Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Aug. 29th, 2009|11:31 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Zlatopramen 11]
[music |Mūsu ģimenei arī nepietiek!!!111]

Ot šitāda interesanta situācija.

Mūsu Cibas kaimiņiene [info]marija postē satraucošu ierakstu par to, ka ģimene, eku, visa tāda bez naudas, bez līdzekļiem, bez elektrības. Tīri vai sajūta, ka varētu tak cilvēkiem ieskaitīt piecīti, ja piepeši piķis ienāksies, nav jau žēl.

Tak turpinājumā lasām, ka, citēju, «dzīvoklis patiesībā ir šiks: jaunais projekts un labiekārtots un tur pat ir televizors (liels)»... Now guess what. Man vispār nepieder dzīvoklis, jo es uzskatu, ka es to nevaru atļauties. Man nav arī televizora (liela), jo es uzskatu, ka es to nevaru atļauties. Taisnību sakot, man šķiet, ka tas ir kaut kas tikpat asprātīgs, kā saziedot Šķēlem, ibo jams nevar Kikijai atļauties jaunu ūdensgultu, бля буду.

Kaut kā pretrunīgi, не находите?



P.S. Tikmēr mana māmuliņa, gadu gaitā pārbaudīta latvju valodas skolotāja, no septembra saņems 120,- mēnesī. Savukārt Tatjana Koķe «aicina skolotājus uzsākt jauno darba cēlienu izglītības jomā ar gaišu svētku noskaņojumu, nevis ar melnām lentām vai sēru noformējumu.»

How's that?
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 30th, 2009 - 12:38 am
(Link)
cibā ir kāda laba meitene, kurai es labprātāk palīdzētu .
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 30th, 2009 - 12:41 am
(Link)
Detaļas studijā?
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 30th, 2009 - 12:43 am
(Link)
Izskrēju caur pēdējiem ierakstiem, nenoķēru problēmsituāciju. Dajoš detaļas?
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 30th, 2009 - 12:49 am
(Link)
kur tev @?
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:August 30th, 2009 - 12:50 am
(Link)
Lai sakrātu 1200 Ls komunālo parādu, ir jāpaiet diezgan ilgam laikam.
From:[info]chaika
Date:August 30th, 2009 - 12:54 am
(Link)
ot žira taščitsa
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 01:12 am
(Link)
Var būt arī tā, ka ģimenes dzīvo noteiktā līmenī. Visu laiku ir varējušas, bet tad dažādu iemeslu dēļ šo līmeni saglabāt nav iespējams un, varbūt, ļaudis nav tik attapīgi vai vēl kādi, lai pie pirmajiem viļņiem saprastu, ka labi nebūs un kaut ko darītu lietas labā. (cik saprotu, tā sieviete savā darba vietā saņem 190ls uz rokas pēc nodokļiem, ir jauns dzīvoklis un 2 skolā ejoši bērni - ir tiešām jābūt uzņēmīgam, lai šādā situācijā kaut ko kardinālu safiškotu.
Šķiet, ka šoziem tādu cilvēku un - īpaši - ģimeņu būs gana daudz. Neredzu iemeslu kādam kaut ko pārmest, it īpaši, ja ir ļaudis, kas ir ar mieru bez vārda runas palīdzēt saglabāt eksistences līmeni.
Tiesa, man šķiet, ka marijas celtā baža ir pārlieku liela - ka tur nedz drēbes, nedz apavi ir tik izšķiroša vajadzība, vairāk gan atbalsts nomaksāt parādu, kā arī jurisdiski atrisināt situāciju ar to, kas viņai pienākas un nepeinākas no valsts (oblica komentārs par nepilngadīgajiem bērniem u.t.t.), kā arī kāds palīdzīgs plecs nomainīt dzīves vietu (izīrēt savu dzīvokli un pārvākties uz mzāku), nomainīt, iespējams, darba vietu vai pat darba pilsētu (pārvākšanas, jauns dzīves vietas meklēšana, bērnu pārreģistrācija citā skolā etc.) - sievietei vienai pašai, kurai vienai jāstrādā un jāapgādā ģimene, šajos laikos nav viegli būt zvēram un svilpojot pašai visu atrisināt. Kopsavelkot - iejūtība nedaudz lielāka nekaitētu, nevis naudas skaitīšana viņas naudas makā vai savas atdošana. Kopsavelkot - drīzumā šādi stāsti vairosies.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 30th, 2009 - 01:20 am
(Link)
Ot... es kāreiz gribēju uzsvērt, ka svarīga ir situācija, ka kinderam ir neārstējama slimība kaut kāda vai tml. Un tad, iespējams, Ciba sadotos rokās un izručītu ar, es tam ticu. Bet ja jūzeri dzīvo labāk, kā liela daļa respondentu, tad principā jautājumu var norakt, tā es domāt...
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 01:34 am
(Link)
Nu, šī iemesla dēļ es atļāvos izdarīt ierakstu savā blogā par to, ka daudz lielāka daļa par ģimenēm ar tiešām traģiskajiem stāstiem (uztaisam traģiskuma termometru - sākot no cik grādiem ir brīv prasīt palīdzību, netopot apsmietam un noķengātam?), ir tādas, kas formāli ir "normālas", taču tām bieži vien ļoti daudz kā trūkst, no daudz kā būtiska ir jāatsakās vai jānopelna uz pārāk sūrien nosacījumiem, taču palīdzību nav kam un kā prasīt, jo formāli viss taču ir kārtībā.
Paldies dievam ir cilvēki, kas neskatās, kādas tev ir drēbes mugurā, pirms palīdzēt, ja palīdzība ir vajadzīga - ar resutrsiem, vai vismaz kādu uzmundrinājumu un morālu atbalstu grūtu izvēļu brīdī. Tie, kam nav iespēju vai noskaņojuma palīdzēt, tie tad lai arī pastāv klusu pie ratiem
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:August 30th, 2009 - 09:55 am
(Link)
Traģiskuma termometrs nestrādās, jo nav objektīvu kritēriju. Tas tāpat kā sāpju slieksnis katram cilvēkam ir citādāk. Cits vaimanā un krīt gar zemi no maza pušuma pirkstā, cits iet līdz pēdējam elpas vilcienam un neko nesaka.
Tas viss ir ļoti individuāli, pat ja izslēdzam tur visādu savtīgumu un viltīgumu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 10:48 am
(Link)
Overall piebilde pie tēmas: pieļauju, vistu_zaglim tīkamāk dzīvot šajā pasaulē būtu, ja viņš zinātu, ka mammai, piemēram, krīzes brīdī kāds palīdzēs, nevis teiks, zini, tev dēls ārzemēs strādā - nav ne slims, ne kropls, lai viņš pats palīdz!!! Cilvēki vismaz varētu būt iejūtīgāki un - ja paši nepalīdz - tad vismaz nenosodīt tos, kas to dara.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:August 30th, 2009 - 11:04 am
(Link)
Piekrītu, ka viņam tā būtu patīkamāka, bet neesmu manījis, ka viņš uzskatītu, ka pasaule pastāv tikai tāpēc, lai viņam darītu patīkami.
Viņam atkal "sāpju slieksnis" varbūt ir zemāks citādā veidā, un viņš neviļus uzvilkās, dzirdot par probzām cilvēkam, kuram ir visai divdomīga, kaut arī nenoliedzami grūta situācija.
Vai tāpēc nosodīt vistu_zagli par to ka viņš kritiski izteicās par aprakstīto situāciju?
Bet ķēdīte tikmār arvien garāka aug. Vistu_zaglis oponē marijai, Tu oponē vistu_zaglim, es oponēju Tev, jāpagaida kurš oponēs man :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 11:15 am
(Link)
neoponēju. cenšos paplašināt cilvēku līdzjūtības robežas. Var gadīties, ka ir reizes, kad cilvēkam ir jāpadod roka, lai tas nenokristu līdz tam zemajam līmenim, kad palīdzība tiek dota bez iebildēm. ja tiek lūgts palīdzēt, tas tiek lūgts tiem, kuri ir ar mieru vai kuriem ir iespējas palīdzēt, tie, kuriem tādas nav, drīkst pat necelt ausi un lieki nešūmēties (bet varbūt paši paprasīt palīdzību, ja tāda kādreiz ir nepieciešama)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 30th, 2009 - 01:04 pm
(Link)
Hehe, te ir neliels achtungs — dēls ārzemēs nestrādā, tikai dzīvo, strādā viņš joprojām Latvijā ;)

Nu tas, protams, nav par tēmu.

Es jau nenosodu. Es mēģinu vispārināt par tēmu, kurā brīdī cilvēkam patiešām ir Opaņki un vajag palīdzību no malas, a kurā brīdī ir redzams, ka viņi paši, sakožot zobus un mazliet pārkāpjot sev, var atkal normalizēt savu situāciju.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:August 30th, 2009 - 10:09 am
(Link)
Ja es zinātu, kas tā par sievieti, es patiešām būtu iejūtīga - noskaidrotu un painformētu par tuvākā lombarda atrašanās vietu i vēl TV (LIELS) kasti palīdzētu līdz turienei danest. Kam tā kaste, ja par elektrību nevar samaksāt - uz plakanajiem pat puķu vāzi uzlikt nevar. :/
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2009 - 10:50 am
(Link)
Bet tu jau palīdzēji! Iepostojot komentāru par juridiskajām fīčām! Tas taču ir pilnīgi pietiekami - sava veida morāls atbalsts, kas varētu motivēt cilvēku pieņemt kardinālas izvēles!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:August 30th, 2009 - 11:34 am
(Link)
oj, tad būšu karmu uzspodrinājusi! :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:August 30th, 2009 - 10:15 am

:) nav, ko piebilst:

(Link)
"redz, no vienas puses, es labprāt palīdzētu ģimenei. bet pagaidām mēs esam trīs: es Tu un antons. līdz ar ko, arī iespējas ir ļoti ierobežotas." (c)marija
"tu, komentētājs, man pasaki, ko man darīt, un es izdomāšu, kapēc es to nekādā gadījumā nevaru izdarīt"
(c)shelly
From:[info]unpy
Date:August 30th, 2009 - 10:16 am
(Link)
Piekrītu. Man arī nav dzīvokļa. Nav televizora. Pat maza. Un šobrīd pat nedzīvoju Rīgā, jo nevaru to atļauties.
From:[info]archijs
Date:August 31st, 2009 - 11:38 am
(Link)
Man atkal ome par medmāsiņu strādā. Tagad saņems 41 latu. Labāk palīdzēt viņai, nevis kādai šikā dzīvoklī dzīvojošai ģimenei.
Apbēdina fakts, ka tev ir 40+ collu TV, bet nav elektrības, lai to skatītos!!