mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-12-16 01:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es nesaprotu... "Bērni, kas ir pirmsskolas iestāžu apmeklētāji, vai pirmo 2 klašu skolēni, gadījumā, ja viņu ģimenē kāds slimo ar skarlatīnu, nedrīkst atrasties savā bērnu dārza vai skolas kolektīvā vismaz 7 dienas." "Slimnieka izolācija jāievēro līdz pat 10 dienām no pirmās saslimšanas dienas. Bērniem, kas mācās skolā un ir izslimojuši skarlatīnu, uz skolu jādodas pēc 12 mājās papildus pavadītām dienām."

Man iedeva 2 brīvdienas, vakardienu ieskaitot, un teica, ka parīt viņš var iet uz skolu. ko man par to domāt? tiešām laist? te ir tipa cita imunitāte vai cita skarlatīna?

mums visiem pūžņo acis. viņam rīt būs tas, ko atceros no savas bērnības skarlatinas - ka aizlīp acis un no rīta nevar atvērt vairākas stundas, pat raudādāms. tad beigās kaut kā lēnām ar tēju atkausēja vaļā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jojo
2014-12-16 04:58 (saite)
aizbraucu no datora, neizlasīju tavu atbildi, labi, ka viss atrisinājās.

par īsām brīvdienām, nu, jā, mammām parasti vairāk nedod, viņi pieņem, ka pa divām dienām paspēsi sakontaktēt aukļu servisu sociālajā kaut kādā tur dienesetā un pati dosies razot IKP. nekad aukļu dienestu neesmu izmantojusi, ja Agnese jātur mājās ilgāk (bet parasti nedēļas nogale pienāk) Tedis ņem otras divas dienas priekš sevis.

(Atbildēt uz šo)


[info]jojo
2014-12-16 05:22 (saite)
ak, un man liekas, šie padomi rakstīti no 100 gadus vecām medicinas gramatām,
"Your child can return to school when he or she has taken antibiotics for at least 24 hours and no longer has a fever."

(Atbildēt uz šo)


[info]smille
2014-12-16 09:20 (saite)
Es nezinu vai līdzēs šajā gadījumā, bet mums neticami labi strādā tīrīt acis ar ļoti stipru melno tēju (ar samērcētu vati slaucit).

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2014-12-16 11:09 (saite)
ja bodē bez receptes dod, tad tobradex ir acīs pilināms antibiotiķis, kas ļoti labi darbojas, ja visādas strutas sakāpj līdz asaru kanāliem; var arī degunā pilināt. Ja nedod vai nav vēlmes bez ārsta ieteikuma dabūtas zāles lietot, tad stipra melna tēja vai kumelīšu tēja ir mūsu viss. savāra, tur termosā (lai visu dienu silta) un pēc vajadzības un nevajadzības kompresējas (vai labāk skalo, ja ir acu skalojamās glāzītes)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-12-16 11:19 (saite)
nebija tik traki, atvēru ar mitrajām salvetēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2014-12-16 16:30 (saite)
šausmas, kā jums tur iet. nabadziņi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?