Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[10. Apr 2020|17:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien biju veikalā. Iepriekš biju iepirkties pirms 12 dienām. Pa šo laiku ēdu gandrīz tikai to pārtiku, ko biju pircis iepriekšējā reizē, arī darbā ēdienu piegādi nepasūtīju. Gandrīz - tāpēc, ka arī darbā kādus našķus varēja dabūt. Dzīvot tā var, bet vajag lielāku saldētavu. Maize un gaļa beidzās jau pēc nedēļas, augļi un dārzeņi mazliet vēlāk. Rīsi, griķi, auzu pārslas pietiek vēl ilgākam laikam, bet gribās jau normāli ēst, nevis izdzīvot. Bet ir savas priekšrocības šādai ēšanas plānošanai. Tu nepērc visādas impulspreces un sūdus, bet tikai to, kas tev tiešām ir vajadzīgs, ko tu es saplānojis.

Pati iepirkšanās nebija diez ko jauka, jo, lai gan gāju veikalā viens no pirmajiem, kamēr veikals vēl bija tukšs, kamēr pabeidzu iepirkties, tas jau bija normāli piebāzts. Pirkos diez gan ilgi. Secināju, ka liela jēga no šāda iepirkšanās veida nav. Jēdzīgāk ir iepirkt pārtiku aptuveni nedēļai, ne ilgāk. Jo, ja tu pērcies ilgākam laikam, lai to visu sapirktu, tu esi spiests iepirkties nesamērīgi ilgi, kas galīgi nav forši. Vēl neforši ir tas, ka veikalā nav tieši tās preces, kuras tu gribētu. It kā ir, bet plauktā nav. Es biju konkrēti Maximā, jo RIMI mani vairs nevēlas redzēt (jo es gribu ieprikties no paša rīta). Maximā ir tāds stulbs stils, ka darbinieki izliek preces, kad atveras veikals, nevis visu izliek pirms veikala atvēršanas. Tātad, tev ik pa laikam jānobrauc gar plauktu un jācer, ka varbūt tava Ķelmēnu maize tomēr ir izlikta plauktā (nē, nebija) un, ka tavs iecienītais biezpiens tomēr šodien parādīsies (neparādījās). Tā nu beigās es nenopirku arī, piemēram, banānus, kurus neesmu ēdis pāris nedēļas un vēl labu laiku neēdīšu, jo veikalā tie šorīt bija pilnīgi zaļi. Biju arī noskaņojies principiāli pirk Latvijā ražotu preci. Tas ir īpaši svarīgi ekonomikai tieši šobrīd. Diemžēl, pienu pirku igauņu, jo vietējam bija ļoti īss derīguma termiņš. Neko darīt. Arī iepirkties izmantojot atlaides, kā es to vienmēr daru, ir grūti. Jāpērk tavs izvēlētais produkts tieši tagad, nevis tad, kad ir atlaide. Parasti man izdodas kombinējot RIMI un Maxima savus standarta produktus pirkt ar atlaidēm un par pilno cenu iepirkties retāk. Tagad tas vairs gandrīz nav iespējams. Zaudēju naudu.

Beigās nesot šo visu no mašīnas sajutos tā neforši. Tādā ziņā, ka man bija jāiet divas reizes, lai visu atnestu. Lai gan mana pārtika bija nedārga un es to visu apēdīšu, tomēr tās bija daudz. Zinu, ka daudzi nav tik priviliģētā situācijā, kā es un nevar tik labi iepirkties. Mazliet sajutos, kā tie turīgo valstu pārstāvji, kas tikko parādoties vīrusam viņu valstī sapirka daudz pārtikas un pēc tam, pēc neilga laika to varēja neizpakotu atrast miskastēs. Es neko miskastē nemetīšu, bet tomēr, sajūta ir kaut kāda tāda neforša, redzot tik daudz ēdamā.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:41
(Link)
Nu bet tie banāni pa nedēļu tak nogatavotos..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:47
(Link)
Ai, tie bija tik neglīti, ka es nopirku kivi. Tie tipiskie Maximas aplauztie un apgrābstītie banāni, turklāt vēl zaļi, nē, paldies :)
From:[info]polija
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:44
(Link)
Nu man labi, ka ir pieejama tgd blakus mega-giga Akropoles Maxisma. tur drūzmēšanās vismaz nav, jo īpaši pirms 9iem darbdienas rītā..
Esmu sen jau sapratusi, ja gribas pa atlaidēm, tad krājumi jāveido laicīgi - attiecīgi zinu, cik man daudz iziet griķi, rīsi, pārslas, kkādi konservi vai tml. lietas, tad ja ieraugu uz akciju, uzreiz nopērku, 2,3 vai tml iepakojumus. Tad, kad paliek viens iepakojumus, jau atkal sāku zondēt, vai nav uz akciju, lai nenonāktu līdz brīdim, kad vajag, bet mājās nav un tad jāpērk par tādu cenu kāda nu ir tobrīd.. Arī tgd pērkoties pēc iespējas vairāk vienā reizē, skatos, kas no akcijas precēm jāpiepērk klāt, lai vēlāk aptrūktos..
Bet nu tieši piena dēļ arī man sanāk 2x nedēļā, jo pērku zemturu svaigpienu (man šķiet, ka ir nepastarizēts, vai vismaz nehomogenizēts, jo ir reāli krējuma kārta pa virsu) un tam ir max 4 dienas realizācija. Tad nu visas iepirkšanās tiek pakārtotas piena realizācijas termiņam, lai bērnam būtu normāls piens, sev pie kafijas varu sliktākajā gadījumā arī uht pienu piegāzt.. Man pietrūkst gatavo gaļas produktu. agrāk pirku Lido veikalā 1x 1-2 nedēļās. Bet Lido laikam aizklapējās tgd, Maximā no gatavajiem (uz maizes liekamajiem) gaļas produktiem šķiet zinu tikai 1-2 pastētes, kas ir bez s***iem iekšā. Citos gaļas produktos mēslu papilnam. Tās pašas meita brāķē. Attiecīgi šajā sakarā būs kaut kas jādomā, ja reiz pasākums reāli ievelkas.. Pati esmu eksperimentējusi ar cepešu cepšanu, bet nekas pārlieku labs no tā visa nav sanācis :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:53
(Link)
Es vienkārši nopērku svaigo gaļu. Cūka vai vista. Salieku garšvielas un vienkārši sacepu. Šajos laikos loģiski ir noēst, kamēr svaigs un tad, kad iet derīguma termiņš uz beigām, tad sacept visu atlikušos, sagriezt gabaliņos un sasaldēt. Un tad likt klāt visādiem ēdieniem. Un, protams, nopirkt svaigu malto gaļu, sadalīt porcijās un uzreiz sasaldēt. Gaļas jautājumu risina saldētava.

Lido jau aizklapējās sabiedriskās ēdināšanas sadaļa. Nav pamata nestrādāt desu un pusfabrikātu sadaļai, veikalos ir Lido prece.
From:[info]polija
Date:11. Aprīlis 2020 - 08:34
(Link)
Parastajos Lido veikalos nav nopērkami tie "bez-E-sūdiem" produkti, ko varēja tieši viņu veikalā nopirkt.. nu tur bez visādiem nitrītsāliem vai tml. Ar elementārām sastāvdaļām: gaļa, pipari, sāls.. Es vispār nesaprotu, kāpēc ndesmitiem ražotāju pa visu Latviju ir TIK grūti saražot kaut ko tik elementāru..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:11. Aprīlis 2020 - 09:40
(Link)
Saražot jau ir viegi, bet derīguma termiņš būs mazs. Cena arī lielāka. Vizuāli nebūs tik smuki sarkana gaļa, bet tāda nesmuka un dabīgi pelēka. Un cilvēki vienkārši nepirks, tāpēc arī neražo. Ja būtu pieprasījums, tad visi tik to vien ražotu.

From:[info]polija
Date:17. Aprīlis 2020 - 14:27
(Link)
nu var jau būt, ka kopumā tur masa nesanāk, bet nu iespējams, ka sanāktu. vienīgi nu jā - nedēļa apmēram derīguma termiņš kamēr pa lielveikaliem izvadā jau 3 dienas no tā termiņa pagājušas.. :(
Kgan skatos, ka zemturu piens, kas bija reāla na ļubiteļa niša agrāk veikalos (3 pudelītes labi ja stāvēja), tgd ir diezgan daudz un daudzos veikalos, un tiek arī izpirkts. A tam realizācijas termiņš arī ir max 4 daienas (ja trāpa uz tikko atvestu)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:17. Aprīlis 2020 - 17:27
(Link)
Tad tas ir iekļauts cenā. Noteikti to pienu daudz izmet ārā. Ir tāds produkts "Piena spēks", regulāri lietoju. Tam arī ir īss derīguma termiņš. Bieži var redzēt pēdējās vai pirmspēdējās dienas produktu. Skaidrs, ka tos visus neizpērk, lielu daļu izmet ārā. Bet kaut kā jau tas strādā. Tomēr, ja derīguma termiņš būtu 3x garāks, tad cenu varētu atļauties stipri mazāku.
From:[info]polija
Date:20. Aprīlis 2020 - 21:50
(Link)
nu jā, bet īpaši nekā neapstrādātam pienam neko daudz tur nepastiepsi tam derīguma termiņam.. Tas arī fakts. Tā nu es maksāju 1,23 par 1,5litri pudeli un dzīvoju tālāk.. :)
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:10. Aprīlis 2020 - 20:43
(Link)
imunitāte ir katram sava. ja forša, stipra un dabīga, tad ir cerība, ka mākslīgi radīts dranķis nepieķersies. jo cilvēks tomēr ir aprobežots radījums, pat, ja ir psihs un pēc būtības krimināls zinātnieks un masu slepkava. ticu, ka daba vai tas kaut kas Viss, kas mūs radījis ir gudrāks un stiprāks, jo redz Visu bildi.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:11. Aprīlis 2020 - 11:33
(Link)
Vai ne? Es šodien stibīju uz dzīvokli produktus mēli pār pleciem, domāju, džīzas, vai tiešām mēs tik daudz apēdam?! Bet beigās, ja sadala uz vairākām personām, no kurām 1 vēl ņem uz darbu līdzi un dažreiz padalās vēl ar +1 personu, tad beigās uz nedēļu tā vien arī ir..
Saldētava ir nepārvērtējama ilgermiņa risinājumos, jā. Vēl ilgtermiņīgāki ir visi bundžojumi un žāvējumi, jo nav atkarīgi no elektroenerģijas padeves :D