visu_vai_neko ([info]visu_vai_neko) rakstīja,
@ 2017-05-30 12:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mazs solis cilvēkam, milzu lēciens cilvēcei, bet otrādi.
Šodien rezervēju darba elektromobili, lai rīt brauktu uz sapulci Ādažos. Viena.
Es satraucos, jo jābrauc vienai ar mašīnu, kuru nekad neesmu braukusi, kas vēl pie tam ir darba mašīna. Tas liekas tik muļķīgi, jo auto vadīšana taču ir tik ikdienišķa. Bet ne jau man.
Patiesībā man ir bail, nevis es esmu satraukusies, bet es negribu to atzīt, jo man no tā ir kauns. Vispār es esmu ļoti bailīga, taču bieži pieķeru sevi pie tā, ka pušoju sevi darīt tieši tās lietas, no kurām man ir bail. Cerībā, ka tas man palīdzēs ātrāk nokļūt vietā manā dzīvē, kur man vairs nav bail. Šobrīd pušoju sevi braukt viena pēc iespēja biežāk, lai man vairs nav bail.
Otra opcija ir braukt uz sapulci ar taxi, ko vienmēr esmu darījusi līdz šim, kamēr man nebija tiesības, bet tas liekas kā solis atpakaļ.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]oldess
2017-05-30 15:19 (saite)
Neņem taksi, brauc pati. Es pirmo mēnesi raudādama un trīcēdama devos uz mašīnu katru dienu kaut kur braukt, tikai lai pārvarētu bailes... Tagad 6 mēneši ir pagājuši, zini, vēljorpojām dažreiz baile, bet gandarījums būs milzīgs un tikai braucot var to satraukumu pārvarēt. Būs labi! Tu to vari!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]visu_vai_neko
2017-05-31 10:12 (saite)
paldies, priekš lasīt citu jauno šoferīšu pieredzi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]laba_doma
2017-05-30 17:49 (saite)
Bailes ir dabiska reakcija, kura turklāt nepakļaujas gribai, līdz ar to, es domāju, nevienam nav tiesību likt otram justies vainīgam par to, ka viņš baidās.

Un piespiest sevi darīt to, no kā baidies, manuprāt, ir ļoti efektīva metode, bet - ar mēru. Baiļu pārvarēšanas pieredze pēc tam ir jāpārdomā un jāintegrē sevī, bet, ja solis nezināmajā būs bijis pārāk plats, tas ir, spriedze būs bijusi pārāk liela un mokoša, var ieslēgties psiholoģiski aizsardzības mehānismi, kas šo pieredzi centīsies nobloķēt kā potenciāli kaitīgu, un no tā beigu beigās var rasties vairāk ļaunuma nekā labuma.

Bet tās ir tikai manas domas. Es neesmu psihologs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]visu_vai_neko
2017-05-31 10:15 (saite)
Es it kā saprot, ka viss ar mēru, jo man šobrīd ir divi iespējamie ceļi - piespiest sevi braukt un tad vairs nebaidīties, vai arī piespiest sevi braukt un saprast, ka man tas sagādā pārāk lielu stresu un man tas nav vajadzīgs vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laba_doma
2017-05-31 10:45 (saite)
Es domāju, drošības sajūta nāks kopā ar braukšanas prasmēm. Kamēr baidies, brauc lēnām, prātīgi un galvenais nebēdā, ja citi, nepacietīgi šoferīši Tev uztaurē - Tev ir tiesības būt piesardzīgai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oldess
2017-05-31 20:51 (saite)
O jā, tos steidzīgos kas taurē vietā nevietā, labi ja vien taurē citi arī izteiksmīgi žestikulē - vispār neņem vērā, brauc tā, lai jūties droši. Ak vai kā es sākumā uztraucos un pārdzīvoju, kad nervozie aizmugurē spiežas bezmazvai bagāžniekā jau ... O_o , bet ne kur jau tālu viņi netiek, pie tiem pašiem luksaforiem vien stāvam viens otram blakus pēc tam :D

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?