Krustvārdu mīkla

в кратце о главном

Anna Marija Levi

в кратце о главном

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
no pēdējā laika informatīvās plūsmas, pa īstam svarīga ir tikai viena ziņa, šī.
Tas nozīmē, ka 'viena likuma, vienas taisnības visiem' vārdā, lai kāda tā nebūtu, kam tā izdevīga un kāds ir tavs nodarījums - tevi drīkst nospīdzināt medikamentozi līdz nepazīšanai. Pēc tam vēl - mest Daugavā. Labāk būtu nošāvuši tad, lai nemokās.
Vot tas ir pizdjec, pa īstam.
Lai ko tas cilvēks ir sadarījis, neviens nevar būt pelnījis tikt sakropļots par nodokļu maksātāju naudu. Jebkuru naudu.
Saigona, bļaģ.
  • bet pieņemsim (uz brīdi, līdz nav pierādīts pretējais), ka viņš pats ir lēcis Daugavā (pat tad, ja no mašīnas izgrūsts (priekš kam?), pāri margām pārkāpt viņš varēja tikai pats (nav nekādu liecību, ka konvojs redzēts izkāpjam), šķiet tikai loģiski, ka pēc kritiena no tilta cilvēkam ir fiksators un kruķi, bet sašķobīt seju (vienalga - sāpēs vai riebumā) var katrs. un vispār - kāpēc neviens nav "šokēts" par Lemberga izskatu (viņš taču arī uz tiesu ierodas ar fiksatoru ap kaklu, lai arī nekur nav lecis, un ir novājējis par kilogramiem divdesmit, pelēku sejas krāsu un daudz vairāk neatpazīstams par Gulbi)
    • Nav dzirdēts, ka Lembergs būtu sists vai sazāļots ar medikamentiem.
      • kuram apsūdzētajam tu vairāk tici - tam, kurš saka, ka viņu sit un sazāļo, vai tam, kurš bailīgi klusē?
        • Lembergs un bailīgi klusē?
          • par spīdzināšanu - ne vārda!
          • nē, bet šito es nesaprotu - kāpēc lai drošībnieki sistu un spīdzinātu savējo (pat, ja ne gluži savējo "savējo", tad skaidri zināms, ka viņš ir savējais citiem drošībniekiem, no kuriem vienmēr var norauties pa purnu, un gan jau viņi to savā "iekšējā" teritorijā skaidri zina)
            • Nezinu. Varbūt arī tā nemaz nav, kā izskatās. No otras puses, reizēm arī vieni kultūras darbinieki skarbi recenzē otru darbus un skaidri savā iekšējā teritorijā zina, ka paši pēc tam var norauties pa purnu.
              Droši vien lai "paceltos" to dara. Lūk, arī drošībnieki tā varētu rīkoties.(?)
              • tu runā par noraušanos pa purnu no kultūras darbinieka metaforiskā nozīmē?
                • Jā, protams.
                  • a drošībnieki to lieto tiešā nozīmē, nu, tie metaforiskie drošībnieki, kādie tie mīt mūsu mitoloģiskās apziņas telpā, drošībnieki kā lieta sevī
                    • Tam metaforiskajam drošībiekam, kas mīt manā apziņā, nav pārāk bail no tā, ka viņš varētu tā kārtīgāk norauties. Tas ir vienkārši tāds atiecību kārtošanas veids.
                • Neesmu dzirdējis, ka kāds par "iznīcinošu kritiku" būtu dabūjis gurķī. Vai nomests no tilta.
    • negribu ielaisties bezjēdzīgā strīdā, g.kt., protams, tāpēc, ka man nav un nevar būt objektīvas info par to lietu. Tātad, atliek tikai subjektīvās.
      Man dzīvē ir nācies itin daudz apmeklēt psihiatrisko slimnīcu. Vērot pacientus. Vērot viņu izskata un garastāvokļa dinamiku. Acis. Kustības. Gulbim šobrīd ir novērojamas vairums no pazīmēm, kādas raksturīgas cilvēkam pēc intensīvas smadzeņu darbību iespaidojošu medikamentu terapijas. Protams, var teikt, ka tās lietotas, lai novērstu smadzeņtrīci. Mani daudz vairāk uzmanīgu dara šis:
      "Olaines cietuma slimnīcas galvenais ārsts Māris Jirgens pagājušajā nedēļā pastāstīja, ka Gulbja veselība pēdējo nedēļu laikā ir jūtami uzlabojusies. "Viņš bija pamatīgi apstrādāts," izteicās ārsts."

      Un tas ir kas vairāk, nekā manas amatierspekulācijas.

      Tagad man jāskrien,bet vēlāk, pie iespējas- vēl.
    • (Anonymous)
      Viņš tak ne uz asfalta krita, bet ūdenī, un arī ne no milzīga augstuma. Nav dzirdēts, ka kritiens ūdenī radītu cilvēkiem tik smagas traumas, jo īpaši, ja cilvēks ir trenēts specdienestu pārstāvis.

      Bet vispār - šoreiz Tavi jociņi jau krietni pārkāpj pieļaujamā cinisma robežas. Nauda nesmird, bet ...
    • Kā tev vispār roka ceļas šo rakstīt.
      Tu tikai mal savu, un izliecies par aklu un kurlu. Kur tavs brīvdomīgais gars, kur asredzīgais un kritiskais skatiens - es nesaprotu, jej bogu. Cilvēks tiek spīdzināts, bet tu gaidi pierādījumus (no kā? no spīdzinātājiem? no Godmaņa?) pasniedz to kā nesvarīgu vai nenotikušu?

      Protams, var demagoģēt par manu un citu satraukto personu pārlieku emocionalitāti. Bet es nezinu, kā vēl lai to uztver.
      • (Anonymous)
        Man arī grūti saprast. Kā iespējams tik it kā cilvēcīgi runāt kaut vai tajā pašā nabā, un vienlaikus būt tik ciniskam. Stulbs izskaidrojums būtu, ka tā ir pārprasta lojalitāte pret savu maizes devēju un viņa pakalpiņiem. Bet kaut kā neticas, ka tas tik vienkārši. Sou, nezinu...
      • Redzi, figurē viedoklis (no daudziem esmu to dzirdējusi), ka Gulbis 'spēlē teātri'. Jo viņš ir ģeniāls profesionālis, trenēts kaujas mašīna, latviešu Džeisons Borns. Rūdīts drošībnieks, kas spēj itin visu. T.sk. prikidīties par garīgi slimu, lai radītu iespaidu par spīdzināšanu. To tad laikam arī dienasgrāmata mums vēstī.
        Neesot šaubu, ka viņš ir nodarbojies ar ne gluži likumīgām lietām (kas principā, droši vien ir taisnība). Tak jau, ka nav, manuprāt, tāda nozieguma, kas attaisnotu nozāļošanu ar psihotropām vielām, it īpaši, ja to dara valsts par mūsu nodokļu naudiņu.
        Man personīgi, esot redzējušai sazāļotus eksemplārus, nav lielu šaubu, ka šito džeku pikčkā ar tabļetkām. Tomēr, ja tā nav, un taisnība tiem, kas saka - tēlo Gulbis, tad sanāk, ka Kinoakadēmija Oskarus dod nepareizām personām. Nu nevarētu būt, ka mums ir savs Kevins Speisijs, zemessargs. Neticu.
        • bet es savukārt neticu, ka mums ir tāda sazvērestība un farkmakoloģijas speciālisti policijas struktūrās, pret kurām Slepeno failu FIB vienkārši nobāl
    • Piekrītu, ka Lembergs izskatās slikti, - novājējis, nosirmojis, salauzts, bet viņš neizskatās garīgi slims. Proti, nu farmakaloģiski sačakarēts.

      Diakarbs un tā atvasinājumi (std. lieta, ko dod smadzeņtrīčniekiem un tiem, kam ir epilepsijas draudi pārciestas galvas traumas rezultātā) _nerada_ tādus efektus.
      • nu labi, neesmu speciālists, tomēr domāju, ka spriest pēc tv sižeta ir priekšlaicīgi, it īpaši, ja gaidāmi ārstu slēdzieni
        • (Anonymous)
          Vai ir kāds pamats tiem gaidāmajiem ārstu slēdzieniem ticēt vairāk kā ticam policiju iekšējās izmeklēšanas dotajiem slēdzieniem?
          • ja nepazīstama cilvēka anonīmam viedoklim "neizskatās, ka tie ir parastie preparāti", kas izdarīts, pamatojoties uz pusminūtes gara videoieraksta vizuālu analīzi, mēs uzticamies vairāk kā oficiālas ārstu komisijas slēdzienam, tad ok
            • Vēl par šo lietu (citādi sāk likties, ka viss ir tipa izdomāts/uzkontruēts no viena tv sižeta).:

              28.10:
              "Advokāts apgalvoja, ka viņa rīcībā ir pierādījumi, ka pret Gulbi ir lietoti kādi ķīmiski preparāti, taču pagaidām nevēlējās atklāt savus avotus, kas viņam šos pierādījumus nodevuši.
              Kā ziņots, iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC), kurš kategoriski noliedzis vardarbību pret Gulbi, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" atzina, ka ekspertīze, kas Gulbim veikta laika posmā pēc atbrīvošanas no apcietinājuma līdz trešdienas incidentam, uzrādījusi pozitīvus rezultātus.
              Godmanis sacīja, ka "ekspertīžu rezultāti ir pozitīvi", bet nevēlējās sīkāk paskaidrot, vai tas nozīmē, ka ekspertīze uzrādījusi kādu narkotisku vai psihotropu vielu klātbūtni Gulbja organismā. Viņš piebilda, ka ir neskaidrības par laiku, uz kuru ekspertīzes rezultāti varētu attiekties. "

              10.11.:
              "Sākotnēji pacients nodots Nacionālo bruņoto spēku mediķu aprūpē. «Vispārējais stāvoklis smags. Nav kontakta, viss trīc, raustās labās rokas trešais pirksts. Lūpas sausas, ap lūpām balti aplikumi. No mutes īpatnēja, nenosakāma smarža. Vēders uzpūsts, ādas krāsa dzeltenīga, elpošana saraustīta,» liecina ieraksts medicīnas kartē.
              «Pacients visu laiku murgo, ka ir sists pa vēderu caur spilvenu, tualetē pa muguru, dotas zāles. [..] Visu laiku lūdzas, lai neved atpakaļ uz kameru,» konstatējuši ārsti. Šādos apstākļos nolemts Gulbi nogādāt «Gaiļezera» slimnīcā, kur viņam arī tika konstatēti vairāki sasitumi un logoneiroze jeb stostīšanās, taču šīs slimnīcas mediķi uzskatījuši, ka drošībnieks var ārstēties mājas apstākļos ģimenes ārsta uzraudzībā."

              07.11:
              "Olaines cietuma slimnīcas galvenais ārsts Māris Jirgens pagājušajā nedēļā pastāstīja, ka Gulbja veselība pēdējo nedēļu laikā ir jūtami uzlabojusies. "Viņš bija pamatīgi apstrādāts," izteicās ārsts."

              • Ekspertu slēdziens attiecas uz oktobri. Tas arī nenoliedz viņa stāvokli, tikai apšauba tā rašanās iemeslus:
                Pēc apcietinājumā pavadīta laikā Gulbim veikta medicīniskā pārbaude, kurā konstatēts, ka viņš bijis smagā stāvoklī. Eksperti gan uzskata, ka slikta smarža no mutes un uzpūsts vēders neliecina par fizisku ietekmēšanu, bet injekcijas pēdas uz ķermeņa netika atrastas, kā arī narkotiku klātbūtne organismā nav konstatēta. Arī iegūtie sasitumi neliecina par spīdzināšanu."

                Tagad, cik saprotu, Apsītis grasās ierosināt jaunu ekspertīzi.
  • Man arī tas likās drausmīgi.
    • nu jā. bet, redz, daudzi-jo-daudzi zinās sacīt, ka mēs esam lētticīgi duraki, kas iekrīt uz ļaunā, rūdītā drošībnieka-profesionāļa spēlēto teātri, lai iežēlinātu tautu, radītu šaubas par izmeklēšanas godīgumu un diskreditētu noziedzības apkarotājus.
      Ka Gulbis īstenībā ir ļaunais majta, kas nodarbojiespa dzīvi ar to, ka 'izpircis' no apcietinājumiem narkotiku kontrabandā apsūdzētus noziedziekus, gan jau ka pats arī lietojis!!
      • Lētticīgi duraki iepretim paronojas māktiem viedajiem, kas it visur saskata rūpīgi izplānotas shēmas, lai apmānītu lētticīgus durakus.
  • Man ir miglā tīts fakts kā Gulbi izvika no Daugavas. Kā to varēja izdarīt tik fiksi, ka viņš nenoslīka? Tur glābējbrigāde jau bija noorganizēta zem tilta? Otrs neskaidrs moments. Ja pieņem faktu, ka viņu izgrūda un iemeta Daugavā. Varēja takš pagaidīt, ka noslīkst un tad izvilkt. Kas tur 5 minčas šurp vai turp un lieta darīta. Man pat neurda jautājums, vai viņš pats ieleca Daugavā vai viņu izgrūda. Mani nomoka jautājums kā un kāpēc viņš palika dzīvs?
Powered by Sviesta Ciba