vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2020-08-06 00:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Enerģija
Pilnīgi skaidri dzirdu, ka kaut kādos sieviešu kursos viņām māca:”Šī diena pieder Tev! Esi koķeta un izlaid savu kaisli uz āru! Atrodi somiņā sarkanu lūpu krāsu un uzkrāso lūpas.” Neko daudz viņām neiemāca, vienīgi kā aizkrāsot savu nepārliecību. Rindā pēc franču kruasāniem stāv kāda meitene. Tumši, gari mati, skumjas un nogurušas acis, puķainā blūze uz pleciem izskatās kā uzkārta uz augšdelma kauliem. Nopērku tēju, kanelu un gaidu, kad kalsnā meitene iznāks no tualetes, lai varu nomazgāt rokas. Tik ilgi gaidu un skatos cauri logam uz ielas reklāmas stabu. Viņa iznāk mierīgi un graciozi. Raidu pārsteigtu skatienu, kurš kliedz “Ko tu tik ilgi?” Viņai uzkrāsotas sarkanas lūpas. Kamēr viņa atšifrē manu skatienu “Viņš tevi pamanīja!” Nodomāju “Tu neesi luksofors, pie tevis nav jāapstājas.”
Iemaldos kādā psiholoģijas lekcijā. Četrām no divpadsmit ir sarkanas lūpas. Ja viņas uzkrāsotu lūpas zaļas vai zilas būtu oriģināli. Harleja Kvinna (Harley Quinn) ir visnotaļ seksīga. Vēlāk satiku I. un viņa sāka stāstīt, ka apmeklē sieviešu skolu. Ir semināru cikli, kur katrs maksā ap piecdesmit eiro. Ja kādai no viņām nav naudas, nekas, var norēķināties savādāk: pierakstīties uz bērnu pieskatīšanu vai uzkopt māju Sieviešu skolas vadītājām. Jautāju I., ko īsti māca sieviešu skolā? Viņa ieurbjas ar skatienu, it kā nebūtu tā jau skaidrs: “Būt par sievieti! Kā atbrīvot sievietes enerģiju.” Domāju, kā es atbrīvoju vīrieša enerģiju? Audzēju bārdu, dažreiz paskaldu malku, pieskrūvēju plauktu un uznesu smagus iepirkuma maisus uz ceturto stāvu. Vīrieša enerģijas formula varētu būt īsa. Fiziskais spēks + Racionāla spriešana = vīrieša enerģija. Pēc sarunas prātoju, ko nozīmē būt vīrietim. Pirmie vārdi, kas nāk prātā ir karavīrs, drosme. Bet Žanna D’Arka arī bija drosmīga un vadīja karavīrus, viņa bija sieviete. Vēlāk uzrakstīju I. īsziņu: “Var būt Tu esi personība un tad sieviete?” Uz ko I. man neatbildēja, jo droši vien lasīja Uģa Kuģa grāmatu par attiecībām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2020-08-07 09:29 (saite)
Lielā nežēlastībā krīt visas sieviešu skolas un Uģis Kuģis. Man nedaudz žēl, jo man palīdzēja. Ne jau justies sievišķīgāk, krāsot lūpas un vilkt svārkus, bet sākt rūpēties par sev- ne citiem un baudīt dzīvi, ne tā klišejiski, apsēdies ar labu žurnālu uz terases un..., bet tā sajust, izjust, mīlēt sevi. Katram savs. Lūpas krāsot un vilkt svārkus jau māca atsevišķi žurnāli, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vils_rifkes
2020-08-10 12:34 (saite)
Varētu es arī uzkrāsot sarkanas lūpas un justies koķets un valdzinošs. Taču citu acu skatieni uz ielas teiktu kaut ko citu. Tas nozīmē, ka lūpu krāsa vai padomi sievietei/vīrietim ir īslaicīgas butaforijas, jārok dziļāk, kur ir tā brīvība? Vai es rūpējos par sevi kā par dzimumu, lai mani pieņemtu, ka nesāju svārkus vai bikses, vai tomēr rūpes par sevi izriet neatkarīgi no dzimuma? Varētu uzrakstīt grāmatu, kā atbildi Uģim Kuģim, dzīve kā flaberim. Esi kā flabers! Tam nav formas (ne vīriešu/sieviešu), tāpēc to nevar salīdzināt ar citiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ebeh
2020-08-09 00:48 (saite)
Lasīju nesen, ka lūpas un krūtis mimikrē vulvu un dibenu, jo cilvēki, atsķirībā no pērtiķiem, nodarbojas ar seksu pamatā misionārā pozīcijā. Autors sacīja, ka lūpas tātad ir vienīgi seksuālas signalizācijas rīks, tām nav nekādu citu funkciju esot tādām košām un izvelbtām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vils_rifkes
2020-08-10 12:42 (saite)
Ne cik tālu neesam tikuši no pērtiķiem. Lasīju, ka kaiju tēviņiem sarkanā līnija uz knābja norādā mātītei, cik auglīgs un aktīvs ir tēviņš un cik vesels, lai apaugļotu olas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?