mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2018-08-05 12:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bērni, pilsētas cilvēkiem

nespēju nekam piekrist vairāk kā Jana Gēla "Pilsētas cilvēkiem" idejai par to, ka bērniem nevajag rotaļlaukumus, jo pilsētai ir jāspēj būt kā rotaļlaukumam - drošai un kur var brīvi kāpelēt, piespēlēt bumbu garāmgājējam. jo rotaļlaukumi ir tikai kārtējais veids, kā viņus nogrūst prom, lai turpinātu izlikties, ka bērnu klātbūtne nav dabiska dzīves sastāvdaļa.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2018-08-06 12:58 (saite)
centrā ļoti, ļoti daudzās vietās ir ierobežojums 30km/h, plus dabiskais ātruma ierobežotājs aka bruģis (piemēram, ģertrūdes iela). pat ja nebūtu nekādas ātruma ierobežošanas, ielu šaurības un plūsmas intensitātes dēļ pabraukt virs 40 km/h centrā spēj tikai supermeņi un idioti.

cita lieta, ka plūsma ir tik intensīva, ka sēdēt ielas malā un baudīt dzīvi es centrā negribētu PAT ja būtu dzīvojamās zonas ātrums. plūsma būtu pārlieku intensīva arī tad, ja atstātu tikai sabiedrisko, operatīvo transportu (ko turklāt ātrumierobežot nevar/nedrīkst) un piegādes transportu.

tādu ielu dzīvi kruta varētu organizēt pagalmos, bet kkā nav tās pagalmu kultūras. arī tāpēc, ka pagalmi ir pārvērsti par parkingiem, bet ne tikai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2018-08-06 13:08 (saite)
tā visa mierīgi varētu būt mazāk tik mazā pilsētā, tad paliktu arī vieta pagalmu un gājēju kultūrai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-08-06 13:11 (saite)
rīga nav nemaz tik ļoti maza. sabiedriskais, piemēram, centrā kursē reāli bieži un tāpat ir pārpildīts. es reizēm brīnos, no kurienes visi šie cilvēki parādās, jo arī mašīnu skaits ir manāmi pieaudzis gadu gaitā, un it kā sabiedriskais varētu beidzot atslogoties, taču nē. tāda sajūta, ka VISA kļūst arvien vairāk un vairāk.

bet nu jā, man pa centru nepatīk braukt tik ļoti, ka, ja vien nav jābrauc vakarā/naktī vai ātri jāizbrauc cauri centram uz pārdaugavu vai tml, parasti atstāju auto pie centra robežas un braucu ar sabiedrisko/eju kājām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?