mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2013-01-23 23:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ingmārs pārnāca un palīdzēja man sagriezt vistu, tā bija riktīgi liela. Ja nebūtu izvilkuši olnīcu, teiktu, ka - gailis. Bet zupa!!! Es neesmu garšīgāku ēdusi vispār. Vienkārši vista gados un pus kilo kāpostu, 1 kartupelis un viss. gaļa nav sausa, tās ir daudz un katram kumosam ir garša. es domāju, ka man negaršo vistas, bet patiesībā - man negaršo cāļi.

(Ieliku lielu gabalu puslitra burciņā kopā ar zupu - Ingmāram rīt līdzi uz darbu)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zhora
2013-01-24 00:32 (saite)
tu man pēc tam pamācīsi kā reāli tā zupa jātaisa :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 00:35 (saite)
tur nav ko mācēt, galvenais ilgi jāvāra to veco vistu, un tad iegriež kartupeli un kāpostus un atstāj vēl kādas 40 min pavārīties. un ēd!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2013-01-24 00:40 (saite)
Steiga - zupas ienaidnieks!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zhora
2013-01-24 00:50 (saite)
galvenais tātad atrast pietiekoši vecu vistu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 00:56 (saite)
islandē mēs ēdām vecu šito putnu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zhora
2013-01-24 01:15 (saite)
vecu pingvīnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2013-01-24 11:36 (saite)
nu paga, paga. veco vistu tomēr nevajadzētu vārīt pliku, bet kopā ar pētersīli, seleriju, kādu burkānu, sīpolu. var arī drusku ķiploku, kādu lauru lapu. kad vecā vista krietni pavārīta, buljonu nokāš un tās garšsaknes izmet, un tad jau nu liek iekšā, ko grib. es vēl ieteiktu veco vistu atkaulot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-01-24 12:10 (saite)
un melno, apaļo piparu spirkšķis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 12:46 (saite)
nu nē, pats labums ir arī bez garšvielām. nu sāli mazliet piebēru un kāpostos ķimenes bija. šķīvī varbūt kādu zaļumu vēl var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-01-24 12:53 (saite)
nekad neesmu vārījusi bez garšsaknēm, var jau būt, ka tur atkal kāds savs foršums ir

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 13:16 (saite)
tas labums tur ir lielais maigums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-01-24 15:24 (saite)
es saprotu, bet klasiskās garšsaknes jau arī nepadar ne sau, ne pikantu, burkāns un sīpols dod saldumu, selerija un pētersīlis aromātu. man ļoti iepatikusies "kīniešu" vistas zupa - es te, man šķiet, arī recepti liku, ar kukurūzu, olu un kukurūzas cieti - un plucināta vstiņa - tā ir ārkārtīgi maiga.
eh, sakārojās, jāpērk vista

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zhora
2013-01-24 15:36 (saite)
jāpērk vista!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 15:47 (saite)
vecāmāte saka, ka maxximā ir pareizās vistas (bet ne cāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2013-01-24 16:57 (saite)
kāpostos ķimenes? pag, tad tie bija skābie kāposti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 17:06 (saite)
jā, bet pavisam maigi un maz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-01-24 17:12 (saite)
ā, nu tā cita lieta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2013-01-24 17:19 (saite)
piedod, par pārpratumu:) bet es citreiz taisīšu pa īstam pliku ar svaigiem kāpostiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-01-24 17:30 (saite)
gribētos noriskēt, bet droši vien nesaņemšos
(lai gan plika vārīta vistas fileja, ko dažreiz taisu borisam, man pašai garšo tīri labi, i bez sāls)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?