Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Apr. 22nd, 2010|10:29 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Zlatopramen]
[music |-]

Man ir, vobšem, kārtējais priekšlikums Valžiem.

Mīļie Valži, jūs noteikti paši manāt, ka LR likumdošana ir kļuvusi pārāk sarežģīta, cilvēki pamazām sāk pīties visādos aizliegumos, nespēj noorientēties, vai tas, ko viņi šobrīd dara, gadījumā nav administratīvi sodāms, utt.

Lieku priekšā atvieglot dzīvi sev un pārējiem, vienu vienīgu reizi piesēst un pārrakstīt to papīru blāķi, lai pēc tam miers.

Un sākt to visu papīru blāķi ar vārdiem «Latvijas Republikā ir aizliegts viss, izņemot:...»

Nu un tālāk ne pārāk garš un nesarežģīts saraksts, tur, dzemdēt nodokļu maksātājus, maksāt nodokļus, iet uz vēlēšanām, etc along those lines.

I miers mājās.

P.S. Patiesībā tieši tāpēc es aizmuku no šīs mazās un lepnās zemītes jūras krastā. Ne jau dēļ naudas, vai kā tml., es tiešām visus savus santīmus pelnu LR un turpat arī pogāju nodokļus. Iemesls ir rezidēšana vienā no liberālākajām ES valstīm, kurā smēķētājs var uzsmēķēt, ielasmeita — pārdoties, jebanātiskas grafomānijas piekritējs centra grāmatnīcā iegādāties opusu «Mein Kampf», geji staigāt pa ielām rociņās sadevušies, kamēr neonaciķi — uzrīkot savu gājienu pilsētā un atrauties pa jebaļņiku no garāmgājējiem, nopirkt šmigu tad, kad man gribās nopirkt šmigu, nevis tad, kad Valži būs visžēlīgi ļāvuši, uzņemt alutiņu Kampa parka zālienā, nu tā kaut kā.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:April 23rd, 2010 - 12:01 am
(Link)
laba daudz nevajag
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 23rd, 2010 - 12:05 am
(Link)
Pa manam tas pat nav Labs, bet gan vienk. Normāli...
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:April 23rd, 2010 - 01:53 am
(Link)
nu, es iemainīju dažas no tevis uzskaitītajām privilēģijām pret man jau iepriekš saprotamu valsts valodu. bet savādāk - es tev riktīgi piekrītu.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:April 23rd, 2010 - 03:35 am
(Link)
parakstos zem šitā!
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:April 23rd, 2010 - 06:48 am
(Link)
Gribēju ieteikt viewnkārši copy/paste visus Čehijas valsts iekārtas papīrus. Taču atceroties, cik labprā† tautieši ir par jauniem aizliegumiem, nodokļiem, ja tie pazemo kādu viņiem nepatīkamu, bet ne pašu - vobšem sapisīs latvji arī čehu likumdošanu un būs vēl lielākā bedrē. Tautele, kura tik kvēli meklē pēdējo smēķētāju kādos bēniņos, lai stieptu šo uz sārta, sapņo par bezbērnu nodokli u.tml., vienkārši nav spējīga dzībvot sakarīga. Bioloģiska populācijas īpatnība.
[User Picture]
From:[info]mth
Date:April 23rd, 2010 - 07:39 am
(Link)
saprātīgs priekšlikums
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:April 23rd, 2010 - 08:28 am
(Link)
Varbūt bērnības traumas ir arī tautām? Savulaik čehi bija bezmaz Eiropas valdnieki, atšķirībā no mūžam apspiestajiem latviešiem.
From:[info]eermaniitis
Date:April 23rd, 2010 - 10:04 am
(Link)
es saprastu, ja tu to par ungāriem, bet čehi?
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:April 23rd, 2010 - 01:52 pm
(Link)
Habsburgu impērijas valdnieks Rūdolfs II pārcēla impērijas galvaspilsētu uz Prāgu 1583. gadā. Tā kā viņš tai laikā bija arī Svētās Romas impērijas valdnieks, tad nedomāju, ka es stipri pārspīlēju :)
Tiesa, galvaspilsēta Prāga bija tikai pārdesmit gadu.
From:[info]eermaniitis
Date:April 23rd, 2010 - 01:59 pm
(Link)
a! jā, par to biju dzirdējis - un vēl pa laikam prāga bija arī kā 2 rezidence un tā, bet habsburgi takš vāci (austrieši) līdz papēžu zolei - vismaz lasot hašeku, nejūt, ka šis galvaspilsētas vai otrās rezidences fakts viņus kaut kādīgi būtu saviļņojis, pretēji ungāru pašapziņai ;) .... bet lai nu paliek, neesmu īpašs čehu pazinējs, paties!
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:April 23rd, 2010 - 03:51 pm
(Link)
Taisnība jau Tev ir, čehiem pašiem šitas galīgi neko neizsaka, cik var manīt. Bet kaut kādu iespaidu visa tā gadsimtiem ilgā būšana Eiropas un civilizācijas centrā vai vismaz tuvumā ir atstājusi. Un kā nācija viņi sevi apzinās stipri ilgāk par latviešiem, kurus pirms simts gadiem vēl nez vai kāds nopietns cilvēks par nāciju uzskatīja.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 23rd, 2010 - 03:56 pm
(Link)
Avosj ja šito sasien ar topiku, tad atkal kaut kas nesanāk.

Jo, pavei, ir mums briti, kas bezmaz pār visu pasauli valdījuši, bet uz aizliegumiem un Kārtībiņu tikpat nadzīgi, kā letiņi.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:April 23rd, 2010 - 07:12 pm
(Link)
Nu... briti uz savas salas vienmēr ir turējušies nomaļus no pārējās Eiropas, tas nav labs piemērs. Vot vācieši gan izceļas ar punktīgumu... eu!!! nupat gaiša doma ienāca prātā. Varbūt romieši pie vainas, šamējie tak bija i Vācijā, i Britānijā. Un vispār Kartāga ir jāsagrauj :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 23rd, 2010 - 08:09 pm
(Link)
Jū, Kartāgas dedzināšanu atbalstu!

Aber ar tiem vāciešiem ar inčīgi - vroģe Kārtībiņa, taču šajā kārtībiņas mīlestībā viņi tak, cik noprotu, atkaroja sev tiesības smēķēt smēķētāju zonās. (Jāpapēta, kā tur tas jandāliņš beidzās, jo vēl pagājušajā (šķiet) gadā Drēzdenē es vispār nejutu, ka kaut kādi aizliegumi attiektos).
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:April 24th, 2010 - 12:24 pm
(Link)
Vāciešiem laikam baigi personīgā brīvība svarīga, redz kā jau kuro gadu desmitu neļaujas noteikt uz autobāņiem max ātrumu. Un akurāt kaut kā tā pamato, ka tas ierobežošot brīvību izvēlēties.
[User Picture]
From:[info]bh
Date:April 23rd, 2010 - 09:54 am

offt

(Link)
Meklēju googlē голова об стену bildītes un atradu ГИМНАСТИКА у стены vot!
Ar jautrām ilustrācijām:
http://gala.univer.omsk.su/gimnast.html