Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[6. Feb 2024|15:21]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Krietns pilsonis vairs nezina, kur labāk iepirkt ikdienas preces. Rimi mūs apkāš ar cenām. Maxima uzlika mīksto Zolitūdes traģēdijā, par ko sabiedrībai, diemžēl, bija nospļauties. Ok, laiks ir pagājis, bet tomēr, rūgtumiņš ir palicis (man, tev nē). Mego - urlu kantoris, kuram nesen vēl pirms dažiem gadiem uz 9.maiju kasieres sēdēja ar urlu bantēm + īpašnieki ir saistīti ar kriminālajāma aprindām un tur tirgojot rusņas preces (sūdīgākā opcija no visām). Lidl - kad atvērās sagaidīju ar lielām cerībām, tagad tas ir kļuvis par parasto Maximu ar visu no tā izrietošo sūdu, rindas pie kasēm, reizēm preču iztrūkums plauktos, akciju sludinājums atšķiras no realitātes veikalā (jā, es lasu tās reklāmas un iepērkos uz atlaidēm). Pie tam, Lidlā ir mazāk vietējā ražojuma preču, kas jau pēc definīcijas ir slikti.

Kas tad mums te paliek, Elvi un "vietējais Topiņš"? To man tuvumā nav un pat, ja būtu, tad Elvi ir nejēdzīgi dārgs un to otru tiešām nav tuvumā. Tad nu iepērkos pēc mazākā ļaunuma metodes - Lidl un Maximā. Ak, jā, protams, man jāiet ieprikties pa tiešo no zemniekiem. Un uz tirgu. Braukšu tagad no darbiņa un tieši gaļu, saldētus dārzeņus, maizi un augļus nopirkšu no vietējiem zemniekiem tirgū (tas viss ir manā iepirkumu sarakstā (jā, es iepērkos pēc saraksta)).
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:6. Februāris 2024 - 17:31
(Link)
Lidlā protams. Man patīk, jo ir līdzīgi produkti kā citās valstīs plus vēl Latvijai raksturīgie.

Pirkt vietējo ir kārtējie maldi, jo tas nepalīdz ne vietējiem zemniekiem būt efektīviem un specializēties eksportam, nedz arī pircējam finansiāli.
From:[info]arets_incelis
Date:6. Februāris 2024 - 17:48
(Link)
tu urļik
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Februāris 2024 - 18:49
(Link)
Nu vispār jau palīdz gan un vietējam nav nekādas izvēles kur specializēties. Kur viņu iespecializē no augšas jewrosojuzs, tur viņš arī paliek, tāpēc katra kapeika dārga. Pie tam tie poļu/leišu produkti kautar lētāki, ir pamatā tik tiešām mēsli.
From:[info]black_metal
Date:6. Februāris 2024 - 20:55
(Link)
tu pidar
From:[info]polija
Date:6. Februāris 2024 - 17:38
(Link)
iespējams stipri atkarīgs, ko pērk, bet man izdevīgi MAximā (salīdzinot ar Rimi) sanākt tikai dārzeņi. Pārējais viss rimi uz visādām akcijām lētāks, un tas, kas bez akijām - tāpat ir identiskā cenā kā Maxima. tā nu Maxima man ir vienreiz ned''elā aizvilkties pēc kādas dārzeņu tonnas. Pārēā laikā Rimi un 1x nedēļā, divās - Lilds (tur 10% grieķu jogurts ir ideals price/performance krējuma vietā - ja tādu lieto, protams).
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Februāris 2024 - 18:55
(Link)
Mana ideja ir pirkt to, kas garšo, tur kur ir un par lētāko cenu, ko zinu un kad pieejams. Katrā veicī ir sava produkcija, kas ir sakarīga un par pieņemamu cenu. Piemēram elvi svaigā gaļa ir normālā cenā un nav no no-name leišiem. Vēl labāk gan aiziet uz Forever firmas veikalu. Kādā maximā atkal nereti izmet lētu lasi/foreli vai lidlā visādu garšīgus sierus sapirkt. Fokusēties uz kādu no tiem lielveikaliem bezjēdzīgi un vietējie zemnieki jau tāpat savu preci pamatā piegādā lielajām noliktavām, no kurām tās tiek izplatītas pa šiem wallmartiem. Centrāltirgus arī kļuvis par lielveikalu. Ja grib specifisku labumu no vietējiem, tad jāmeklē sīku firmu lavkas vai pirkt "no rokām" caur pazīstamiem.
From:[info]arets_incelis
Date:6. Februāris 2024 - 20:57
(Link)
čau aret
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:6. Februāris 2024 - 20:08
(Link)
ēdienkarti būvēju no/ap produktiem, kas vislētākie/akcija. From the scratch, nevis pusfabrikāti, bet, nu - jā, dožiļi.
From:(Anonymous)
Date:6. Februāris 2024 - 20:25
(Link)
Par bantēm nezinu, bet Mego ir Ukrainas saldumi u.c. un Moldovas brendijs. Taču Mego nav savas optimas līnijas (pat topiņam ir), brendīgie griķi par 4 eiro nēpaldies. Topiņā tas ko es ēdu lielākoties ir dārgāk nekā Maksimā, bet ir pa ceļam. Lidls nav rajonā un kuponi sūkā, bet kādreiz aizdoties sapirkties var.