Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[2. Sep 2012|15:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kopš esmu sācis aktīvāk sportot, esmu atklājis sev 2 jaunus lieliskus ēdienus. Pirmais ir auzu pārslas (ar visām no tā izrietošajām piedevām). Te:
http://klab.lv/users/veed_logs/202038.html

...un te:
http://klab.lv/users/veed_logs/195481.html

Savukārt šodien atklāju otro superīgo ēdienu. Tās ir lēcas! Manā gadījumā konkrēti Kanādas, jeb pelēkās lēcas. Man vienmēr ir garšojuši pākšaugi, bet lēcām ir liels pluss, ka tās salīdzinoši ātri izvārās. Nav kā pupiņas vai zirņi jau laikus jāizmērcē ūdenī. Pagatavošana ir tāda, ka iemet katlā vienu krūzi lēcu un aplej ar divām krūzēm ūdens un atstāj vārīties. Pēc laiciņa atnāk un ir gatavs. Garšo labi pat bez sāls. Es nebūdams kulinārijas speciālists uzreiz jūtu, ka lēcas var kombinēt ar daudz ko. Klāt iederēsies, sīpols, tomāts, kāds cits dārzenis. Domāju, ka primitīvi elementāra recepte būtu pielikt klāt maltās gaļas-sīpolu-tomātu mērci. Es gan šoreiz vienkārši pieliku garšvielas (aso maisījumu) un ēdu ar Spilvas tomātu-dārzeņu mērci (vienkārši tāda tobrīd bija pieejama ledusskapī). Garšo ļoti labi!

Iemesls, kāpēc lēcas pagaršoju bija tāds, ka bija dzirdēts, ka tās ir veselīgas un tajās ir salīdzinoši liels olbaltumvielu daudzums. Tas man der! Pilnai laimei vēl varēja būt nedaudz zemāka cena. Bet nekas, ir ok.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:2. Septembris 2012 - 16:24
(Link)
gan lēcas gan griķi un it īpaši auzu pārslas lieliski pagatavojas viņus vienkārši piebriedinot

vārīts ēdiens tomēr ir vārīts, bet šitos te vienkārši atstāj uz nakti vai no rīta aplej ar katstu ūdeni/pienu un pēc trenniņa vai nākošā rītā viss gatavs

ja gribās siltu,v ar mikrovilnī - bet mani paziņas ar pienu atjauca un sablenderēja putrā - tā arī barojās sportisti bodībilderi ;)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:2. Septembris 2012 - 16:30
(Link)
Man tā blenderētā un mikroviļņotā pārtika tā ne pārāk. Man arī nav ne blendera, ne mikroviļņu krāsns.

Tās lēcas jau dažādas, man šķiet, ka manējās ar briedināšanu vien ēdamas nebūs. Ir kaut kādas citas ātri vārāmās, tās varbūt.

Auzu pārslas gan nevāru, tās var apliet tāpat.
From:[info]eermaniitis
Date:2. Septembris 2012 - 17:05
(Link)
tas džeks pēc profesijas pavārs - viņš visu blenderēja un viņam bija tāda plastmasas dzerambļoda - tādas kā dzeramkrūzes bērniem ar speciālu snīpīti, bet bļodas ietilpībā ;) un tad tur viss tika blenderēts ;) un tādā putrā samalsts arī patērēts, lai ātrāk uzsūcās
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:2. Septembris 2012 - 17:10
(Link)
Tas laikam arī ir gaumes jautājums. Es tomēr labāk ēdienu sakošļāju un izgaršoju pats, nevis atstāju to blendera ziņā :)

Esmu arī dzirdējis, ka blenderētam ēdienam zūdot vitamīni un citas vērtīgas vielas. Pārbaudījis gan neesmu.
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:2. Septembris 2012 - 17:22
(Link)
Kopš piekopju pusveģetāru ēdamstilu, esmu sapratis, ka pākšaugi spārda!
Mans favorīts ir vārīti rīsi, sacepti ar konservētajām pupiņām un tomātiem (un garšaugiem) - klāt pāris karotes krējuma un ir tāda ņamma, ka turies!
[User Picture]
From:[info]ena
Date:3. Septembris 2012 - 13:21
(Link)
es juus palasiiju un sapratu, ka taapeec laikam uzbriestu, jo vislaik eedu olbaltumvielas, paarlietas ar kreejumu, un nemaz nenodarbojos ar sportinjiem, aknee..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:3. Septembris 2012 - 20:36
(Link)
Olbaltumvielas tur nav pie vainas. Pie vainas ir mazkustīgs dzīvesveids un pārāk daudz uzņemto kaloriju. Kas visticamāk vairāk ir saistīts ar ogļhidrātiem un taukiem, nevis olbaltumvielām. Tajās pašās lēcās ir liels olbaltumvielu īpatsvars, bet tas sastāda tikai ~20%, pārējais ir ogļhidrāti. Savukārt krējums ir gana taukains, lai ar to pārāk neaizrautos.