mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2022-06-11 20:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:jautājumi, simo

mamma, cik populāra ir dzīve?
ļoti..
cik populāra ir saule?
tik pat..
cik populārs ir melnais caurums?
drusku mazāk
cik populārs ir čiken nagets?
diezgan..



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saccharomyces
2022-06-11 22:01 (saite)
es gan neesmu tik pārliecināta par to dzīves popularitāti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2022-06-12 09:08 (saite)
man liekas diezgan mainstream

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kochka
2022-06-12 14:11 (saite)
Masveida pašnāvības nemaz tik bieži negadās. Pat Sartrs palika dzīvē, lai gan teica, ka neviens viņam neesot prasījis, vai grib šeit piedzimt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2022-06-12 16:16 (saite)
tas droši vien atkarīgs, pēc kā novērtē popularitāti. man šķiet, ne vienmēr tieši izplatītākā lieta ir populārākā - es laikam te par kritēriju izmantoju drīzāk patiku (kā cambridge dictionary definīcijā "liked, enjoyed, or supported by many"), un tad ir tomēr gana liela daļa sabiedrības, kas drīzāk nosliektos sartra virzienā. tas gan, protams, nenozīmē, ka dzīve pavisam nav populāra :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kochka
2022-06-12 21:06 (saite)
Jā, no tāda aspekta varētu būt nedaudz citādi, lai gan skaistus mirkļus katrs var atcerēties. Bet nu dzīvi kritizēt un mēģināt tai piešķirt jēgu laikam ir populārāk par patiku/dzīvesprieku. Varbūt daļa vnk dzīvot nost. Man laikam uzreiz prātā bija Verbēra fantastikas grāmata, kur reklamēja dzīvi. Tāpēc tālāk neaizdomājos, pat ja tas būtisks aspekts, cik ļoti patīk dzīve. Tā jau ir, ka kultūras atšķiras. Valstīs, kur pašnāvība kādreiz skaitījās cildena, varbūt nav tik svarīgi par katru cenu turēties pie dzīves, ja ir kauns par dzīvi. Un ja vēl tic reinkarnācijai. Tomēr citur atkal par drosmi uzskata palikt dzīvam, lai cik arī grūti klātos depresijas dēļ. Varbūt tādi gadījumi arī rada to patiku/jēgu. Satrs par glābiņu uzskatīja iesaistīšanos sabiedrības norisēs, tas varbūt radīja kaut kādu patiku. Bet vai tikai instinktu dēļ cilvēki turas pie dzīves? Varbūt jānošķir dzīve no eksistences, tad arī definīcija skaidrāka. Nesen redzēju grāmatu par Birutu Baumani. Uz tās virsraksts ES DZĪVOJU. Tad arī padomāju, cik bieži es tā varētu teikt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?