mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2016-02-29 14:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:dzemd

biju VSAA risināt situāciju. Beļģija man turpināja maksāt bērnu pabalstu līdz šodienai, jo pašvaldība tikai pagājšnedēļ apstiprināja mūsu izrakstīšanos no Briseles. Latvijas pabalstu par jauno bērnu varam dabūt tikai tad, kad mums vairs nav Beļģijas pabalsta, savukārt BE beigs maksāt savu tikai tad, kad LV apstiprinās, ka laikā, ko uzturos LV, neesmu saņēmusi LV pabalstus. pildīju daudzus dokumentus, kuros nesanāk viennozīmīgi atbildēt, jo laika posmā līdz šodienai ir izmainījies bērnu skaits, un jaunajam bērnam pienākas vismaz tas vienreizējais piedzimšanas pabalsts, līdz ar to sanāk, ka šajā posmā es saņemu LV pabalstu... un VSAA darbiniecei šis bija pirmais tāds gadījums, kad kāds nāk atteikties no lielāka pabalsta, lai saņemtu mazāku. rezultāta neko tā arī neizdomājām, rīt ies konsultēties Ingmārs un mēģinās nokārtot vismaz kaut kādu pabalstu, jo viņš vismaz ir sociāli apdrošināts.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aktrise
2016-02-29 14:35 (saite)
to vienreizējo gadījumā nevar kaut kādā ilgākā periodā dabūt? nu, mazliet vēlāk; līdz kādiem bērna 3 vai 6 mēnešiem? vai tas attiecās tikai uz pašvaldību..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2016-02-29 14:54 (saite)
nu, gan jau ka tā. protams nevar zināt, cik ilgi vēl mēs ar BE sarakstīsimies vēstulēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dute
2016-02-29 15:01 (saite)
Man liekas, ka gadu. Bet vajag precizet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sara
2016-02-29 20:51 (saite)
Neapskaužu Tevi ar BE birokrātiju un slinkumu, ceru, ka viss izdosies!

(Atbildēt uz šo)


[info]crescendo
2016-03-01 08:55 (saite)
Ja tas palīdz, (jo fikss google diemžēl nepalīdzēja) - atmiņā stāv lasīts tiesas spriedums(?) lietā par ķēpu starp Īrijas un LV pabalstiem, kur vai nu tā ietvaros bija VSAA skaidrojums, vai arī bija ļoti smuka atsauce, ka tieši uz LV piedzimšanas pabalstu pārrobežu sociālās palīdzības regula (883/2004?) neattiecas - t.i. to drīkst saņemt, un tas neietekmē tiesības uz citiem pabalstiem citās valstīs.


Tas ka VSAA darbiniecei šis bijis 'pirmais gadījums' - nebrīnies. Viņām pēkšņi 'pirmais gadījums' bija arī triviāls 'otrais bērns pirms pirmajam ir divi gadi un pa vidu saņemta alga' un 'wut, jūs gribat no maternitātes pabalsta atteikties, tas taču lielāks!'


(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2016-03-01 08:58 (saite)
šī bija ļoti izpalīdzīga, thou. zvanījās visādiem citiem un kaut ko arī izdomāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?