mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2018-11-28 18:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:amf, smašīnas



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]simbel_n
2018-11-29 10:18 (saite)
Kontekstam es tikai gribēju precizēt ka neesmu nekāds Čikāgas piecītis, Rīgas centrā esmu dzimusi un augusi un pēdējo reizi LV biju šī gada jūlijā, un jā, ir labāk, bet nu joprojām brauc cilvēkiem virsū uz gājēju pārejām. Nav jau šausmīgi efektīvi varbūt, bet dumpošanās un bļaušana ir viens veids, kā vērst sabiedrības uzmanību uz to, ka visiem kolektīvi vajadzētu laboties :D Es vienkārši gribēju virgīnijai atbalstošu komentāru ierakstīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2018-11-29 10:22 (saite)
:D OK.

Ja šķiet, ka ir tik traki, ir jāizveic varbūt kaut kāds awareness raising. Pati vairāk redzu situāciju no autobraucēja perspektīvas, bieži, pamanot kaut kur priekšā gājēju pie pārejas, domāju, ja pirms manis braucošie nepalaidīs, stāšos. Bet pārsvarā palaiž jau krietni pirms manis un man vairs neatliek, ko darīt. Taču centrā esmu ļoti maz, varbūt patiešām pie vainas tas, ka tur notiek bizņiss un pulcējas "piksti vēdeklī" publika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simbel_n
2018-11-29 10:32 (saite)
Jā, ej nu sazini, varbūt LV citās pilsētās tā vispār pat nav problēma. Par awareness raising piekrītu, es šitos ierakstus uztveru kā sava veida awareness raising, tāpēc gribēju beidzot kaut ko atbalstošu iepukstēt.

A starp citu par to sociālo agresiju runājot, tīri no Sidnejas viedokļa interesanti ir tas, ka autobraucēju kultūra kopumā šajā pilsētā ir diezgan psc, es pat pazīstu cilvēkus "no laukiem" (mazākām pilsētām), kuri atsakās Sidnejā braukt ar mašīnu, jo visi uz ielām šķiet kā maniaki :D A gājējus, lūk, ņem un laiž bez izņēmuma. Vienīgais, kas man nāk prātā, ka "guļošo policistu" šeit laikam uz mazām ielām ir vairāk, tam varētu būt kāda nozīme no infrastruktūras viedokļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?