mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2022-03-07 20:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:putins, smašīnas

neticami, arī daudziem smašīnistiem sāk pielekt, ka viņi brauc ar putina eļļu.
ekoloģija, ilgtspējība nebija argumenti. bet lai parādītu pigu putinam, daudzi būs ar mieru pedāļus mīt.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2022-03-08 12:11 (saite)
mēs uz Kolku braucam pēdējā laikā reize ~mēnesī, bet tā 1-2. un jā Kolkas ome un mājas salabošana ir iemesls, kāpēc mums arī iespējams vajadzēs mašīnu (pa šiem desmit gadiem, kopš mums ir sīkie, pirmo reizi šis tiek nopietni apspriests). bet neesmu droša, vai savu - varbūt tam posmam aizņemties.
bet tāpēc jau es dzīvoju centrā, ka man nv auto - lai būtu visam velo-piebraucamā attālumā. vietā, kas ir tuvāk mūsu abu darbiem. un es tāpēc neizvēlos Pārdaugavas skolas vai pulciņus sīkajiem, pat ja tur ir daži labāki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2022-03-08 15:21 (saite)
nu teiksim, ne visi grib dzīvot centrā starp tiem akmeņiem. Es arī negribu, pat neeesmu nevinā brīdī nevienā pilsētā pasaulē, kur sanācis dzīvot, apsvērusi iespēju dzīvot centrā (viesnīca - tas ircitādāk). Jo nu ne logu atvērt, neko - putekļi un mājas..
Protams, ka ir idiotisms dzīvot vienā rīga sgalā, strādāt itā, bērnus vadāt uz skolu, uz vienu pusi, uz pulciņiem - uz citu. Bet nu teiksim arī tgd - es gribu bērnam to orientēšanos arī - meitai arī patīk, bet manā krajā (nu manā Rīgas pusē) vispār nekā. ir jugla. skaidrs, ka izvadāt ar sabiedrisko tur vispār ir nāves smaka, pat, ja tur tas sabiedriskais iet, peak laikos tas ir vnk līdz ūkai pārbāzts, izzigzago visus pļavniekus, mežciemu, un tad vēl abos galos kopā pāris km kājām jāpaiet..
Tāpat teiksim, ja meita gribētu braukt arī kādos velosačos, ne tikai riteņvasaras rīkotajos.. IZvadāt ta es viņu nemaz tur nevaru :(
Baseinu arī - nu var, jau protams, ziemā braukt uz baseinu ar velo 8km, bet nu pēdējās reizes ieredze liecina, ka nav baigi prātīgi - pati saslimu.. :D

Ja jums vajag 1-2 reizēm mēnesī, tad tiešām labāk ir paņemt nomā. Teiksim, ja var aizbraukt pakaļ uz lidostu un atdot lidostā auto, tad tie lētākie nomas auto nav dārgi. Carsharing auto ar ir ok, bet tie vairāk tad, ja netaisies braukt nekur tāl (teiksim 10km ārpus rīgas tikai un atpakaļ) un tikai uz vienu dienu, tb tai pat dienā atpakaļ.. Citādi tas cenrādis ir kosmisks.. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2022-03-08 15:31 (saite)
bet nu mēs dzīvojam tajā "nāves smakā", kuru taisa caurbraucēji, un esmu 0 ieinteresēta, lai viņi turpinātu mums bojāt dzīvi. mēs esam pievākušies tuvumā vietām, ko taisāmies lietot, un vest bērnu.. nezinu jāt uz Ropažiem pieskaitu luksusam, nevis pamatvajadzībām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2022-03-08 16:59 (saite)
Nu jāt var vest arī tuvāk. Bet nu jā - saprotu ironiju. Bet jāt vispār ir luksuss. :D
Bet nu nav jau teikts, ka cilvēkiem jādzīvo tikai no pamatvajadzībām. Tā pat kalnu slēpošana pie lv cenām jau arī ir luksuss tādā ziņā. Un jā - šogad es izmēģināju visus iespējamos un neiespējamos variantus, lai izbraukātu slēpot ikurāt nepērkot auto. Kaut kas izdevās, pateicoties vairākiem labiem cilvēkiem pat diezgan labi izdevās :)
Imho ideāli būtu, teiksim kooperēties ar tiem auto tā, ka būtu auto, ko teiksim izmanto ikdienā darba dienās darba vajadzībām, bet brīvdienās to tak nevienam nevajag. Nu un ad brīvdienās šo auto var izmantot kāda ģimene brīvdienu izbraucieniem. Win, win - tādā ziņā, ka netiek pirkti divi auto, bet viens, nebrauc teiksim darba dienā divi auto (jo, ja jau tak tas auto ir, tad tak ērtāk), bet viens..
Par caurbraukšanu centram piekrītu par visiem 100. NAv tur jācaurbrauc! Un jābūt tā, ka braukt cauri centram ir dārgāk un lēnāk nekā liekus kilometrus apkārt.
Es taču pati, kad bija vēl darbs klātienē šķiet no tiem 3,5gadiem, cik man bija auto, ar auto braucu uz darbu centrā kādus pāris mēnešus kopā saskaitot (vai nu tad, kad uzreiz pēc tam bija jābrauc kaut kur tālāk un laika ziņā nepietitku laika aizbraukt mājās pēc auto vai arī, vēl bija neliels brīdis, kad ziemā vedu meitu uz dārziņu Pļavniekos (jo Ķengaragā vnk nebija dārziņa - arī privātā) un tad tālāk uz darbu centrā.
Ja nu būtu aizliegts ur braukt vai jāmaksā, gn jau kaut ko izdomātu un arī nebrauktu
vnk jau tolaik vairākkārt pārliecinājos, ka teiksim posms Centrs - Pļavnieki ar velo ir 20-25min (atkarībā no vēja virziena), ar auto - 20-40minūtes (atkarībā no propkām, plsu es centos braukt ne-pīķa stundās, tb jau starp 9-10 no rīta un starp 16 - 17 - vakarā). Un jā - es tiešām nesaprotu, ka ir cilvēki, kas to nesaprot, ka auto ne viensmēr ir paredzamāk un ātrāk.
vienīgais, ka šī ziema ar sāvu sākotnējo principiālo ietvju, veloinfras netīrīšanu gan noteikti daudzos iesēja pārliecību, ka velo - tas ir tikai smukiem, sausiem laiak apstākļiem.. :( Man meita izbraukāja r velo šogad uz bd katru dienu - pa visiem lediem un sniegiem, visas dienas braucām ar velo. Bet nu tai pat laikā jālamājas pie bd ieejas ar vecākiem, kuri gatavi ar auto pa bd durvīm iebraukt iekšā..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?