēlos". Bieži vien to neapzināti papildina ar "...par spīti pretestībai/ārējiem apstākļiem". Ja nav pretestības, tad tā nav varas pielietošana, jo vēlamais rezultāts rastos "pats no sevis", vai ne? Bet tas, kas notiek bez mūsu iejaukšanās, ne vienmēr ir tas, ko mēs vēlamies. Tātad te izveidojas šķietams konflikts.

Daudzas (it sevišķi "modernās") "maģijas sistēmas" uzsver rezultātu panākšanu bez konflikta/pretestības/apstākļu (vardarbīgas) pārvarēšanas. No iepriekš aprakstītā viedokļa skatoties, tas padara tās neefektīvas un praktiski neizmantojamas. Tomēr īstenībā tās nesludina bezdarbību/bezierunu pakļaušanos & akceptēšanu, bet gan novērš pretestību/apstākļus, ko ar citām metodēm nāktos pārvarēt "ar varu"/vardarbīgi. Turklāt novērst var dažādi - ne tikai to padarot par neesošu, bet arī, piemēram, mainot situācijas interpretāciju, kas var padarīt problēmu nesvarīgu jaunajā kontekstā.

Tikai man vienalga šķiet ka nodedzināt pāris pilsētas būtu... khm, krutāk :D



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]riplija
2006-05-30 17:11 (saite)
Bet kā piespiest sevi nedomāt,negaidīt,neiespringt??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2006-05-30 17:20 (saite)
a) Pārstrādāt emocijas citā plāksnē (literatūra/māksla/citas radošas ņemšanās) - es teiktu, ka 3 mēneši līdz pusgads, bet pēc mēneša intensīva darba jau tev tas sāks sagādāt prieku un tu besīsies par to, ka emocijas pamazām zūd, t.i., ir iekusušas tajā, ko tu dari
b) Gaidīt. Gaidīt. Un vēlreiz gaidīt - pusgads līdz gads, drausmīgi garlaicīgi, man nekad nav paticis
c) Izravēt ar brutālām metodēm - un šeit jau var arī ķerties pie maģijas vai okultisma vai misticisma vai jebkā cita, kas ietekmē dziļākos apziņas slāņus. Pēc 3 mēnešiem vairs nemīlēsi, bet sadragāto psihi lāpīsi vēl gadiem ilgi un varbūt nekad vairs nesalāpīsi. Prikols ir iekš tam, ka piespiest/pamudināt citu cilvēku iemīlēties ir mazs un piedodams grēciņš, kas visbiežāk atspēlējas jau ar to vien, ka realizējas :D, bet mīlestības - arī savas - nogalināšana var atstāt graujošas sekas uz visu dzīvi. Un par šito es nejokoju, diemžēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riplija
2006-05-30 17:32 (saite)
Ehhh..
jā ...
es zīmēju..tas ir no a) bet zini- šausmīgi baisi paliek no tā, kas nāk ārā..neesmu tāda nu neesmu bet tas, ka no manis kas tāds tomēr ir izlauzies,ir biedējoši.pag iemetīšu saitu, lai vari apskatīt:
http://foto.inbox.lv/nicky7/20-05-2006
ehh..
b) man nekādi neder jo esmu nepacietīga.
c)...nujā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2006-05-30 17:41 (saite)
Vilciņš smuks :)

Nu, a tu pamēģini zīmēt kaut ko tādu, kam pēc definīcijas nebūtu jābiedē. Piemēram, ilustrācijas kādam esošam stāstam vai kaut ko tamlīdzīgu. Tur arī būs biedējošas detaļas, bet tās būs noslēptākas + būs vieglāk atrast tālākceļu, ja neskriesi ar pieri sienā. Es savulaik rakstīju lubeni ar domu "tā, lai pusaudžiem arī var rādīt" - un bija daudz interesantāk nekā tad, kad gāzu emocijas ārā pa tiešo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riplija
2006-05-30 17:49 (saite)
bet tā jau redz ir cenzurēšana un tas tad ir daudz ilgāk to visu izlaist ārā..nobijos un nezīmēju vispār vairs..:/
iešu dobes ravēt labāk:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2006-05-30 18:04 (saite)
Tas ir daudz patīkamāk. Un cenzūrēšana arī tā pat nav, jo āķis jau parasti ir dziļāk nekā emocijās "viss ir sūdīgi, es mīlu, mani nemīl" - tam visam apakšā ir citas sajūtas, kuras var pamazām izcelt ārā tad, kad tā briesmīgā sāpe netraucē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riplija
2006-05-30 18:22 (saite)
t.i kā citas sajūtas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?