mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2017-03-09 14:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:šļakstītāji

fu 4043
(viegli kājas)
jl 8688
(pamatīgu 2 m šalti pie luksofora, ko notankoja priekšā stāvošais onkulis)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]smille
2017-03-09 22:41 (saite)
Disklaimeris - es esmu gan kājāmgājējs ar bērniem un ratiem, gan autbraucējs.
Kā autobraucējs, sajūta, ka šobrīd Rīgā ielas ir katastrofālā stāvoklī, pat centrā. Un kad visa iela ir lēzenās peļķēs, kas nekādas lielas šļakatas nerada, tad nevar pateikt, kura būs tā dziļā, kas uzsitīs šalti pat lēni braucot. Tādā vienā iebraucu uz Skolas ielas, labi, ka nevienu neapšļakstīju un labi, ka ritenim viss ok. Neviens speciāli tādās nebrauc.

Kā kājāmgājējs es reāli no tām peļķēm cenšos izvairīties. Skatos uz trotuāra, kur var redzēt, vai peļķe ir bīstama un kurā trajektorijā (ja jāstāv pie luksofora, tad dažreiz izdevīgāk ir stāvēt nedaudz pirms peļķes, jo redzams ka šļakatas ies uz priekšu). Pa Tallinas ielu esmu arī gaidījusi izdevīgu brīdi kad paskriet garām peļķei, jo ietve ir šaura.. Jo sliktos laikapstākļos vadītājs nepamanīs.

Viena no problēmām ir, ka lēna braukšana rada agresiju un avārijas situācijas. Pat uz Barona ielas, kur šobrīd visā garumā atļautais ir 30, pat ja braucu 35, atrodas kāds nervozais, kurš plēš garām pa sliedēm (vēlams ne brīdī, kad man vajag griesties pa kreisi savā stāvvietā). (par Baronielu man gan ir īpašs viedoklis, tā iela ir atjaunota pārpratumu pārpratumiem, lai visi kašķējas - velo, kājāmgājeji un mašīnas, jo neviena josla nav normālā platumā, pat stāvvietas ir tādas, ka cilvēki stājas nepareizi)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]smille
2017-03-09 22:43 (saite)
Šitas garais penteris bija ar mērķi paskaidrot, ka ir ļoti daudz gadījumi, kad autobraucējam tas sanāk netīšām un pat negribot. Un ir reizes, kad pamani, bet saproti, ka strauji bremzējot visdrīzāk būs avārija. Viegla, bet tomēr čakars. Un tad piebremzē cik var un jūties slikti.
Protams ir arī tādi, kam ir pofig.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2017-03-09 22:58 (saite)
es par jums tieši domāju, kad eju pa Tallinas (arī vaktējot peļkes un skrienot ātri garām).
es teorētiski saprotu, bet praktiski, kā reizē, kad S visa seja dubļos, man trūkst pidošanas :) mīs visbiežāk nolej uz Brīvības. šodienas liela peļķe bija Brīv/Tallinas luksofors

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2017-03-10 14:25 (saite)
Brālis ilgi sēdēja ar seju pret mani un samērā augstu, tāpēc bija labāk. Bet nolieta seja bērnam ir weeee :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2017-03-10 14:30 (saite)
tā kā es viņu parasti nesu - izkārušos no slinga vai pēdejos mēnešus vnk rokās, turklāt lēni, esam diezgan labs tārgets.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?