mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-09-11 13:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

biju ekskursijā ar bērnudārzniekiem. tas bija vērtīgi, lai saprastu problēmas, kultūratšķirības un to, kas E ir par fruktu grupā.
pirmkārt, man mati cēlās stāvus no visas tās čammāšanās un neorganizētības. ok, viņus ir grūti saģērbt, bet audzinātājas arī neģērbj, tikai pļāpā un pļāpā un pļāpā, beigās pusstundu par vēlu izkasās laukā. brokastis neiedod, jo nav laika. visi jau ir uzvilkušies. E vienkārši ir 3 x sliktāks cilvēks uz tukšu vēderu, izskatās, ka citi arī.
autobusa šoferim bija pisaks piebraukt pie dārziņa, tāpēc visa šļupstošā grupiņa tika vilkta apkārt krāmu tirgum, pa stiklu lauskām, šaurām ielām ar nokrautiem trotuāriem pretī šoferim, viņi tur brīžam izklīda, brīžam tika atkal savākti kopā, ja kāda mašīna par daudz tuvu piebrauca un jau taurēja. nu, iedomājaties to patilti pie Rīgas autoostas un Latgalīti, apmēram pa tādu. pie mums tā nedara, bet nu nonšalanse jau nav slikta lieta, ko apgūt.
Māksla toties bija forša, vorkšops izcili novadīts - paši viņi pagrozīja un pataisīja visādus objektus. tur atkal mans izlaistenītis tomēr čakarējās, jo vajadzēja uz rokām un vajadzēja cepumus un galvā likt kroni - nē. bet taisīt gan viņš gribēja. redzu, ka viņam nepatīk troksni, burzma un nekonstruktivitāte - tas, ka viņam neatbild uz konkrētu jautājumu, ko viņš ir izdomājis un rāda. un jā, viņš ir nepaklausīgs un nepakļāvīgs. to audzinātājas tagad saprata, ka viss nav tikai valodas jautājums. viņš vienkārši nedara to, ko no viņa prasa, bet tieši pretējo.
man nav pārliecības, ka es viņu gribu tur laist ilgāk par pāris stundām dienā, jo viņš tiešām visu laiku šķiet diskomfortā par to vidi. labprātīgi tikai liek konstruktorus, zīmē un rotaļājas, bet līdz ko sākas kaut kāda grupēšanās, gaidīšana vai kas, viņš vnk noraujas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vedjmah
2014-09-11 21:16 (saite)
Jau vakar gribēju rakstīt, bet nesanāca. Es riskēju paust nepopulāru viedokli, ka ir bērni, kurus nevajag laist dārziņā, jo viņi nav tam piemēroti. Es domāju, ka es biju tāds bērns. Man viņi visi likās stulbi un kaut kādi mežoņi, nebija vispār nekādu kopsaucēju vai saskares punktu. Es kliedzu stundām un visus ienīdu. Audzinātājas gāja blakus grupiņā dzert kafiju un atstāja mani lasām priekšā tai varzai pasaku par zelta zivtiņu, kas 1978. gada pasaku kalendāram februārī bija otrā pusē. Man tad bija tikko 3 gadi. Šarlote nav tāds bērns, viņai patīk dārziņš. Es par to priecājos. Bet, ja man būtu kaut mazākās aizdomas, ka viņai nepatīk _ nelaistu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-09-11 21:32 (saite)
es eju šobrīd pa ļoti šauru striķīti. es varētu, protams, atteikties no iespējas būt bagātāka, galvenais, ak tik sanāk ēšanai... bet es jūtu, ka viņam vispār prasās tomēr pēc kādas audzināšanas. es negribu pieņemt pārsteidzīgus lēmumus. so far esmu nomenedžējusi, ka viņš, ja kas, arī oktobrī var turpināt iet līdz 12.
es saprotu, ka viņu ļoti frustrē, ka viņš nevar turpināt attīstīt vlaodu, kas ir viņa jājamzirdziņš. viņš arī jā gribētu lasīt, viņš arī raksta jau dažādus vārdiņus. bet es nevaru noliegt arī, ka viņam trūkst patstāvības paēšana un kurpju vilkšanā. un man patīk tās skoliņas programma, viņi ir dārznieku grupa, kas taisa visādas kaltētu sakņu mākslas, rok sliekas utt.
es vēroju, nogaidu, bet tas prasa lielu saņemšanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?