Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Apr. 10th, 2011|07:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Tipa strādīgs, haha]
[music |N.O.H.A. / Peking Express]

Vakar šitāds te atgadījums bija. Apmeklējām visādus Rīgerparkus, kur, kā izrādās, visi bijuši, izņemot mani (nekārtībiņa!), dabasskati, hujomajo, nu labi, tas nav svarīgi. Mājupceļā, tātad, iestūrēju veikalā ar misiju iegādāties alu un kartupeļus.

Pajemu minētos produktus, dodos izsniegt pārdevējai kronas, nopriecājos, kāda negaidīta laime, ka pie kases neviena cilvēka rindā, bet tad attopos, ka esmu aizmirsis nosvērt tos nolāpītos tupeņus. A kad atgriezos pie kases — tur bija Viņi.

Jauks tāds, gaišs pāris, nu ar tādām sejām, kuru izteiksmes uzmanīgi balansē starp labsirdīgu un idiotisku. Viens kinders jau laists pasaulē un tup ratos, otrs vēl māmiņā, to var nepārprotami redzēt. Viņu pirkuma rati bija pietūcīti ar kaut kādu prātam netveramu produktu skaitu. Tas vēl nebūtu pats trakākais. Trakākais bija tas, ka viņi tos produktus nevis abrocīgi un žigli krāmēja uz lentas, bet gan apmēram tā, ka paņem šokolādīti. Noliek šokolādīti uz lentas, pārdevēja nopīkstina šokolādīti, viņi paņem nākamo šokolādīti.

Kurš sapratis dzīvi, tas nesteidzas.

Tad jogurtiņu. Zemeņu jogurtiņš. Bīp. Vēl viens zemeņu jogurtiņš. Bīp. Maza pauzīte, jo sīkajam puņkutapam deguns jānoslauka. Nākamais jogurtiņš. Bīp.

Nezinu, cik ilgi tas vilkās, bet kaut kādā brīdī tie rati bija izpakoti un viss šokolādīšu un jogurtiņu klāsts milzu kalnā - uz letes. Tajā brīdī jaunā māmiņa atcerējās, ka viņai trūkst vēl divu šokolādīšu. Un tā kā cilvēks stāvoklī nevar un nedrīkst ātri pārvietoties — rāmā solī devās pēc trūkstošā.

Tikpat rāmā solī pēc kāda laika atgriezās. Bīp. Bīp.

Tad laimīgais tēvs attapās, ka ir īstais brīdis sākt rakāties pa somu un meklēt naudas maku. Atrada. Samaksāja. Aizvēra. Ielika atpakaļ somā. Aizvēra somu. Noslaucīja sīkajam puņķutapam degunu.

Un TAD sāka visu to mantību pakot atpakaļ ratos.

Zemeņu jogurtiņš. Vēl viens zemeņu jogurtiņš. Nākamais jogurtiņš.

Un tādi, redz, vairojas. Genofonds izplatās. Strjomna.

linkiet garām

Comments:
From:[info]zirka
Date:April 10th, 2011 - 08:18 pm
(Link)
vismaz pasaulē jānotiek lēnām un nepareizi, lai cilvēks nekļūtu lepns, lai cilvēks būtu skumjš un apjucis, kā sacīja veņa jerofejevs.
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 08:22 pm
(Link)
Nelietīgi. :) Es jau sen Tavā vietā piecas kases būtu nomainījusi.

Katrā ziņā ne velti, ja redzu, ka aiz manis rindā stāv bariņš jaunekļu, no kuriem katram rokās pa pārītim alutiņa, palaižu viņus pa priekšu, jo pašai groziņš ar visādiem ķiršu & šokolādes saldējumiem pilns. Ja iepriekš nebiju pārliecināta, vai tādi jaunēkļi maz kaut reizi ir novērtējuši manu laipnību, tad tagad šaubu vairs nav.

Vot, kādas atklāsmes pēc Tava ieraksta! ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:April 10th, 2011 - 08:51 pm
(Link)
novērtē, novērtē, vismaz īsi pirms 22iem. Es, šķiet, esmu vietējās maximas eņģelis šajā ziņā
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:April 10th, 2011 - 08:41 pm
(Link)
Aj- katrā valstī ir savi ieradumi uzvedībai pie kases. :) Jā- mēs par to stresojam, bet viņi- viņi vienkārši iepērkās...
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 08:43 pm
(Link)
Nevis vnk iepērkas, bet jau samierinājušies, ka vienmēr būs kāds, kas kritīs uz nerviem, tāpēc ar prieku atdara to pašu citiem! :)
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:April 10th, 2011 - 09:35 pm
(Link)
Aha- un visi tā lēnām, bez steigas, AR BAUDU! :)
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 09:44 pm
(Link)
Nu, bet.. :)) Nekas tā nerada prieku, kā apziņa, ka citam iet vēl sliktāk. Vai Tu arī nelēktu gaisā aiz sajūsmas, ja būtu tā pārīša vietā & aiz Tevis rindā uz izmisuma robežas mīņātos [info]vistu_zaglis? Mana sestā maņa saka priekšā, ka tādā gadījienā process būtu vēl ilgāks & smaids pār ģīmi tik starojošs, ka nimbu pat nevajadzētu ap galvu.
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:April 10th, 2011 - 09:47 pm
(Link)
Visā stāstā iztrūkst jauka pačalošana ar pārdevēju. Pilnam komplektam! :)
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 09:48 pm
(Link)
Aga. :) Apmainīšanās telefona numuriņiem un tā. Aiziešana vēl pēc kāda aliņa, kamēr [info]vistu_zaglis nespēj sagaidīt, kad varēs legāli attaisīt savējos..

Nja. :) Skaista aina te rādās. Var saprast tos čehus.
[User Picture]
From:[info]klemans
Date:April 10th, 2011 - 08:58 pm
(Link)
Es jau lasot vien uzvilkos un nokaitinājos ...
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 10th, 2011 - 09:00 pm
(Link)
Centos, hehe :)
From:[info]unpy
Date:April 10th, 2011 - 10:24 pm
(Link)
Sen neesi laukos dzīvojis:)) Kad tev cigaretes jēnopērk, a kārtējā kliente, tikko veikalniecei pastāstījusi, kā īsti noritējusi viņas divdesmit piektā mazmazbērna jubileja un kā kaimiņš pirm mēneša gandrīz no trepēm nokritis, taisās it kā iet prom, bet tad izstiepj pirkstu kaut kādā nevirzienā un prasa "kas tie, meit, par cepumiem?" Un pārdevēja stāsta, ka tie nav cepumi, bet saimniecības ziepes, bet tantei tagad vajag cepumus un lai parāda kādi tie ir, un vai kuri ir garšīgi un vai dārgi esot un, ka neko jau nevar tagad atļauties, un valdība sūdīga un kas tad tur ar tām saimniecības ziepēm - vai nav indīgas utt. utjp.

Un tu, cilvēks stāvi, un slīgsti arvien dziļākā un dziļākā depresijā un pirms tevis rindā stāv vēl tieši tādas pašas divas kundzītes, katra tvīkst izstāstīt par savu kaimiņu, kurš daudz vairāk gandrīz ir pa trepēm nokritis un pienāk tava rinda, nopērc cepumus un saimniecības ziepes, cigaretes gan ne, un aizej viss mājās nomocīts, kā pēc 12 stundu maiņas kaut kādās cinka raktuvēs, pīpē benārus un sāc domāt, ka Postal2 ir diezgan labi pavelkams projekts IRLā.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 10th, 2011 - 10:39 pm
(Link)
Mja, patiesi, šī dzīves gaišā un rožainā puse jau paplēnējusi no atmiņas. Tā vietā bezjūtīga sintētika un cilvēkveidīgi roboti.
From:[info]unpy
Date:April 10th, 2011 - 10:43 pm
(Link)
Lūk, lūk!:)) Un tā ir visos laukos, visās valstīs. Un, ja ņem vērā, ka arvien vairāk cilvēku pamet savas zemes atmatā un dodas uz pilsētām dzīvot, ko brīnīties par šādām situācijām supermārketos?;))
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 10:46 pm
(Link)
Manos laukos tā nav! :) Manos laukos es palaižu pa priekšu puišeļus ar aliem, ja pašai groziņā saldējums, bet visādi citādi pati lienu uz pusstundu runāties, piekāšot visus pārējos rindā stāvētājus!!!
From:[info]unpy
Date:April 10th, 2011 - 10:53 pm
(Link)
Phe! Atļaušos atgādināt, ka dzīvo lai ar kādā, bet tomēr Pilsētā!:))
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 11:09 pm
(Link)
Aaaaaaa!!!.. Tu gribi teikt, ka pasaulē ir vēl nožēlojamākas un cilvēku aizmirstākas vietas? o_O
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:April 10th, 2011 - 11:14 pm
(Link)
Vo, vo! Izrādās, es arī pie mums lauku bodītē sen neesmu bijis! :)
[User Picture]
From:[info]sissy
Date:April 10th, 2011 - 11:18 pm
(Link)
Da nu - pēc [info]unpy sniegtā apraksta tā ir tāda bodīte, kur iet tikai tādi, kas runāties grib, nevis iepirkties.
[User Picture]
From:[info]asteor
Date:April 11th, 2011 - 01:07 am
(Link)
Gadaas veel ari trakaak, tb shitaa: http://klab.lv/~asteor/2005/04/15/
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 11th, 2011 - 01:15 am
(Link)
Hahaha, wunderbar. :D
From:[info]atis
Date:April 11th, 2011 - 07:24 am
(Link)
Kad dzīvoju Spānijā, vietējā supermārketā neviens nekad nesteidzās - te maizi aizmirsts paņemt, te naudu nevar salasīt. Dažkārt vēl tika pasūtīta produktu piegāde mājās (kas tikai dažus eiro maksāja), tad pārdevēja ne visai lielā ātrumā aizpildīja kaut kādu tur pavadzīmi.

Bet samērā ātri pierod pie tā, ka arī 3 cilvēku rinda var minūtes 15 aizņemt. Francijā, manuprāt, arī līdzīgi. Mums te Austrumeiropā tikai zudusi cilvēcība un pie kases ātrgaitas roboti strādā. :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 11th, 2011 - 01:27 pm
(Link)
Nē nu ja ir pierasts un tu ar to rēķinies, tad jau pukstēt nav ko. Nelielākā bodītē es arī neko nepukstētu.

Bet ja esi pieradis pie rimčeka ekvivalenta, kur viss ikdienā žvikt-žvikt!, tad škrobi uzdzen gan, jo īpaši ja novazājies viss mēli pār plecu un sapņo par to alu, kas visu šo laiku stāv blakus kārbā :)
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:April 11th, 2011 - 03:09 pm
(Link)
Slēptajai kamerai uzsmaidīji? :)
From:[info]archijs
Date:April 12th, 2011 - 10:17 am
(Link)
Aber man viss jauki lielveikalos. Pienemsim situaciju, ka lielveikala milzonigs daudzums cilveku un viena kase strada, tur nervozitate un ta. Bet te viens bonuss, alus pardodas vairak mazas, nevis lielas pudelites, 0,33kabatas formata. Un likums atlauj ta mierigi stavet, izvilkt shkiltavas no kabatas, izdarit knaksh-veidigu skanu un ta mierigi to alu ari suukt.

Bet tas ta, vispar te 20 kases, no kuram puse vienmer tuksas. Un man nepatik, ka man nav latviesu burtu.