mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2018-12-25 20:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ingmārs mēdz būt tik bargs ar bērniem, ka gluži vai jāpriecājas, ka viņš aizmiga.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2018-12-25 21:43 (saite)
es domāju arī par Tavu koments, ka "grīda bija tīra, bet palags tāpat tūlīt jāmazgā" - tb būs grūti sagaidīt no 2,5gadnieka adekvātu saprašanu par grīdas tīrību un palaga netīrību citā reizē, kad palags būs tikko izmazgāts, bet grīda - tikko pielācōta. Tpc mok ar bērnu vnk neiedziļinās sīkumos (nu tur tīrības pakāpēs), bet piemēro vienu principu - nedrīkst un viss!

Man teiksim arī bērnam vienbrīd bija ne-mode satīties manā gultas pārklājā un tad to visu kkur samurčkulēt un vai nosviest uz grīdas un pēcāk ar netīrām čībām/zeķēm pa manu gultu, palagiem, utt, jo nu, ja es neuzklāju atpakaļ to pārvalku, tad nebija jau, kam to darīt. Pēc dažām naktīm smilšainos palagos (man velo sanāk stumt iekšā istabā - tpc te ir diezgan smilšains, lai kā neslaucītu), sāku ieviest principu, ka, ja bērns grib segties, tad atnes savu sedziņu - viāni vairākas un sedzās/vārtās ar to, bet manas gultas pārklājs paliek tā kā viņš ir uzklāts - to neaiztiek. Pēc pāris mēnešu karošanas nu ir arī augļi, un man nav vairs smilšaina gulta un nav vairs arī nemitīgi šis jāatgādina :)
It kā jā - es varēju atļaut šito izklaidi reizēs, kad palagi tāpat tūlīt jāmazgā vai grīda izmazgāta tikko, bet nu man vismaz ar manu bērnu izskatās, ka vieglāk ir vai nu ļaut vai neļaut nekad, nekā ļaut dažreiz, jo ļaujot dažreiz viņai galīgi nav skaidri noteikumi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2018-12-25 22:05 (saite)
bet grīda parasti ir kaut cik tīra, jo mēs visu laiku pa to dzīvojamies, viņš taču ka bebis rāpoja uz visām 4 pa visurieni. nu, man nebija ienākusi prātā kada problēma. smiltis gulta esmu piedzīvojusi izbirstam tikai nonpašas peldkostīma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dumshputns
2018-12-25 23:41 (saite)
Man gan liekas, ka var bērniem ierādīt, ka var nočekot lietas, nu, ar laiku, un pacietību. Man gan, jāsaka, arī regulāri pacietība izbeidzas un gribas iemācīties kaut ko citu, kas nebūtu pacietība, bet ilgtspējīgāk. Jo pacietība jau nozīmē, ka kaut ko “pacieš”.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2018-12-26 09:00 (saite)
:D Apmēram. Par šo "pacietības" aspektu nebiju iedomājusies. Tps laikam es neesmu pacietīga, jo man besī laukā kaut ko ciest :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?