mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2012-10-16 21:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bērns mūziku dzird ar tik tīrām, baltām un nenogurušām bungādiņām, ka šķiet, ka skaņa, kas rodas vienreiz pārbraucot ar roku pār ģitāras stīgām, liek viņam uzlidot gaisā, bet uzvelkamā mūzikas kastīte šļakstās kā strūklaka istabas vidū. tāpēc es viņu mēdzu vest uz Yamahas nodarbībām, kur var no visas sirds izklausīties saldās dziesmiņas un paplinkšķināt visādus instrumentus. bet nu šodien nokavējām, minos drausmīgākajos tempos uz Juglu, lai paspētu, bet izrādās bija sākusies pusstundu ātrāk, un mēs palikām aiz durvīm. un tā palikšana aiz durvīm tik dikti lauza mazo sirdi, ka audzinātāja mums novadīja atsevišķu nodarbību ar šūpošanu varavīksnē, ūpja ūjināšanu un bungām.

tas pamudināja Ingmāru izvilkt ģitāru no pieliekamā. tagad spēlē pie gultiņas, bet Eižens klausās ar pirkstu mutē.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2012-10-16 22:54 (saite)
yamaha ir arī uz Pērnavas ielas, nedabraucot līdz Deglava. varbūt sanāk tuvāk..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2012-10-16 22:59 (saite)
ir jā, bet mums tur sava vadītāja un mēs ejam tur, kur viņa ir mums pieejamā dienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2012-10-16 23:53 (saite)
džīz, cik tas bija skaisti

(Atbildēt uz šo)


[info]chaj
2012-10-17 22:57 (saite)
Pastāsti vēl, kas tās par Yamahas nodarbībām? Man abi dēliņi ar zīda bungādiņām, pagaidām mazākais dzied līdzi, kad lielākais spēlē un diez vai kur vēl iešu-vedīšu, bet interesanti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2012-10-17 23:09 (saite)
ir laikam vairākas tādas bērnu mūz.skoliņas, bet Yamaha ir diezgan sena tradīcija, tipa pār pa 50 gadiem - adaptēta no japāņiem Vācijā un LV, LT. ir, kam liekas, ka tā tik tāda māžošanās, bet Eižens kaut kā uzķēra no pirmās reizes un ar interesi seko / mācās. tur attīsta skaņu kopā ar kustību, māca dažādus patskaņus, kurus pavada ar instrumentiem, liek kopā dažādus ritmus, kas jāsit līdzi te ar bungu, te ar marakasu, katrā nodarbībā ir viens nopietnās mūzikas piemērs, ko viņi klausās krāsainā aplī sēdēdami. un sanāk, ka viņš tieši tagad ari runāt sāk, un tas viss saslēdzas. viņš atpazīst dziesmiņas, ko tur spēlē, zina, pie kuras ir jāliek mantas kastē, pie kuras jāiet pa apli, pie kuras jāšūpojas zirdziņā. un galvenais, ka tas viss viņu apbur. un vēl tā skolotāja Lilija ir ar ļoti skaistu, augstu balsi, vienmēr ieinteresēta un priecīga, kā tāda laumiņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2012-10-17 23:15 (saite)
izklausās tā kruti, pārliecinoši. redz, arī Matīss ļoti ļoti klausās. man teikuši, ka nepazīst nevienu bērnu, kas tā klausītos. arī jūt tās vibrācijas. bet nu izvadāt vēl vienu bērnu kaut-kur... nereāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2012-10-17 23:21 (saite)
tur ir, kas ved 1 uz mazo, otru uz lielo grupu, bet abi piedalās abās. arī laiki un vietas ir visādas, noteikti pamēģiniet vismaz pirmo bezmaksas nodarbību piedzīvojumam vai idejām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2012-10-17 23:31 (saite)
ēee.. skatos, Ādažos ir! Jāpadomā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?