mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2020-05-13 11:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu tā, dārziņš man atdeva simo atpakaļ jau otrā dienā


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dute
2020-05-13 21:44 (saite)
Un cik labi, ka tā. Baigi skumji, ka mūsdienās joprojām bērnu traumēšana tiek uzskatīta par normu, un pat it kā visādi citādi gudri cilvēki uzskata, ka tas ir "spīts", ar kuru jātiek galā "pedagoģiskajai izglītībai".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2020-05-13 21:46 (saite)
Parunāju ar Ingmāru, viņš, kurš zina, kads ir Simo, saka, ka šis jau bija rekords, ka pec 2 mēn.pauzes Simo vispār piekrita iet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2020-05-13 21:59 (saite)
aha un tad tie foršie nesatraumētie bērniņi izaug par pieagušajiem, kuri iet, iet uz darbu, kad vair snegrib nāk, vnk pazūd, nenāk, neatbild uz telefona zvaniem. Skan varbūt skarbi, bet es audzinu bērnu ar domu, ka viņai pašai būs jātiek galā ar savu dzīvi kaut kādā punktā x, nevis es visu laiku viņu glābšu un auklēšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dute
2020-05-13 22:07 (saite)
Tā ir laba motivācija, tikai tā tas nestrādā. Bērnu drošības sajūtu par dzīvi un pastāvību nerada augsta līmeņa stresa hormonu izdalīšanās ievainojamā vecumā. Neviena, pat visgudrākā pedagoģe nespēj sniegt bērnam to drošības sajūtu, ko māte. Bērns triju, astoņu vai trīspadsmit gadu vecumā ir pilnīgi atšķirīgās attīstības stadijās. Ir vecumposms, kurā ir adekvāti un vajadzīgi sākt mācīt patstāvību, taču tas nav jādara ar pirmsskolas vecuma bērniem, viņus stundām raudinot. Mēs dzīvojam ekonomiskajā sistēmā, kur dārziņš lielākajai daļai ir nepieciešamība, bet davai nesauksim par spītu viņu dabisko, instinktīvo vēlēšanos būt ar vecākiem, nevis iestādē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2020-05-13 22:15 (saite)
(ups, es esmu tāds cilvēks, kas aiziet, kad negrib strādāt)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-05-13 22:20 (saite)
:D Tu vismaz pasaki?
Jo nu es arī netupēšu vietā, kas man nepatīk. Tikai es vispirms mēģināšu runāt, kā lai to vietu padara man pieņemamu, ja ir vērts, protams. Ja nav, nu tad saku atā. Vnk imho nav ok vnk noziedēt :D nu kā mana bērna papucītis, piemēram. Aj mums nesanāk, nesanāca - viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2020-05-13 22:26 (saite)
Depends, man ir specifiskas tās situācijas, nu kā frīlansā ar halturām un tā. Parasti esmu pieklajiga, bet esmu dažas attiecībā parcirtusi rupji un bloķējot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2020-05-13 22:17 (saite)
nu 3+ gadu vecumabērnam ir vajadzīga kaut kādā mērā socializēšanās, nevis tikai mamma 24/7. Te ir runa par 4gadnieku, tas nav gluži tas pats kas visu dienu brēcināt 1,5gadnieku..
Vnk to saka daudzi, ka bērnam pēc katras ilgākas pauzes bd vajag jaunu adaptāciju. Kas mok ir īsāka kā iepriekšējā, bet tomēr ir. Un, ja bērnam nepatīk iet, tad jā, tad varbūt ir kaut kas jāmēģina sarunāt gan ar bērnu, gan iestādījumu šajā sakarā. Ok, es nezinu konkrētajā bd filiālē audzītes, vnk man meita gāja citā viņu filiālē un man ir gana daudz info par to virtuvi konkrētajā iestādījumā, un par dažu audzinātāju/auklīšu (ceru, ka bijušo) pedagoģiskajām prasmēm un resursu esamību, lai pilnvērtīgi pievērstos katram bērnam. Un jā - tam IR nozīme. Jo īpaši 3+ gadu vecumā, jo īpaši, ja bērns tomēr ir gājis dārziņā iepriekš. Protams, ja 1,5gadnieku iemet uz visu dienu grupiņā, tad tiešām var būt situācijas, ka audzinātāja var uz galvas stāvēt, neas tur nemainīsies, jo bērnam vajag mammu. Bet nu 4agdnieks jau ir gana liels bērns, kam normāli arī interesē citi bērni (ne bebji gan, tas arī fakts), pat, ja ne baigi draudzēties, tad vismaz kaut kādā līmenī..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2020-05-14 08:55 (saite)
Tici man tie kad iet uz darbu kad grib un neatbild uz telefonu ir tie, kuriem vienmēr ir kaut kas spiests bez mazåkās intereses par to kā vini jūtas, audzināti pārsvarā ar domu kā tas izskatās no malas. Es to saku kā bērnībā neatbalstīts cilvēks. Tev manuprāt vispār mazāk vajadzētu mētāties ar secinājumiem, ja es būtu v. Tu sen būtu blokēta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-05-14 12:57 (saite)
statistiks pētījums par šo arī būs? :D Vai tikai mētāšanās ar seinājumiem? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?